3. poglavlje: Lijep je on

5.5K 208 1
                                    

Vani je bio lijep, sunčan, proljetni dan. Sunce je bilo visoko na nebu i mogao se čuti cvrkut ptica, dok je blagi povjetarac njihao krošnje drveća, šireći opojne mirise cvjetalih voćki. Priroda je bila budna, živa, nakon dugog zimskog sna.

Pred kraj školske godine, bilo je mnogo slobodnih časova, pa se tako zadesilo i danas, i s toga je četveročlana družina sjedila u kafeteriji u blizini škole i čekala novi čas.

Benjamin i Jack su pili hladno pivo, jer su na taj način htjeli da zadive starije djevojke koje su zalazile u kafeteriju, i pričali su, kao i obično o ženama, ženama koje ni u snu neće biti njihove, ali hej, nada umire posljednja.

Lydija i Sarah su kao i obično sjedile pored njih. Obje su samo pijuckale svoju pomalo neslatku limunadu i smijale se svojim prijateljima i njihovim navodnim iskustvima sa ženama, a obje su znale da su to čiste laži i muška hvaljena. No ipak, nisu im prigovarale, jer su ih voljele više od svega.

"Ah druže... Nemamo mi pojma o ženama.", napokon, Benja potvrdi ono što se i samoj Lydiji motalo po glavi, ali zbog pristojnosti nije htjela ništa da kaže.

"Mislim da bi najbolje bilo da za savjet upitamo Johna, on bi nam sigurno znao reći šta da radimo...", rekao je Benja pripaljujući cigaretu, pa je nastavio dalje s pričom.

"Šta je on cura imao, još u osnovnoj, a sad da ne pričam, sve same lete oko njega. Može da bira od najljepših najljepšu!", otpuhne dim visoko u zrak, na što djevojke kolutnu očima, jer nikotin je ipak nešto što obje mrze iz dna duše.

"Ma ko je taj?", dobaci Lydija i tako prekine Jacka koji je već počeo da ispituje s kakvim je to curama taj navedeni John bio.

"Drug moj, iz moje ulice.", ispod smedjih uvojaka Benja uputi zeleni pogled prema Lydiji. "Bili smo najbolji, zapravo i sad smo, samo se malo rijedje vidjamo otkako ne idemo u istu školu. Znaš, on je Gimnaziju upisao. Sad tamo bari ženke ", on i Jack se glasno nasmiju, a obje djevojke po ko zna koji put preokrenu očima.

"Pa šta je on neki ljepotan kad može imati sve i jednu, kako kažeš?", praveći imaginarne znake navoda, Lydija naglasi riječi sve i jednu.  "Mora da ganja samo one lake djevojke što se daju, pa se onda imože pohvaliti kako ih ima sve! ", dobaci Lydija, rashladjujući se s knjigom koju je držala u ruci, dok je s drugom rukom brisala kapljice znoja s čela.

"Pa šta da ti kažem... John je uvijek važio za lijepog momka, bar su tako sve djevojke u školi govorile. Znaš, lijep je on. I nije on tome kriv, da se razumijemo. I nije kriv što može da bude s kojom poželi, jer one, lijepe se na njega same, ozbiljno ti kažem.", Benja slegne ramenima, kao da suosjeća s tim Johnom, iako je on daleko od njega. Bar po ovoj cijeloj priči.

"I bolje da se lijepe, neka ima mali dok je mlad", Jack lukavo dobaci, smješkajući se.

"Eh, s čim se taj hvali, vjerovatno i laže, da se uzdigne, a idioti poput vas mu vjeruju. Baš on može da ima koju hoće.", još jedno Lydijino negodovanje kad je ova stvar u pitanju.

Ona je jednostavno takva. Ne može da shvati današnje muškarce i njihove glupe priče. Ne može da shvati ni to da se oni takmiče, nadmeću se koji će imati više djevojaka, do te mjere da im nije ništa drugo važno osim jedne noći s njima.

"Hajde dižite dupe, zakasnit ćemo na čas kod Andersonice, a to je zadnje što nam treba!", napokon se i Sarah oglasi, pa tako prekine Benjamina u namjeri da nastavi s pričom o Johnu.

Družina je shvatila da je Sara potpuno u pravu. Profesorica Anderson je bila zaista prava zmija kad su učenici bili u pitanju, a sad na samom kraju godine nisu im trebali problemi s njom.

Ustali su se i krenuli, a Lydija je zastala da stavi stvari u torbu, kako bi oslobodila ruke od zaista teške knjige koju je još jutros podigla u školskoj biblioteci.

"Eh, lijep je on!", sarkastičnim glasom je ponovila Benjine riječi, dok je uporno pokušavala da sustigne društvo koje je već dosta bilo ispred nje..

"Mogu misliti kako je lijep.", promrljala je opet preko zuba, vidno iznervirana još jednim dokazom da muška ne inteligencija nadmašuje sva njena očekivanja.

Prva Ljubav ❤ (ZAVRŠENA 📖🔚)Where stories live. Discover now