Κεφάλαιο 37

3.2K 309 60
  • Αφιερωμένο στον/ην Ailda22
                                    


Τα έχω εξηγήσει πλέον όλα στον Άλκη αλλά αυτός ακόμα κάθεται και με κοιτάζει αμίλητος.

«Γιατί δεν μιλάς; Θέλω να ακούσω την γνώμη σου.» τον ρωτάω.

«Τώρα αποφάσισες ότι θέλεις την γνώμη μου, κατόπιν εορτής; Αποφασίζεις πρώτα μια χαρά μόνη σου χωρίς να με υπολογίζεις στιγμή και μετά έρχεσαι και μου ζητάς τι ακριβώς; Να σου πω μπράβο που πήγες και έπεσες στην παγίδα που σου είχε στήσει σαν πρωτάρα; Πιστεύεις ότι τόσο απλά χαρίζονται οι υποτροφίες;»

«Δεν είναι έτσι απλά, θα δουλεύω μαζί του, θα προσφέρω έργο. Και δεν κατάλαβα, δεν αξίζω εγώ την υποτροφία που δεν έχω μείνει ποτέ σε μάθημα και πάντα τα περνάω όλα με οχτώ και πάνω;»

«Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει. Εννοείται ότι αν αξίζει κάποιος μια υποτροφία είσαι εσύ, και για αυτό ακριβώς δεν πρέπει να στηρίζεσαι πάνω σε κανένα για να στην προσφέρει χαριστικά, όταν μπορείς να την κερδίσεις με το σπαθί σου.»

«Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά ο ανταγωνισμός σε τόσο γνωστά πανεπιστήμια είναι πάρα πολύ μεγάλος. Ξέρεις ότι παίρνουν το πολύ σαράντα άτομα από όλο τον κόσμο, όλοι τους διάνοιες; Πως θα μπορέσει να ξεχωρίσει η αίτηση μου αν δεν υπάρχει έστω μια καλή συστατική επιστολή, κάποιος με κύρος που θα μπορεί να εγγυηθεί για μένα;»

«Δεν χρειάζεται να μου τα λες, ξέρω πολύ καλά πως έχουν τα πράγματα και το έχω ψάξει κι εγώ ο ίδιος. Σου είχα πει ότι με ενδιαφέρει να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Αμερική και είχα βρει αρκετά πανεπιστήμια που βοηθούν πολύ τους καλούς φοιτητές.»

«Ίσως στην Αμερική είναι πιο εύκολα γιατί υπάρχουν τόσα πολλά πανεπιστήμια σε τόσες διαφορετικές πολιτείες, που οι επιλογές δεν είναι περιορισμένες, στην Ευρώπη όμως είναι αλλιώς.»

«Ναι, σωστά, ακύρωσε τώρα τα πανεπιστήμια μιας ολόκληρης ηπείρου για να στηρίξεις την απόφαση σου. Μόνο το Imperial υπάρχει για σένα, όλα τα υπόλοιπα είναι για τα μπάζα. Να σου θυμίσω μόνο ότι το Harvard δεν είναι στην Ευρώπη.»

«Να σου θυμίσω κι εγώ ότι για να φοιτήσεις στο Harvard πρέπει να πουλήσεις τουλάχιστον ένα νεφρό και πάλι δεν θα σου φτάσει ούτε για τα δίδακτρα του πρώτου εξαμήνου.»

«Κοίτα, δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση που κάνουμε, ο καθένας έχει την άποψη του. Δεν είναι το θέμα μας αυτή τη στιγμή ποιο είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο, αλλά γιατί πήγες και έπεσες από μόνη σου στο στόμα του λύκου;»

Μεγάλες ΑγάπεςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα