Hoofdstuk 5

451 15 1
                                    

"Mooi zo Cynthia heeft je al gestuurd." zegt hij goedkeurend. Gelijk krijg ik het idee dat het niet erg is dat hij mij heeft geroepen. "Jullie hebben binnenkort examens toch?" vraagt hij.
Ik knik "als je even op kan schrijven welke weken dan kan ik zorgen dat ik niet te kort kom ik ben namelijk het blaadje kwijt waar jullie dat op hebben geschreven." ik grinnik zachtjes.
"Niet lachen dat is niet aardig," zegt Olivier maar ook hij moet lachen. "Ik dacht dat je mij ging ontslaan dus ik mag lachen." verdedig ik mezelf terwijl ik op het blaadje onze examendatums op schrijf. Nu is het de beurt aan Olivier om te lachen.
"Nou ga maar snel weer terug aan het werk het is best druk door het karoake." zegt Olivier weer serieus.
"Ow trouwens ik heb iemand anders achter de karaoke gezet dus je mag weer serveren."
Ik knik blij want ondanks dat het best leuk was om liedjes uit te kiezen ben ik toch liever aan het serveren. Ik loop het kantoortje uit en loop naar de bar waar ik een dienblad pak en kijk welk deel ik moet serveren. Net als ik weg wil lopen houdt iemand mij tegen. Het is Cynthia, "wat was er?" vraagt ze. "Ow gewoon onze examendatums hij was ze kwijt." zeg ik. Ze knikt "nog een uurtje en dan zijn we klaar." zegt ze. Ik kijk op de klok en knik dan. Het is al 11 uur. "Hoelaat komt je vader eigenlijk?" vraag ik. "Kwart over 12 als het goed is dus we kunnen rustig omkleden." zegt ze.
Ik knik en gebaar dan dat ik snel weer veder aan het werk ga. Het uur gaat sneller voorbij dan ik had gedacht. MainStreet was ondertussen weg, toen ik Cynthia er naar vroeg had ze mij een blik gegeven die ik niet kon plaatsen. Het enige wat ik er uit op kon maken was dat ze mij iets wil vertellen maar dat het nu echt niet kan.
Ik leg mijn dienblad op de bar en loop naar Olivier om hem gedag te zeggen en ga naar de kleedkamer om mijn vest te pakken. Cynthia komt ook naar binnen lopen. Ze pakt haar mobiel en begint druk te typen. "Wat doe je?" vraag ik haar. "Even mijn vader appen dat het een kwartiertje uitloopt." zegt ze.
Verbaasd kijk ik haar aan. "Maar het loopt helemaal niet uit?" zeg ik vragend totaal niet begrijpend wat ze bedoeld.
"Nee ik moet je iets geven en vertellen dus dat kwartiertje kunnen we wel gebruiken." zegt ze. Langzaam begint het tot mij door te dringen dat het waarschijnlijk over MainStreet gaat. Net als ik op mijn mobiel wil kijken houdt Cynthia mij tegen. "Doe nog maar even niet."
Op dit moment ben ik heel erg bang voor mijn eigen beste vriendin. Ik stop mijn mobiel weer terug in mijn broekzak. We lopen de kleedkamer uit en zeggen iedereen even snel gedag. Dan lopen we een stukje het strand op. En Cynthia begint met vertellen:
"Toen jij naar Olivier ging om de examendatum door te geven bleef ik bij de laptop. Toen de jongens klaar waren kwam volgens mij die Rein naar mij toe. Hij vroeg gelijk waar jij was en volgens mij die Nils keek hem glimlachend aan. Ik zei dat je naar Olivier was natuurlijk niet Olivier's naam maar gewoon zijn naam. Maar die waarschijnlijk Daan zei dat ze moesten op schieten dus drong Rein bij mij aan om jou nummer te geven. Omdat ik hem deze avond al paar keer naar je heb lopen zien staren heb ik je nummer gegeven."
Bij de laatste zin kijk ik haar geschrokken aan. "Je hebt wat?" vraag ik haar. "Ik heb hem jouw nummer gegeven." zegt ze nonchalant. "Dus kijk nou op je mobiel ik wil ook weten wat hij gestuurd heeft okay." zegt ze met een pruil gezichtje.
Ik lach zachtjes en ondanks dat ik eigenlijk heel boos wil worden kan ik de lol er wel van inzien. Een beetje lol mag ook wel in je leven. Ik pak mijn mobiel en open what's app waar ik inderdaad ene berichtje heb van een onbekend nummer.
onbekend: "heei, Rein hier ik heb je nummer gevraagd aan een collega/vriendin ik weet niet of je het erg vind?"
Ik glimlach om zijn bericht en Cynthia komt gelijk naast mij staan en glimlacht ook gelijk. "Hij is wel galant." zegt ze. Ik tik een berichtje in en laat het aan Cynthia lezen die knikt.
Gina: "Heei Rein, ik vind het niet erg maar het is wel handig om te weten wie je bent ;)"
Hoe ik op het idee kwam weet ik niet maar eigenlijk ken ik hem amper.
Rein: "Dus je wilt mij levensverhaal? Die wil ik eigenlijk bewaren voor een date :)"
Cynthia die lacht zachtjes en ik kijk verbaasd naar mijn mobiel.
Gina: "Je wilt op date?"

Oeh wat gaat er gebeuren? Hebben jullie het nieuwe (mini) album al gehoord? Ik vind het echt een leuk album! Xx

Nothing like us || Rein van DuivenbodenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu