Hoofdstuk 6

521 16 2
                                    

Kleding van Gina in dit linkje: http://www.polyvore.com/first_date_with_rein_nothinglikeus/set?id=157907323

Mijn nachtrust word verstoord door het meest irritante piep die je kan hebben. Ik sla met mijn platte hand op de wekker waardoor hij stopt met piepen. Langzaam besef ik waarom ik de wekker heb gezet. Na nog een kort gesprek met Rein hebben we afgesproken om vandaag op date te gaan. Zelf vind ik het eigenlijk te snel gaan maar na een beetje aandringen van Cynthia heb ik er toch wel zin in. Ik kijk op mijn wekker en zucht diep als ik zie dat het al 10 uur is. Snel spring ik mijn bed uit om te gaan ontbijten.
"Goedemorgen." mompel ik met een ochtend stem. "Goedemorgen." zegt Mees echt te vrolijk. Ik glimlach even lief naar hem en pak dan een ontbijt.
Na mijn ontbijt ben ik begonnen aan een paar oefen examens en heb ik geluncht. Nu is het 3 uur en moet ik mij toch echt gaan klaar maken voor mijn date met Rein. Ik pak een spijkerbroek en een top met een vest en trek dat aan. Het klinkt simpel maar ik wil mij gewoon niet anders voordoen dan dat ik ben. Mij zie je nou eenmaal niet snel met een jurkje rond lopen.
Nadat ik mij heb omgekleed en heb opgemaakt mijn haar in een vlecht heb gedaan loop ik naar beneden. Zodra ik beneden kom pak ik een tas en verzamel ik alle spullen die ik nodig denk te hebben. We zouden ergens gaan eten. Daarna zal Rein mij weer terug brengen naar huis.
"Gina waar ga je heen?" vraagt Mees nieuwsgierig terwijl hij een pruillip op zet. "Ik ga met een jongen op date." zeg ik tegen hem. Mees trekt een verbaasd gezicht omdat hij het niet begrijpt.
"Wat is een date?" vraagt hij terwijl hij date uitspreekt waar zelfs ik niks kan maken. Ik ga door mijn knieën voor hem zitten. "Een date is als een meisje en een jongen elkaar leuk vinden maar elkaar eerst gaan date om te kijken of ze een relatie willen." leg ik ik hem uit.
Mees knikt en doet alsof hij mij snapt maar aan zijn gezicht te zien snapt hij er helemaal niks van.
Ik hoor de bel een loop rustig naar de deur waar Rein staat. Ik glimlach naar hem "heei" zeg ik toch een beetje verlegen.
"heei," zegt Rein terwijl hij lief glimlacht. Als ik de deur klink niet vast zou hebben dan dan zou ik door mijn bennen gezakt zijn van de zenuwen.
"Even tegen mijn ouders gedag zeggen." zeg ik gauw en draai mij snel om. Ik loop de woonkamer in en pak mijn tas om vervolgens weer terug te lopen. Ik trek gauw mijn jas aan en loop naar buiten.
"Dus waar gaan we heen?" probeer ik de stilte te verbreken door een vraag te stellen.
"Ik weet een leuk restaurantje net wat voor de duinen daar wil ik eigenlijk gaan eten en dan over het strand lopen." zegt Rein. Ik stem er mee in maar daardoor valt er weer een stilte.
Ik kan moeilijk dingen gaan vragen die ik op internet had gelezen. Ten eerste wist ik die dingen stiekem al en ten tweede voelde ik mij een vreselijke stalker.
Bij het restaurant aangekomen besluit ik mij over mijn angst te zetten en toch maar vragen te gaan stellen. "Je zit in MainStreet toch?" vraag ik voorzichtig.
Rein knikt "Ja samen met de andere jongens met wie ik was in het restaurant waar je werkt." zegt hij met een glimlach.
"Veel vrouwelijk fans dus?" vraag ik lachend. Rein knikt lachend "ja zeker dat is eigenlijk best apart." vult hij aan. Ik glimlach "maar het lijkt mij dat je daar niet veel problemen mee hebt." zeg ik.
Rein haalt zijn schouders op terwijl hij vraagt naar zijn reservering aan het meisje die moet serveren. Ze wijst ons de weg naar onze tafel.
"Ik vind het niet erg is het wel leuk maar soms heb ik ook zo iets van ik ben ook maar gewoon een normale jongen." beantwoord hij mij vraag. Ik knik begrijpelijk en ga aan tafel zitten. Ik doe mijn jas uit en stroop mijn mouwen op omdat het verschrikkelijk warm is. Gelijk zie ik dat Rein naar mijn pols kijkt waar een tattoo zit. Ik schuif gelijk mijn mouwen weer terug.
We pakken de kaart en ik zie dat er wat pasta's staan dus ik zoek er eentje uit. Nadat we allebei wat hebben uitgezocht en hebben bestelt kijken we elkaar weer aan.
"Ik denk dat je wilt weten waarom ik op mijn leeftijd al een tattoo heb." zeg ik een beetje onzeker.
Rein knikt gelijk. "Eigenlijk wel maar dat wou ik niet zo vragen." zegt hij een beetje grinnikend.
"Is het goed dat ik het straks vertel op het strand?" vraag ik hem. Rein knik. Ik voel mij nogal opgelaten door de situatie en al helemaal omdat ik nog niet bedacht heb hoe ik dit aan hem moet vertellen.

Nieuw hoofdstuk :). Hopelijk vinden jullie het leuk?

Nothing like us || Rein van DuivenbodenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu