Chapter 31

299 34 10
                                    

Sedeti u sobi sa osobom sa kojom si se pre nekoliko sati posvađala, dok on pregledava poruke njegove mlađe sestre, koja neprestano udara po vratima i nije najuzbudljivija avantura.

Charlotte nema pojma u kakvoj je opasnosti, dok se dere na brata jer joj uzima telefon i zaključava se s njim u sobu, vukući mene za ruku.

A niko nema pojma kako je odvratan osećaj sedeti u sobi skrštenih ruku i sleđenog pogleda, znajući da želiš da pomogneš ali ne možeš.

Louis pregleda poruke od Charlotte već prilično dugo, dok ubrzanim korakom šeta tamo-amo po sobi od nervoze, ne pronalazeći ništa. Osećam se tako bespomoćno, jer ne mogu uopšte da se pomerim. Prestrašena sam. Volela bih da mogu da mu pomognem, ali ne umem. I ne mogu.

„Da te neki dečko celu noć zove, ti to ne bi jebeno javila najboljoj drugarici?" pita me to sa ogromnom dozom iznerviranosti, zabrinutosti i još gomilu emocija u glasu. Zaustim da nešto odgovorim, ali nije mi ostalo nimalo glasa. U tom se zakašljem i ogromna knedla mi zastane u grlu i ne želi da se pomeri.

„Zar je Cameron jebeni Dallas jedino o čemu Charlotte i Em razgovaraju?" udari nogom o krevet. Pomislim da će me to naterati da se odmrznem, ali čak ni to ne uspe. Vau. Nisam ni znala da sam u ovolikom šoku. Sve se to odigralo previše brzo. Nisam čak stigla ni dobro da se ispitam o Liamu a već je počeo i meni da uništava život na neki načim.

„Misliš li da Em zna uopšte?" ovoga puta čak i ne otvorim usta u pokušaju da mu dam ikakav odgovor, jer znam da mi iz grla neće izaći baš ništa.pogled mi je i dalje zapečaćen na ormaru i ne pomera se, koliko god ga ja terala da to uradi.

Sećam se da mi je Lottie pričala o svojoj najboljoj drugarici Em. Sećam se i Camerona. Njih dve su na neki način zaluđenici, ali neobično je što joj Charlotte nije rekla za nepoznat broj, koji ju je neprestano zvrcao cele noći, zbog čega su njen stariji brat i njegova takozvana devojka potpuno skrenuli s' uma.

Gde je Jeremy u svemu ovome uopšte? Je li on u kući, zapravo?

„Hajde, hajde." Louis mumlja ispod nosa, dok već drhtavim prstom lista poruke od Charlotte.

U tom trenutku se začuju glasni koraci i još snažnije lupanje na vrata.

„Jebeno joj vratite telefon, koji vam je jebeni kurac?!" to je Jeremy. Da je situacija normalnija nego što jeste, verovatno bih se sada osmehnula i poprimila ljupku facu, misleći o tome kako je slatko što brani svoju devojku, ali u ovom trenutku bih mu najradije odvalila šamar.

Louis pogleda prema meni i moj pogled se konačno odmrzne, tako da mu isti uzvratim.

„Louis!" i Lottie se javlja sa druge strane vrata i još jedan snažan udarac poleti prema vratima.

Da samo Jeremy zna u kakvoj je Lottie nevolji.

Louis još jednom udari nogom o krevet i duboko uzdahne.

„Ovde jebeno nema ništa."

„A neko drugi?"

Louis me zbunjeno pogleda nakon što prvi put progovorim nešto.

„Kako to misliš neko drugi?"

„Ne znam. Možda nije rekla Em. Ima li druge prijateljice?"

„D-da." Odgovori to pomalo zbunjeno a zatim vrati pogled na telefon. „Misliš da neko drugi zna za to a Em ne zna?" kimnem glavom a Louis izađe iz poruka sa Em i potraži ostale.

„Da vidimo.. možda Jesy. Ili.. Možda Emily.. ne.. onda.. Camille.. Ili.." zbunjeno pogleda prema ekranu i izvine jednu obrvu. „Felicite?"

„Šta?" brzo reagujem zbunjeno, jer ne razumem zašto spominje njegovu drugu mlađu sestru.

FireproofWhere stories live. Discover now