•22.Brumbálova tajná zbraň

2.5K 247 20
                                    

,,Harry, vyslechni mě prosím!" Harry se na mě na konci schodiště otočil. ,,Co když Voldemort chtěl, aby jsi viděl, že mučí Siriuse? Co když tě tam chce jen nalákat?" ,,Ale co když ho doopravdy mučí? Hermiono, je to jediná rodina, kterou mám," s Ronem jsme se po sobě podívali. ,,Co chceš dělat?" zeptal se ho. ,,Pomocí letaxu se přemístím na Odbor záhad," znovu se dal do běhu. ,,Ale Umbridgová nechává komíny hlídat!" namítla jsem. ,,Ten svůj ne!" následovali jsme s Ronem Harryho. Byla jsem vyděšená a srdce mi divoce bilo. ,,Alohomora," zašeptal Harry a dveře se otevřely. Všude po stěnách byly kočky. A růžová.

Harry rychle přešel ke krbu a vzal si letax. Mňoukání koček bylo čím dál protivnější. Harry hodil do krbu letax. ,,Zůstaňte tady. Je to moc nebezpečný," namítl Harry, ale já si k němu klekla. ,,Kdy už to konečně pochopíš? Jedeme v tom spolu!" ,,To tedy ano!" všichni tři jsme se naráz otočili. Ve dveřích stála Umbridgová s hůlkou v ruce. Vypadala nasupeně a byla špinavá. Chytila nás. Už zase.

•••

Harry seděl v křesle a Umbridgová ho nenávistně sledovala. Nemohli jsme utéct, hlídali nás členové jejího vyšetřovatelského sboru. ,,Tenhle chtěl pomáhat Weasleyovic holce," škubla jsem sebou, když jsem uslyšela Dracův hlas a odvrátila pohled. Byla jsem tu já, Ron, Lenka, Neville a Ginny. Umbridgová se sklonila k Harrymu. ,,Chtěli jste za Brumbálem, že?" usmála se na něj přeslazeně. ,,Ne," ,,Lžete!" Umbridgová Harrymu vlepila facku. Zalapala jsem po dechu. ,,Volala jste mne, paní ředitelko?" kousla jsem se do rtu, abych něco neřekla. I on byl na její straně..

,,Snape! Ano. Máte veritasérum?" obrátila se na profesora lektvarů. ,,Už nemám. Všechny mé zásoby jste vypotřebovala na výslechy studentů. Pokud ho nechcete otrávit, a ujišťuji vás, že kdyby jste chtěla, měla by jste mé vřelé sympatie," hodil pohled po Harrym, ,,tak vám nepomohu." Snape už byl na odchodu, když Hary vykřikl: ,,Má Tichošlápka! Má Tichošlápka tam, kde je to schované." Snape se na něj překvapeně otočil. ,,Tichošlápka? Co je kde schované? O čem to mluví, Snape?" vyhrkla Umbridgová. ,,Nemám tušení," protáhl klidně a vyšel ze dveří. Cítila jsem, jak se Draco kousek ode mě pohnul.

,,Dobrá, dobrá. Nedáváte mi jinou možnost...kletba cruciatus by vám měla rozvázaz jazyk." ,,Ale to je zakázané!" namítla jsem. ,,O čem se Kornelius nedozví-" sklopila fotku ministra kouzel a obrátila se s napřaženou hůlkou k Harrymu. Už už otevírala ústa, když jsem se pevně rozhodla. ,,Řekni to Harry!" Umbridgová se na mě zadívala. ,,Co má říct?" ,,Je to Brumbálova tajná zbraň," vítězně se usmála. ,,Grangerová, Pottere, ukažte mi tu zbraň. A vy ty ostatní hlídejte!"

•••

,,Je to ještě daleko?" ptala se za námi Umbridgová. ,,Už jenom kousek. Musí být dobře schovaná, aby na ní nepřišli studenti-" spatřila jsem zpřetrhaný provaz a rozhlédla se kolem sebe. Dráp mi překazil plány. ,,Tak co? Kde je ta zbraň?" naléhala Umbridgová. ,,Žádná není, co? Chtěli jste mě podvést.. víte, já děti nenávidím," stále na nás mířila hůlkou, když v tom se ozval lehký dusot kopyt a praskot několika větviček.

Omlouvám se, že část je takhle večer, ale já byla dnes na soutěži se zdrávkou a teď jsem přišla domů, protože jsem byla ještě venku:)
°Neplecha ukončena°
Thx, ILY❤

Together ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ²On viuen les histories. Descobreix ara