38.Flora

4.5K 272 16
                                    


38.

Добрата новина за Флора беше, че Джаред е добре и ще бъде изписан, а лошата бе, че Питър не се появи в училище заради случилото се вчера.

Мислите й за Хари и за Питър я измъчваха жестоко. Чувстваше огромна вина за случилото се, защото сега и двамата страняха от нея, а тя се опитваше да си ги върне.



След часовете Флора си хвана такси и отиде при сестра си...


Фиона отвори вратата докато Флора я чакаше. Усмивката й падна когато видя сестра си, която сведе глава.

-Флора, какво ти има? О, боже та това изобщо ти ли си? Сладкиш..-Фиона прегърна Флора, притискайки я силно, а Флора се разплака.

-Зд-равей!

-Той ли ти го причини? Ще отрежа рошавата му коса заедно с ушите и ще ги напъхам в дупките на очите, разбира се след като му ги извадя и с тях ще си направя колие за някой от тоалетите.-развика се Фиона ядосано.

Не можеше да гледа малката си сестричка да страда. Според нея тя беше най-неподходящият човек за това.

- Хайде влез!-те влязоха и се настаниха на дивана в хола. –Хайде, разкажи на кака!-подтикна я Фиона видимо раздразнена.

-Аз...-Флора кимна и започна да разказва за всичко, което я мъчеше като хълцаше или бършеше сълзите си с кърпичката. Разказа й, че Питър я беше помолил да страни от Хари и как тя се съгласи. Разказа как Хари започна да игнорира. Разказа макар и трудно за гледките вчера. И накрая разказа как е казала на Питър, че е влюбена в Хари и реакцията му.-...и днес отново го нямаше в училище.-завърши Флора.

Фиона я гледаше с нечетима гримаса.

-Сладкиш, истина ли е?-попита тя след дълга тишина в хола.

-Кое?

-Влюбена ли си в онзи?-попита директно Фиона и заби очите си в нейните- изплашени и невинни.

-Аз..-тя сведе глава.-Да.-каза тихо и Фиона стисна очи.

-Флора...

-Како знам, че не трябва, но не мога да заповядвам на сърцето си. Просто не мога дори и да искам не става.-сподели Флора, а Фиона я наблюдаваше и се чудеше какво да й каже.

-Флора...остави ме без думи...не знам какво да ти кажа.-настъпи тишина след думите й. Фиона започна да мисли за всичко, което беше чула от малката си сестра. След това вдигна глава и каза: Флора..-тя вдигна поглед и я погледна.-Ела тук!-Флора се приближи и се прегърнаха и Фиона започна да й говори.

Mine (Bg fanfiction)Where stories live. Discover now