Hoofdstuk 20

349 11 1
                                    

kleding Gina: http://www.polyvore.com/diploma_uitreiking_nothinglikeus/set?id=166177034

Langzaam open ik mijn ogen. Vandaag moest ik weer eens werken maar vanavond heb ik dan eindelijk mijn diploma uitreiking. Over een paar weken zal ik samen met Cynthia naar Portugal gaan en ik ben daar vrij zenuwachtig voor.
In mijn werkkleren ga ik snel naar beneden en ontbijt snel wat. Vandaag hebben Cynthia en ik ochtenddienst dus het is nog aardig vroeg. zes uur om precies te zijn. Het liefst kruip ik snel weer mijn bed in maar het geld is ook heel erg welkom dus met moeite ga ik maar gewoon naar het werk.
Samen met Cynthia kom ik het restaurant binnen en Olivier is al bezig met alles. "Goedemorgen dames" zegt hij vrolijk. Ik hum wat omdat ik nogal een ochtend humeur heb. We helpen Olivier met het restaurant klaar te maken en we helpen de kok het eten klaar te maken. Als de eerste klanten er zijn doen Cynthia en ik netjes wat ons is opgedragen en we beginnen met serveren.
Na 5 uur werken zijn Cynthia en ik eindelijk helemaal klaar met werken en krijgen we een ice tea van Olivier die we opdrinken in de zon.
"Hoe gaat het nu tussen jouw en Rein dan?" vraagt Cynthia.
"Ja het gaat goed als je de haat van de meiden weg denkt tenminste." beantwoord ik haar vraag.
Ze knikt een beetje een treurig. Ik weet dat ze het nogal moeilijk vind dat ik veel haat krijg van de fans. Zelf zou ik het ook liever anders zien maar ik kan er vrij weinig aan veranderen.

Samen met mijn ouders Mees en Rein loop ik de aula in waar de diploma uitreiking plaats gaat vinden. Ik voel dat ik best zenuwachtig ben. Al snel heb ik Cynthia gevonden. Met z'n drieën zoeken we een plekje in het publiek en beginnen we met kletsen. Na een tijdje zoek ik mijn ouders en Mees en als ik achterom kijk zie ik Eline en Wendy aankomen lopen. Ik zucht diep en ga weer rechtop zitten zonder dat ik mijn ouders en Mees heb gevonden.
Rein kijkt ook even achterom en ik zie dat hij schrikt
"Ik was helemaal vergeten dat ze bij jouw in de klas zitten." fluistert hij zachtjes.
Ik glimlach krampachtig en druk een kus op zijn wang. Snel begin ik een gesprek met Cynthia en Rein als ik zie dat Eline en Wendy voor ons komen zitten. Al snel gaat het gesprek over Portugal en over Nienke.
"Zitten jullie nog steeds met jullie hoofd bij dat overleden meisje kom op hè." zegt Eline zuchtend als ze zich omdraait. Verward kijk ik haar aan en in mijn ooghoeken zie ik Rein boos kijken.
"Een beetje respect mag ook wel." zegt hij en ik hoor de woede in zijn stem.
Ik leg mijn hand op zijn been "rustig Rein laat ze maar." zeg ik tegen hem terwijl ik een boze blik naar Eline geef.
Rein haalt even diep adem en dan gaan we veder met ons gesprek. Aan Rein merk ik dat hij het lastig vind dat ik alleen weg ga met Cynthia. Hij is volgens mij bang dat wij ook een ongeluk krijgen. Zelf ben ik daar eigenlijk helemaal niet bang voor.

Nadat iedereen zijn diploma heeft lopen we samen met de ouders van Cynthia, mijn ouders en Mees naar buiten. We maken daar nog een aantal foto's. Er komen ook nog wat meiden naar Rein toe om een foto te maken. Ik glimlach omdat de meeste meiden echt helemaal gek worden. Iets wat ik wel begrijp ik zal hetzelfde hebben met Ed Sheeran.

Ik had niet echt ideeën voor dit hoofdstuk sorry.
Hebben jullie misschien nog een leuk liedje waarover ik een short story kan schrijven?
Xx

Nothing like us || Rein van DuivenbodenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu