Hoofdstuk 9

439 15 1
                                    

kleding Gina: http://www.polyvore.com/date_rein_nothinglikeus/set?id=158202342

"MAM IK GAA." roep ik door het huis. Ik heb weer een date met Rein. Een beetje zenuwachtig ben ik nog wel maar ik ik heb er vertrouwen in dat het gezellig gaat worden. Ik weet nog niet precies wat we gaan doen maar Rein had geappt dat ik mijn OV-kaart mee moet nemen.
Ik pak mijn handtas en loop naar buiten ik pak mijn fiets en fiets richting het station waar we hebben afgesproken.
Aangekomen bij het station zet ik mijn fiets weg en loop ik naar het plekje waar we hebben afgesproken. Al snel komt Rein ook aangefietst. "Sta je al lang te wachten?" vraagt hij. Ik schud gelijk mijn hoofd waardoor Rein tevreden glimlacht. Hij zet zijn fiets weg en geeft mij een knuffel.
"Je bent vast benieuwd naar wat ik bedacht heb?" vraagt hij.
"Ja natuurlijk." zeg ik met een glimlach op mijn gezicht.
"Nou mijn plan is om naar Amsterdam te gaan en daar met zo'n toeristisch bootje door Amsterdam te varen." zegt hij enthousiast. Door zijn enthousiasme krijg ik er ook spontaan zin in.
"Klinkt gezellig." zeg ik. Rein glimlacht ook en we lopen het perron op waar de trein naar Amsterdam over enkele minuten zal aankomen.
In de trein hebben we het over van alles en nog wat zo vertelt Rein dat hij hockeyed en vertelt hij grappige dingen over zijn fans. Veder vertel ik over Mees.
"Dus je bent eigenlijk gewoon 9 jaar ouder dan je broertje?" vraagt hij. Ik knik "ja was in het begin best vervelend maar ik houd ontzettend veel van hem dus zo erg is het niet." zeg ik.
"Heb ik eigenlijk al gezegd dat je er heel leuk uitziet?" vraagt Rein mij. Ik schud verlegen mijn hoofd. Rein glimlacht "nou dan zeg ik het nu je ziet er echt geweldig uit Gina."
Ik glimlach en kijk even verlegen weg. Op dat moment komen er een paar meisjes aangelopen. Ik kijk naar ze. Ze werpen mij een arrogante blik en ik kijk verbaasd naar Rein die naar de meisjes kijkt en begint te glimlachen als ze vragen om een foto. Hij had duidelijk niet door dat ze arrogant keken. Maar kwalijk nemen kan ik het hem niet.
Nadat Rein op de foto is geweest met de meiden lopen ze weer weg. Ik kijk gauw hoelang we nog in de trein moeten zitten en kom tot de conclusie dat het nog maar een paar minuten duurt.
"Wil je zo gelijk in een boot of zullen we eerst nog even ergens wat gaan drinken?" vraagt Rein.
"Zullen we eerst met de boot gaan en dan wat gaan drinken?" vraag ik hem. Rein stemt er mee in en op dat moment stop de trein.
In de boot hebben we het over van alles en nog wat en ik heb het heel erg gezellig. Doordat Rein veel grapjes maakt kan ik mij makkelijk ontspannen.
"Je doet nu toch examen?" vraagt Rein. "Ja helaas wel." Rein lacht zachtjes.
"Weet je al welke opleiding je hierna wilt doen?" vraagt Rein geïnteresseerd.
Ik knik "Ja ik ga de opleiding ondernemer bakkerij doen." beantwoord ik zijn vraag. Rein kijkt mij verbaasd aan net zoals iedereen kijkt. "Je bent niet de enige die dat niet van mij verwacht." zeg ik terwijl ik zachtjes lach en geniet van het uitzicht.
"Eigenlijk past het wel bij jouw denk ik." zegt Rein na een korte stilte. Ik kijk hem aan "waarom denk je dat?" vraag ik hem.
"Je hebt structuur en zo ver ik je ken ben je ook super slim." Ik lach en schud mijn hoofd. "Dat valt wel mee maar dank je."
"Zullen we een leuk restaurantje gaan zoeken?" vraagt Rein mij. Ik knik gelijk. Terwijl ze zoeken naar een leuk restaurantje kom ik op een beter idee.
"Laten we een ijsje gaan halen en gewoon wat rond lopen of ergens gaan zitten op een rustig plekje." stel ik voor. Rein stemt er gelijk mee in. We lopen naar een ijskar en kopen allebei een ijsje. "Laten we daar gaan zitten." zegt Rein terwijl hij naar een bankje wijst langs de gracht. Ik lach zachtjes als ik denk aan 'The fault in our stars.' Ook Rein lijkt daar aan te denken want het enige wat hij kan doen is grijnzen. Ik schud lachend mijn hoofd en ga naast hem op het bankje zitten.
"Misschien een beetje raar om te vragen maar Rein de vorige keer dat wij een date hadden had je een liedje op instagram geplaatst ga je dat nu weer doen?" vraag ik voorzichtig.
"Dus je hebt het gehoord?" vraagt Rein terwijl hij alleen maar meer gaat grijnzen.
"Ja zeker maar ik wil antwoord op mijn vraag." zeg ik terwijl ik glimlach.
"Als dat is wat je wilt plaats ik zo nog een keer een liedje." zegt hij terwijl hij blijft grijnzen. Ik schud lachen mijn hoofd en kijk naar de overkant.
"Vond je het leuk?" vraagt Rein en dit keer hoor ik toch wat onzekerheid in zijn stem. Ik kijk hem aan en glimlach.
"Ik voelde mij erg aangesproken laten we het daar op houden." zeg ik lachend.
Rein glimlacht en drukt onverwacht een kus op mijn wang waardoor ik erg begin te blozen.

Weer een extra stukje :) Hopelijk vinden jullie het leuk? Zijn er misschien dingen die jullie veranderd willen zien? Tips zijn altijd welkom :)
Xx

Nothing like us || Rein van DuivenbodenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu