Chapter 45

25 2 1
                                    

Σηκώθηκαν από την καρέκλα μου και άρχισα να κοιτάζω γύρω, γύρω τον χώρο. Για να αποφασίσω από που θα ξεκινήσω το ψάξιμο .

Καλύτερα να χωριστούμε.....λέει η Αριάνα..... Δεν έχει νόημα αν ψάχνουμε όλοι στο ίδιο σημείο!

Σωστά....συμφωνεί μαζί της ο Άλεξ.....Εγώ θα πάω από εδω.. Λέει δείχνοντας τον διάδρομο 6. Οκ?

Εγώ εδώ! Λέω και προχωρω προς τον διάδρομο 2, χωρίς να περιμένω την έγκριση των υπολοίπων.

Άρχισα να ψάχνω. Ήταν δύσκολο από την στιγμή που υπήρχαν τόσα πολλά βιβλία. Έπρεπε να τα βγαζεις από μέσα ένα, ένα και να κοιτάς τον τίτλο ή και να το ξεφυλλίσεις .

Είχαν περάσει αρκετά λεπτά και δεν είχα βρει τίποτα.....

Έλεος!!!είπα στον εαυτό μου....μετα όμως .....ίσως να μπορούσα να χρησιμοποιήσω τις δυνάμεις μου για να το βρω. Εκλεισα τα μάτια μου και προσπάθησα να συγκεντρωθω.

Ένα μαύρο τοπίο εμφανίστηκε αμέσως μέσα στο μυαλό μου. Όλα ήταν σκοτεινά , χωρίς κάτι το διαφορετικό . Η προσπάθεια που έκανα δεν έβγαλε πουθενά......όπως και τις τελευταίες μέρες. Κάθε φορά που προσπαθώ κάτι.....βλέπω την Λάνα να κινδυνεύει. Ίσως έπρεπε να πω και στους άλλους για αυτό. Δεν πιστεύω ότι θα πραγματοποιηθεί. Αν γινόταν τότε δεν θα έβλεπα διαφορετικές εκδοχές του ίδιου πράγματος ξανά και ξανά.

Καλύτερα να γυρίσω πίσω.....δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να καταφέρω εδώ πέρα! Λέω από μέσα μου και ανοίγω τα μάτια μου. Τώρα έβλεπα πάλι τα ατέλειωτα ράφια της βιβλιοθήκης.

Είχαν περάσει μόνο μία βδομάδα και τρεις μέρες από το τέλος των Χριστουγέννων .Μου φαινόταν σαν αιώνας..... Συνεχισα να ψάχνω με τον παραδοσιακό τρόπο......ανοίγοντας και ξεφυλλίζοντας ένα ένα τα βιβλία.

............

Είχαν περάσει σχεδόν 20' και ένιωθα ήδη κουρασμένη. Ωστόσο έβλεπα όλο και πιο ενδιαφέροντα βιβλία. Βιβλία , που θα διευκόλυναν την κατάσταση. Δεν μιλούσαν τόσο για τα όνειρα, αλλά για διάφορα πλάσματα. Ήθελα να μάθω.....Γιατί ηξερα ότι αν δεν μάθαινα από μόνη μου κανένας δεν θα μου έλεγε την αλήθεια. Και τα Μούντριμ ή......ή για την Λίλη. Δεν την εμπιστευόμουν, δηλαδή πως γινεται να ζει εκεί μέσα, μέσα στην τρύπα. Και έχει σχέση με τον Ρέιβεν!!! Δεν έχω μιλήσει στην Αριάνα......δεν θέλω να ξέρει....

Είχα μαζέψει αρκετά βιβλία στην τσάντα μου που θα μου φαινόντουσαν χρήσιμα . Τώρα τελειωσα τους δύο πρώτους διαδρομους και πήγαινα σε έναν τρίτο. Ερειξα μία πρώτη ματιά στους τίτλους των βιβλίων που ήταν γραμμένοι στο πλάι των βιβλιων, όπως έκανα και τις προηγούμενες φορές. Ξαφνικά το βλέμμα μου σταματάει σε ένα βιβλιο.

Το Μυστηριώδες Δάσος !Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz