kapitola 1.-Osudná Minulost

17.1K 492 126
                                    

Prosím, v příběhu jsou časové nesrovnalosti způsobené mou neopatrností. Pokud někomu vadí menší nepřesnosti, nečtěte to. :) jsem si plně vědoma svých chyb, ale už je nemohu napravit, protože příběh je již dopsaný a znamenalo by to, že ho musím celý přepsat :)

FLASHBACK

Již kdysi dávno, před přibližně tisíci lety, se sešli čtyři mocní kouzelníci. Rowena z Havraspáru, Helga z Mrzimoru, Godric Nebelvír a Salazar Zmijozel. Společně založili školu čar a kouzel v Bradavicích, kterou uvedli do plného chodu a funguje až dodnes. Tento příběh však nevypráví o jejich setkání, či nějakou jejich historku. Spíš se zaobírá dvěma rody, které byly příliš rozdílné, a přesto se spojily v jeden.

Rod Havraspárských nikdy nevymřel a vždy měl své pokračovatele. Tento čistokrevný rod měl dlouhou a výjimečnou historii. Byl velmi vzácný, to se nedalo popřít. Každý právoplatný dědic zdědil několik výjimečných schopností, které mu mohly jednoduše zkomplikovat život a způsobit velkou pohromu, avšak k tomu nikdy v dějinách lidstva nedošlo.

Poslední potomek Roweny se jmenoval John Brook. Stejně jako jeho předci nastoupil do Bradavic, kde byl poté zařazen do Havraspáru. Prokazoval velký talent a zároveň obdivuhodnou zodpovědnost. Prožil sedm, poměrně klidných, let. Studijní léta mu přinesla do života mnoho smutků, ale i radostí. Jedním z veselejších okamžiků se stalo jeho seznámení s pohlednou blondýnkou, Melindou Fosterovou.

Nejprve z nich byli přátelé, kteří bez sebe nedali ránu, ale postupem času se obyčejná náklonnost přerostla v lásku, tedy aspoň z Johnovy strany. Po dokončení sedmého ročníku a úspěšného složení zkoušek OVCE se vzali a nastěhovali do jednoho domu.

Čas rychle ubíhal a roky plynuly jako na běžícím páse. Tok času ukázal pravou tvář Melindy, která se pouze přetvařovala. Johna nikdy nemilovala. Pouze ho využívala. Vyžívala se ve slávě a pozornosti, kterou díky němu obdržela. Užívala si své momenty slávy. Všichni jí považovali za významnou. Přitom byla skrz na skrz prolezlá temnotou. Pravé emoce skrývala za faleš a její vlastnosti spočívaly v závisti a chamtivosti.

Její srdce se zdálo jako z kamene. K Johnovi necítila žádnou lásku. Později ho chtěla zabít, ale za tímto jevem bylo skryto mnohem víc, mnoho tajemství a záhad, které neměly být nikdy odhaleny. Mělo to zůstat pod pokličkou a všichni by byli šťastní, ale osud zamíchal karty a vše se obrátilo vzhůru nohama.

V Johnovi vzplál plamen podezření a dával si na svou manželku nesmírný pozor. Chvílemi ji tajně špehoval a snažil se přijít na to, co má za lubem, avšak nikdy nepřišel na nic důležitého. Jako by mu nedocházelo něco podstatného. Něco, co by bylo klíčem ke všem nevyřčeným otázkám. Nakonec nad tím pokrčil rameny a rozhodl se udělat kompromis. Už nebyl nejmladší a musel zanechat potomka, aby jejich rod nevymřel. Melinda protestovala. Nechtěla dítě za žádnou cenu, avšak neměla možnost klást nějaký přebytečný odpor. Později svolila jen proto, aby neupoutala ještě větší pozornost svého okolí a někdo se v tom nezačal šťourat.

O několik měsíců, hodin a minut později se Melina dozvěděla, pro ni nemilou, novinu. Byla těhotná, přesněji ve druhém měsíci. Nebyla z toho nadšená a chtěla onoho "parazita" ze sebe nějak dostat, ale John ji nepustil ze svého dohledu, protože tušil, co by mohla napáchat. Jeho, naopak od ní, představa toho, jak se stane otcem, naplňovala štěstím.

Přesně za devět měsíců Melinda porodila zdravou, usměvavou holčičku, která měla na hlavě tmavší chmýří. Pojmenovali ji Spencer Mallory Brook. John byl štěstím bez sebe a nemohl se své malé princezny nabažit. Rozmazloval ji, hrál si s ní a pečoval o ni, jak nejlépe mohl. Snažil se být dobrým otcem a vynaložil veškeré úsilí na to, aby jeho malá dcera vyrůstala v bezpečném světě, kde nebude převládat síla zla, proto se stal bystrozorem. Chtěl očistit svět od temnoty, aby jeho dcera nemusela čelit nějaké hrozbě. Věděl, že by se o sebe dokázala postarat, ale také nechtěl, aby se jí cokoliv stalo. Nedovolil by ani to, aby jí někdo zkřivil pouze jeden jediný vlas.

Ravenclaw and Slytherin [CZ, HP FF]✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat