Κεφάλαιο 17

4.7K 389 56
                                    


Άλκης POV

Με το που την άκουσα να συμφωνεί, ενθουσιάστηκα! Ήξερα ακριβώς που θα την πάω και ανυπομονούσα.

«Τέλεια, έκλεισε! Αύριο αναχωρούμε!» της λέω.

«Είσαι και βιαστικός!» απαντάει.

«Στη βράση κολλάει το σίδερο! Εσένα άμα σ' αφήσω να το σκεφτείς για πολλή ώρα, σε έχω ικανή να αλλάξεις γνώμη. Για αυτό μόλις φύγουμε από την καφετέρια πάμε κατευθείαν να φτιάξουμε βαλίτσα.»

«Καλά, καλά! Εσύ Νίκο τι θα κάνεις;»

«Ότι κάνω συνήθως. Ας μείνει και κάποιος πίσω, μην ξαμοληθούμε όλοι στους αγρούς με τη μια.»

«Θες να έρθεις μαζί μας;» του προτείνει η Τζένη και την κοιτάω με σηκωμένο φρύδι. Άλλα σχέδια έχω εγώ στο μυαλό μου.

Ευτυχώς έρχεται γρήγορα η απάντηση του Νίκου.

«Και τι να κάνω μαζί σας, να σας κρατάω το φανάρι, όχι ευχαριστώ! Κανονίζουμε άλλη φορά να πάμε όλοι μαζί κάπου.» και η Τζένη δεν επιμένει παραπάνω. Μετά από λίγο πληρώνουμε και φεύγουμε για να ετοιμαστούμε.

Όση ώρα ξεδιαλέγει τι ρούχα θα πάρει μαζί της με ρωτάει συνεχώς που θα πάμε, αλλά αρνούμαι να της το αποκαλύψω. Θέλω να το αφήσω για έκπληξη. Αυτό το μέρος σημαίνει πολλά για μένα και χαίρομαι που θα το μοιραστώ μαζί της.

Κοιμόμαστε γρήγορα και σηκωνόμαστε νωρίς το πρωί για το ταξίδι μας. Φορτώνουμε τη βαλίτσα στο αυτοκίνητο και φεύγουμε. Στη διαδρομή έχουμε βάλει μουσική και η Τζένη σιγοτραγουδά τους στίχους των τραγουδιών. Χαίρομαι να την βλέπω χαλαρή και ξέγνοιαστη!

Όταν πλησιάζουμε νιώθω την καρδιά μου να σπαρταρά όπως κάθε φορά που έρχομαι στα μέρη που ζήσανε οι γονείς μου και περάσαμε όλοι μαζί ευτυχισμένες στιγμές. Μετά το θάνατο τους είχα έρθει μόνο μια φορά γιατί οι αναμνήσεις με κατέκλυζαν και δεν μπορούσα να το αντέξω. Τώρα όμως που έχω δίπλα μου την Τζένη, έχω άλλη δύναμη και αντί να θέλω να τρέξω μακριά επιθυμώ διακαώς να ξαναβρεθώ στο σπίτι των παππούδων μου, στην αυλή που έπαιζα σαν μικρό παιδί όταν ερχόμασταν τα καλοκαίρια και να πάω στα αγαπημένα μας μέρη.

«Σε δέκα λεπτά φτάνουμε.» της ανακοινώνω.

«Στα Τρίκαλα πάμε;»

«Ναι, ελπίζω να μην απογοητεύτηκες και να σ' αρέσουν.»

«Φυσικά και δεν απογοητεύτηκα, δεν έχω ξαναέρθει οπότε είναι τέλεια ευκαιρία να τα εξερευνήσω μαζί σου.»

Μεγάλες ΑγάπεςWhere stories live. Discover now