Capitolul 36

1.2K 65 18
                                    

Perspectiva lui Mihai

Problema e că Ariana e sub o vrajă...verișoara lui Rareș are chef de glume, dar eu nu voi avea când îi voi băga vrăjile în fund, păi ce crede ea că e aici? Nu face ce vrea cu iubita mea că sunt în stare să fac orice pentru ea. Singură nu o pot lăsa, poate vine David, o ia și gata, se termină treaba. Așa că voi încerca s-o găsesc pe fata, respectiv, femeia în alt mod, după sau dacă o voi găsi, o voi ucide. E ținută sub control de atunci de când era vrăjită să-l iubească pe Rareș. Cum să-l iubească? Era un pârlit și un idiot. N-are el față de Ariana mea. Doar eu am! Adică sunt atât de bun...cu ea, la ce te gândeai? Ok, e secretul nostru, nu voi spune nimănui despre asta.

Mă uit la Ariana, doarme atât de liniștit. Se vede că e ținută sub o vrajă pentru că ea în realitate doarme brutal. Îmi dă picioare în burtă, mă trage de păr...și...mi-ar plăcea să doarmă așa, ar fi mult mai simplu, măcar uneori să doarmă și ea normal. Se complică treaba mult mai tare...dacă era vampir complet, nicio vrăjitoare maimuță că așa le numesc eu, nu se atingea de ea. Am vărsat câteva lacrimi pentru că nu-mi place s-o văd așa. Un prieten de-al lui Daniel, verișorul meu, acela de m-a sunat să-și bată mai mult joc de mine dacă ții minte, are un prieten care e vrăjitor. Am numărul lui, mă gândesc să-l sun pe Angelo. Deblochez telefonul, îl caut pe acolo, apoi apelez.

-Da, Mihai, spune el pe un ton obosit.

-Salut, Angelo, te deranjez?

-Păi...nu e un moment chiar bun, dar spune.

-E o situație mai delicată și nu aș vrea să vorbim la telefon despre asta, poți veni la mine azi? Adică la iubita mea acasă?

-Sunt la spital și nu cred că pot, știi tu...Daniel e în spital și...

-Daniel e în spital?! Spun eu uimit și în același timp speriat.

-Ce mă, tu nu știai? Spune el la fel de uimit ca și mine. Poate mai uimit.

-Ce să știu, frate? Ce s-a întâmplat? De ce e în spital?

-A plecat cu avionul în America și s-a prăbușit avionul. E în comă, amice...e grav, nu știu dacă va supraviețuii...

-Nu se poate...nu pot să cred că idiotul ăsta poate muri...aș venii acolo, dar nu pot...Ariana nu se trezește și e vampir incomplet, mă tem că e mâna unei vrăjitoare și mă gândeam că ne poți ajuta...

-Hm...da, e mâna unei vrăjitoare și trebuie să aibe experiență în vrăjitorie dacă a reușit s-o adoarmă...

-A făcut-o și să iubească pe cineva...

-Nu l-a iubit pe Rareș, a fost doar o vrajă nenorocită.

-De unde știi cum îl chema?

-Heii, sunt vrăjitor, mai știi?

-Știu, dar nu mă gândeam că vei știi fără să-ți bați capul.

-Nici nu trebuie. Sunt cel mai bun vrăjitor din București, nu are șanse nicio vrăjitoare sau niciun vrăjitor să se pună cu mine, așa că o voi trezi și voi avea grijă de vrăjitoarea aceea pusă pe șotii. Vin la voi să văd care e treaba, nu mă gândeam că se îngroașă treaba. Vor sta părinții aici că și așa am stat toată noaptea. Spune-mi adresa.

I-o spun și într-o fracțiune de secundă, mă trezesc cu el lângă mine. Teleportarea e un avantaj în a fii vrăjitor.

-Salut! De când nu te-am văzut, tovarășe! Spune el dând mâna cu mine.

-Salut și ție, omule! Da, a trecut ceva vreme. Te-ai schimbat fizic, nu glumă, spun eu.

-Asta pot spune și despre tine, spune el. Mai vorbim noi despre asta, dar să văd ce are Ariana.

Se apropie de pat, se așază lângă ea, își lipește mâinile de capul ei și închide ochii. Bine, niciodată nu am înțeles vrăjitorii cu vrăjile și ritualurile lor ciudate.
Stă așa câteva minute bune și nu se mișcă, de parcă ar fii o statuie. Deodată, își deschide ochii și se uită la mine atent, gândindu-se ce să-mi spună, sper să nu fie nimic grav, Doamne...

-Mihai, parcă are un lacăt pe creier...femeia aceasta e nebună, face vrăji interzise, trebuie să moară și trebuie s-o ucidem noi până nu o ucide pe Ariana. O forțează să moară și să se ducă la spiritul lui Rareș care e mereu lângă voi și știe ce faceți, doar că nu poate face nimic. Am reușit să aflu că Rareș vrea neapărat să moară Ariana ca să se ducă la el și tu să rămâi singur. Ar mai fi o problemă și anume...că spiritul lui Rareș poate fii real pentru o perioadă scurtă de timp și poate face orice...și asta cred că face verișoara lui. În caz că nu reușește să-l facă real puțin, o omoară pe ea și Rareș va fii fericit, iar voi doi nu...trebuie s-o oprim neapărat, cel târziu mâine, nebuna aia îi face tot ce vrea. O poate trezi acum și o poate pune să te ucidă sau alte lucruri, spune el pe un ton stins.

-Bun, noi plecăm după femeia aia și Ariana cu cine rămâne? Ne vom face griji și pentru Daniel...

-Pot face o vrajă unde doarme, dar își va reveni pentru puțin timp...dar va dormi cum doarme ea, nu va sta ca un cadavru. Atunci nu-i poate face nimic. E ca și cum e într-o bulă mare și e protejată, ca un prezervativ. Sper s-o găsim pe nebuna aia. S-ar putea s-o cunosc pentru că mergeam o perioadă la niște conferințe ale vrăjitorilor, poate a fost și ea. Pe Rareș îl știam eu, un idiot, nimic altceva, n-ai ce să-i ceri. Nu merita nici să-l privești. Majoritatea vrăjitorilor au nume multe, e o lege mai ciudată nou apărută, așa îți dai seama că suntem vrăjitori români. Trebuie să mi-o amintesc...Maria! Amanda, fata aia ciudată care chiar se îmbracă precum vrăjitorii din filme, spune el dându-și ochii peste cap. Știu unde stă, am auzit-o spunându-i unei fete, zice el.

-Hai la ea acasă! Ok, știi că o cheamă Maria și mai știi că o cheamă și Amanda, ciudat. Spun eu confuz, hai să mergem la ea.

-Stai să-i fac vraja, Mihai, spune el în timp ce-i face vraja. Bun, nimeni n-o poate atinge sau să-i facă ceva. Acum, hai să mergem la Maria!

Saluuut, sper că vă place.

Ariana (Volumul I)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum