Hoofdstuk 23

357 16 0
                                    

Rein zit al een tijdje binnen te oefenen op een liedje. Ik vind het ergens wel schattig vooral omdat hij waarschijnlijk ook zo heeft gezeten toen hij liedjes voor mij ging zingen. Het idee er achter is nu alleen wat minder vrolijk. Dit keer wilde hij aan zijn fans echt gaan duidelijk maken dat ze mij moeten gaan respecteren. Ook voor mij is dit nogal lastig. Terwijl Rein dus binnen is heb ik een fanaccount op twitter aangemaakt. Iets waarvan ik nu al weet dat ik spijt ga krijgen. Ondertussen ben ik wat mainiacs gaan volgen maar leg mijn mobiel toch maar weg ik zal wel gaan kijken als ik weer thuis ben. Want als ik nu zou gaan huilen zal Rein gelijk weten dat ik een account had aangemaakt.
Rein komt na een tijdje naar buiten. Sem loopt achter hem aan met een tennisbal en ik grinnik zachtjes. Rein kijkt achterom en ziet Sem ook lopen. Ik loop naar ze toe en pak bij Sem de bal af. Terwijl ik hem zachtjes weg gooi rent Sem er snel achteraan. Dit herhalen Sem en ik een paar keer terwijl ik mij dood lach. Na een tijdje besluit ik te stoppen omdat ik bang ben dat hij over verhit raakt.
Ik ga weer naast Rein zitten op de stoel. "Wil je het filmpje nog zien?" vraagt hij mij. Ik knik en hij pakt zijn mobiel. Ik leg mijn hoofd op zijn schouder terwijl hij het filmpje opstart. Zachtjes maar hard genoeg zodat ik het kan horen klinkt zijn stem uit zijn telefoon.
"She's my best friend
She's standing right beside me
I'm waiting my whole life for somebody to find me
I know you don't like her
But she's my girl

She's better then ice cream
I know you know what I mean
Better than a real thing
She can make my heart scream
She's my girl
She's my girl"
Ik druk een kus op Rein's lippen. "Het is geweldig hopelijk begrijpen ze eindelijk wat we bedoelen." zeg ik zachtjes. Rein glimlacht en knikt dan gelijk.

Na nog een tijdje bij Rein te zijn geweest en mee gegeten te hebben ben ik naar huis gegaan. Het is toch best een druk dagje geweest door de foto. Het heeft niet perse de dag verpest maar het had wel veel beter gekund.
Na te hebben gedoucht te hebben besluit ik eens op twitter te kijken. Ik scroll gewoon naar boven om te kijken wat ze recent hebben getweet. Tot mijn schrik gaat het nog steeds over mij en Rein. Het is nou niet echt iets wat je positief noemt. Er word veel gezegd dat ik lelijk ben dat ik Rein afpak van mensen en ga zo maar door. Er rolt een traan over mijn wang. Eigenlijk heb ik zin om nu heel hard te janken. Maar ik verman mij en veeg mijn tranen weg en kijk even in de spiegel. Je ziet niet gelijk dat ik gehuild heb dus ik loop naar beneden om wat te drinken te pakken. Ik ga nog even bij mijn ouders zitten en wat bij kletsen.
Eenmaal weer in mijn bed scroll ik door de tweets het 'drama' zoals ze het noemen over mij en Rein is nu wel een beetje afgelopen. Toch worden er nog vreselijke dingen over mij getweet. Ik huil zachtjes zodat niemand mij hoort. Er word zachtjes op mijn deur geklopt en gelijk open gedaan. Ik zie Mees staan. "Mag ik bij jouw slapen?" vraagt hij.
"Ja hoor." probeer ik zo fatsoenlijk mogelijk te zeggen maar het komt er nog al vaag uit.
Ik leg mijn mobiel weg en Mees komt bij mij liggen.
"Heb je gehuild?" vraagt hij als hij mijn gezicht voelt. Ik glimlach zwak en haal mijn schouders op. "Een beetje maar maak je niet druk moest gewoon aan Nienke denken en mis haar heel erg." zeg ik snel. Het is deels een smoes maar ook niet helmaal. Want Nienke had waarschijnlijk precies geweten wat ik moet doen in deze situatie. Nienke was zeker de slimste in dit soort dingen van ons drieën. 

She's my girl - MainStreet
5 vote's?

Nothing like us || Rein van DuivenbodenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu