2- İzlenme Duygusu

2.2K 66 6
                                    

arkadaşlar yukarıdaki resim Alya'ya aittir. Peri'nin resmini diğer ki bölümde paylaşıcam. ❤

".... sonra annem dedi ki gezide bu elbise çok tatlı olur. Bende dedim ki ama anne ben o elbiseyi giymiştim. O da dedi ki..... "

Tam yarım saatir. Yarım saatir, Peri'yi dinliyormuş gibi yapıyorum. Şuanda okulun en güzel manzarasını gören bölümündeyim. Ama manzarayı değil, 12/C'lerde burda oturduğumuzdan beri bizi izleyen çocuğa bakıyorum. Gözleri sürekli üstümde ve bu çok rahatsız edici, birazdan çocuğun ağzını burnunu kırmazsam iyi.

".... ayy birde yüzsüz bana ne dedi biliyor musun? 'Üzgünüm hanımefendi bunu değiştiremem'
Yüzsüze bak yaa ben bir kere.... Alya.. Alya"

"Hıı.. Dinliyorum."
"En son ne dedim? "

"Şey işte... "

"Sen nereye bakıyorsun." Peri bunu dediği an kafamı ona çevirdim.

"Hiiiç "diyemeden Peri bakışlarımı yakalamış olmalı ki ağzı açık kaldı.

" Yok artıkkk. Sana mı bakıyoorr."

"Off saçmalama" bunu derken çoktan ayağa kalkmıştım. Peri hala bana şaşkın gözlerle bakıyordu. Bir an çocuğa baktığımda buraya doğru geldiğini gördüm. Arkadaşlarının gaz verdiği belliydi.

"Kızım bu şansı kaçırırsan sana salak derim o bu okulun en yakışıklarından."

Tam ağzımı açmıştım ki çocuk yanımıza gelip "Selam" dedi. Hay sanada selamına da...

"Selam" Peri hiç durur mu? Bunu içimden söylerken beni öyle bir dürttü ki yarım ağızla selam diyebildim. Şuan çocuğun kafasını yanda ki pürüzlü duvara sürtebilicek kadar sinirliydim. Duyduğuma göre bu çocuk 12'lerden neredeyse her kızla yatmış. Ben bunları düşünürken çocuk bana bir şeyler söyledi.

"Sen Alya'sın şey acaba
benimle...."

"Hayır seninle herhangi bir yere gitmem yada senle çıkmam veya sizin düşündüğünüz o orospu kızlardan olmam anladın mı? Şimdi burayı terk etmen için sana süre vermiyicem ya gidersin yada sonuçlarına katlanırsın." dedim ve çocuğun bir an yüz rengi değişti.

"Ta.. Ta.. Tamam gidiyorum."

Garip ama çocuğun korkması işime yaradı. Son 1 hafta bana yaklaşmadı. Sinirlendiğimde genelde mavi gözlerim kararır ve bir boşluğa dönüşür garip ama bunu sadece bir kere yaşadım. Annem babamın bizi terk edişini anlattığında gözlerimin içindeki boşluğu sadece ben görebiliyordum.

Şuanda başvuru için müdürün odasındayım ve burası deri kokuyor. Berbat!! Şu işi halleder halletmez bu deri kokusundkan kurtulucam.

"Alya Özoğlu" müdür yardımcısı ince sesli bir kadın bu yüzden hemen tanıdım. Özoğlu Koleji... Alya Özoğlu... Ne tür bir bağlantısı olduğunu açıklıyım. Bu kolej gibi birçok koleji büyükbabam satın aldı. Büyükbabamla bir bağlantımız yok. Annem, babam gittiğinden beri onla görüşmediğini söylüyor.

"Benim" dediğimde kadın bana öyle bir bakış attı ki korktum lan. "Gezi için burdayım" demek zorunda kaldım çünkü kadın 'Ne istiyorsun' dermiş gibi bakıyordu.

" Yunanistan-Atina'mı"
"İşte, orası"

Bunu dedikten sonra kapı çaldı ve içeri bugün sözlerimle darb ettiğim çocuk geldi. Beni görünce rengi attı çok pis gülesim geldi ama hemen bu duygunun üzerine nemrut suratlı müdür yardımcısı oturdu.

Bu işte bitti. Bu işte en çok sevindiğim Periyle aynı odada kalmamız.

"Anne ben geldim ve odama çıkıyorum."

"Hop hop hop hemen yanıma." Bundan nefret ediyorum. Anneme bugün olan biteni anlatmak zorundayım her zaman. Tam merdivenleri çıkıyordum ki geri adım atmak zorunda kaldım. Yorgunum işte bırakın beni.

"Ee bugün neler oldu?"

"Aynıydı anne, sadece Atina için kaydımı yaptırdım o kadar. Periyle aynı odada kalıcakmışız."

"Bak bu iyi oldu tatlım." Annemde garip birşey farkettim elinde telefon vardı. Annem işten izinliydi ve işi dışında kimseyle konuşmazdı.

"Anne kimle konuştun?" dediğimde bakışlarımı takip edip telefonu elinden kanepeye attı.

"Hiç... İşten aradılarda önemli bir çizim varmış onu haftaya teslim edicem. Hadi sen çık odana." Annem beni başından hiç savmazdı garip. Aman neyse odamda dinlenme fikri bana müthiş geliyor. Odama çıkar çıkmaz banyoda bir duş aldım. Peri mesaj atmıştı.hiç şaşırmadım. 'Ayy kızım inanmıyorum aynı odadayız. Mükemmel bir gezi olucak.'
Yaa ne demezsin mükemmel. Bir mesaj daha Enes'ten 'Gezide kiminle aynı odadayız tahmin bile edemezsin. Sarp, ya o çocuk beni o odada boğar.' İster istemez buna güldüm ve duşa girdim.

Çıktığımda biraz kitap okudum nedense kitaplar bana fazla mükemmel geliyor. Kitap rafında romantik bir kitap bulup okumaya başladım. Nedense aşka inanmayan bir kız için fazla aşk dolu ama konusu okumaya değer sanırım.

Aşk mı ?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin