1. PROLOG

9.9K 321 12
                                    


Kao i svaka druga priča, tako će i ova početi sa onim: jednom davno...

Jednom davno, u jednom malenom gradiću, živjela je jedna sasvim obična djevojka, Lydija, čiji ću vam život predstaviti kroz ovu priču.

Sve ono s čim se Lydija susrela neće biti mnogo strano vama koji ste u njenim godinama, ili ste bili, jer neke ljubavi su dosta slične po svojim počecima, iako im krajevima nisu isti.

A, da biste razumjeli ljubav o kojoj ću vam pisati, potrebno je da prvo upoznamo Lydiju, djevojku koja će možda nekima od vas biti nadahnuće da konce svoga života ne prepustite sudbini, nego da ih svojim rukama čvrsto stegnete.

...

Lydija Martin je bila prosječna djevojka od petnaest godina, vedrog duha, lijepog odgoja i naravi, prije svega iskrena, željna slobode i druženja.

Dolazila je iz porodice koja je bila poštena, marljiva i vrijedna, a i sama je bila takva. Oko svega u životu se trudila i sve probleme je samostalno rješavala.

Dok je odrastala, bila je mala, sitna djevojčica, sramežljiva i tiha. Iako je imala roditeljsku ljubav i par dobrih prijatelja, nije bila posve sretna i često je bila usamljena i tužna, ali to nikad i niko na njoj nije mogao da primjeti.

Kao curica, zaljubljivala se u neke čudne momke koji je nikad nisu primjećivali i zbog toga se osjećala neprivlačnom i manje lijepom.

No, ipak, godine koje su dolazile, njoj su donijele mnogo promjene i njen život, kao i ona sama, promijenio se iz korijena.

Koliko prva ljubav može na nekoga utjecati, saznat ćete ako nastavite čitati ovu priču, priču koja će biti satkana od istinitih dogadjaja i svega onog što prva ljubav sa sobom i nosi.

Prva Ljubav ❤ (ZAVRŠENA 📖🔚)Where stories live. Discover now