Trettioåtta

960 113 39
                                    

4 Juli 2015

"Oscar hjärtat?" Mammas roade skratt följer upp orden och jag öppnar försiktigt ögonen. Ett starkt ljus möter mina ögon och jag för snabbt upp handen för att dölja dem. "Vad gör du här ute? Har du sovit här?" Fortsätter hon med och jag särar på fingrarna för att försöka ta in omgivningen. Ute sitter jag, och genast slår minnena mig från den tidiga morgonen jag satte mig här.

Uppspelt nästan flyger jag upp ur stolen och ser glatt på mamma, som endast ger mig en förvirrad men glad blick.

"Julie var här! Eller alltså inte här så, men hon visade att hon hörde mig!" Yttrar jag lyckligt och mamma ler åt mina ord, tar sin hand i min men hinner inte svara då jag öppnar munnen igen. "Jag kunde inte sova så jag gick hit och satte mig, och jag tittade på den stjärna som lyste starkast för jag vet att det är Julie. Och jag berättade lite saker som gav mig skuldkänslor för jag är rädd att hon tror att jag glömmer bort henne nu när jag har Oscar. Men efter att jag hade sagt det så uppstod ett stjärnfall på himlen! Och det var Julie mamma! Det var den stjärnan jag tittade på och pratade till. Efter det stjärnfallet fylldes jag med en känsla som sade att allt är okej! Sen somnade jag utan problem." Får jag glatt ur mig och ler stort.

Mamma ler stort även hon och blir helt blankögd. Men jag vet att det är av glädje.

"Åh älskling." Hon drar in mig i hennes famn och kramar om mig hårt. Jag besvarar kramen och känner hur hon drar händerna över min rygg.

"Men jag kanske borde gå in till Oscar så att han inte undrar vart jag är, eller vara där när han vaknar." Säger jag och vi släpper varandra.

"Gör så, jag och pappa åker till affären och köper nybakat bröd. Så det är frukost om en halvtimme om ni vill ha då." Säger hon och jag nickar, pussar henne mjukt på kinden och springer in. Vid altandörren möter jag även på pappa, som förmodligen är påväg till båten då det går snabbast att ta båten till affären.

"Godmorgon pappa." Säger jag med en pigg röst och han ser på mig med samma blick som mamma gjorde - förvirrad men glad.

"Godmorgon Oscar, har du sovit gott?" Frågar han och trampar i sina skor.

"Mycket gott." Svarar jag och ger honom ett leende, går in i stugan och öppnar försiktig dörren in till rummet jag och Oscar nu delar på. Till min förvåning möter han min blick och ser undrandes på mig, men ler så fort jag stänger igen dörren och kliver in i rummet samtidigt som jag yttrar ett enkelt godmorgon som jag snabbt får besvarat.

"Har du varit vaken länge?" Frågar jag och slänger mig ner på mage i sängen.

Oscar drar händerna genom sitt rufsiga hår och skakar på huvudet. "Vaknade precis." Ler han och drar täckte längre för sin överkropp. Det T-shirt beklädda bröstet blottas nu för mig och jag sträcker mig efter min mobil, låser upp den och öppnar instagram. Mitt tråkiga flöde som endast består av kändisar och några i släkten bläddrar jag snabbt igenom.

"Mamma och pappa åkte för att handla nybakat bröd till frukost så vi kan antingen ligga kvar här eller göra något annat så länge."

Oscar nickar till svar, ser ut att vilja ligga kvar i sängen. Men hans ansiktsuttryck förändras snabbt och istället ser han nästan busig ut, så som man såg ut när man var sju år och hade gömt dosan till tv'n eller något liknande.

"Jag vet vad vi ska göra!" Utbrister han glatt och sparkar av sig täcket, reser sig upp ur sängen och går fram till våra väskor.

"Vadå?" Frågar jag och sätter mig upp i sängen, ser fundersamt på honom när han drar upp ett plagg ur min väska och ett plagg ur sin väska. Det röda plagget han drog upp ur min väska och kastar det emot mig. Med mina snabba reflexer hinner jag ta emot det och ser med ens att det är mina badbyxor. "Ska vi bada?" Frågar jag roat och Oscar nickar glatt.

Återigen drar han handen genom sitt tjocka hår, förmodligen för att försöka fixa till ruffset. Men dessvärre blir det bara ännu rufsigare.

"Precis, inget slår väl ett bad klockan 8 en sommarlovsmorgon?" Flinar han skämtsamt och jag skrattar, skakar på huvudet och reser mig upp ur sängen.

"Nej absolut inte." Svarar jag lika skämtsamt tillbaka. "Men jag byter om i badrummet. Så möts vi i köket sen?" Ger jag som förslag och Oscar nickar glatt.

Jag går iväg till badrummet och låser in mig. Fortfarande glad över nattens händelser drar jag av mig min sov T-shirt samt hoodie i ett och samma svep. Likaså gör jag med mina pyjamasbyxor och kalsonger. Den svala luften sluter sig kring min kropp och jag drar snabbt på mig badbyxorna, kliver ut ur badrummet och går bort mot köket. Där finner jag redan Oscar väntandes, i sina svarta badbyxor och blå randiga badlakan över ena axeln. Jag har inte sett honom så lättklädd förut, har därför aldrig lagt märke till vilken muskulös kropp han har. Magrutor, v-line och armmuskler visas tydligt på honom. Allt det jag en gång i tiden hade. Men som med allt annat efter Julies död tappade jag lusten till träningen och idag liknar jag en sticka.

Obekväm i mig själv ser jag ner i golvet och sträcker mig efter mitt badlakan, lägger det över mina axlar och lindar det runt min kropp för att dölja mig själv. Och med en osäker blick ser jag upp på Oscar igen, som endast betraktar mig med en vänlig blick.

"Du behöver inte gömma dig för mig Ogge. Du är jättefin precis som du är." Säger han och orsakar ett litet leende i mitt ansikte.

"Tack." Får jag fram med en låg stämma och Oscar ler snällt, men det vänliga leendet övergår till ett retsamt flin. "Sist i är en skit!" Utbrister han och sätter fart mot altan dörren.

Skrattandes springer jag efter honom, och precis som två små barn rusar vi iväg över gräsmattan för att inte komma sist ner i vattnet.

Like A Shooting Star ~ o.mWhere stories live. Discover now