Hoofdstuk 16

366 13 1
                                    

Kleren Gina: http://www.polyvore.com/examenfeestje_nothinglikeus/set?id=164579897

Nadat ik uren heb lopen wachten. Heb ik eindelijk de bevestiging gekregen dat ik geslaagd ben. Met mijn ouders ben ik de spullen aan het klaar zetten voor familie en vrienden die langs komen. Een beetje zenuwachtig ben ik wel omdat Rein komt.
"Komt Cynthia eigenlijk nog langs?" vraagt mijn moeder. Ik knik gelijk. "Ja ze geeft morgen haar feestje voor haar familie dus die komt als het goed is ook." zeg ik.
Als alles klaar staat komen mijn opa en oma binnen die mij gelijk feliciteren. Al snel volgt Cynthia. "He ik dacht dat je vriendje ook zou komen." zegt Cynthia. Ik knik "ja komt die ook." zeg ik lachend. Cynthia grijnst.
"Die gast van de frietzaak vorig jaar?" fluistert Cynthia zachtjes. Ik knik "hij is terug." zegt ze en begint te blozen. "Die met het Britse accent?" vraag ik haar. Ze knikt we hebben vorig jaar heel wat uren daar doorgebracht. Dat hij Cynthia leuk vond was overduidelijk dit jaar moest ik maar iets gaan regelen. Ik glimlach gelijk en alsof ze mij door heeft fluistert ze: "waag het om iets te gaan doen." Het enige wat ik nog doe is glimlachen en op dat moment gaat de bel weer.
Ik pak wat van het eten wat er allemaal staat. Mijn ouders hadden heel wat inkopen gedaan. Rein is nog nergens te bekennen. Mijn oma heeft al een aantal keer naar hem gevraagd omdat mijn moeder het al had vertelt aan de rest van de familie. Net als ik wil gaan zitten hoor ik de bel gaan en sprint ik gauw de voordeur. Mijn bord heb ik onderweg ergens neer gezet. Als Rein er nu niet staat sta ik echt voor schut.
Gelukkig zie ik Rein al staan als ik de gang in loop. Ik doe de deur open glimlach als ik zie dat hij een bos rozen in zijn hand heeft. "Voor jouw omdat je geslaagd bent." zegt hij met een glimlach als hij zijn lippen op die van mij drukt.
"Dat is lief van je." zeg ik. Samen lopen we naar de keuken waar ik eerst wat te drinken voor hem inschenk en dan de bloemen in begin te snijden om ze straks in een vaas te kunnen zetten. Mijn moeder is al bezig met een vaas zoeken.
"Mijn oma vroeg al naar je." zeg ik lachend terwijl ik nog bezig ben met de rozen. Rein lacht zachtjes. "Laat ik mezelf dan maar even gaan voorstellen aan iedereen." zegt hij. Nog voordat ik iets kan zeggen loopt hij al naar buiten. Het enige wat ik kan doen is glimlachen en rustig veder gaan met mijn rozen. Al snel ben ik klaar met de rozen en heeft mijn moeder een vaas gevonden waar ik ze in plaats nadat ik water in de vaas hem gedaan.
Nadat ik mijn eten weer heb gevonden en op Rein's schoot zit omdat ik anders geen plekje naast hem heb. Ga ik veder met eten en geniet ik van de avond en van iedereen.
Merendeels van de familie is al weg net zoals Cynthia. Mees ligt ook al boven te slapen en mijn ouders ruimen de boel een beetje op.
Zachtjes draait er een muziek op de achtergrond. Als Carly Rea Jepsen op de radio komt met I really like you. Zing ik zachtjes mee. Maar naar hoe veder we komen het liedje hoe meer ik durf te zingen en ik Rein zie genieten. Als het liedje gestopt is zegt hij: "Je kan echt mooi zingen Gina." Ik schud lachend mijn hoofd.
"Dat zeg je alleen maar om mij niet te kwetsen." zeg ik. Rein schud zijn hoofd. "Nee ik meen het je hebt echt een mooie stem." nog steeds lach ik het weg maar ik vind het heel erg lief van Rein.

Hopelijk vinden jullie het leuk? Heeft een van jullie eigenlijk nog examen gedaan? en ben je geslaagd?
xx

Nothing like us || Rein van DuivenbodenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu