14. kapitola

88 3 1
                                    

Niečo mi začalo vibrovať pri hlave. Zdvihla som to a usúdila som, že to je mobil.

,,No?" povedala som otrávene.

,,Kde si sakra? Dohodli sme sa predsa o pol desiatej!" kričala Candice. Rýchlo som sa posadila a pozrela som sa na čas. Bolo za päť minút trištvrte na desať. O desiatej máme byť u kaderničky.

,,Obúvam sa!" skríkla som v zhone a odhodila som telefón na posteľ. Počula som z diaľky ešte Candyino nezrozumiteľné kričanie a potom trúbenie na aute. Natiahla som na seba prvé spodné prádlo, čo mi prišlo pod ruky, legíny a rozťahanú sivú mikinu. Opláchla som si tvár a umyla som si zuby. Vlasy som si stiahla do vysokého copu, schmatla som peňaženku, mobil a kľúče, a vyšla som z domu.

,,Vieš čo? Už radšej nič nehovorím lebo to nemá cenu. Ty budeš určite meškať aj keď budeš len krok od podstaty," krútila nad mnou hlavou.

,,Zaspala som," povedala som jej na rovinu, nech to zo mňa neťahá a mepolemizuje.

,,Kuš! Nie! Ticho! Nechcem sa hádať pre tvoje meškanie. Zase. Dnes je veľký deň - aspoň podľa mňa -, a musí byť perfektný, veď vieš," usmiala sa. Áno je to už dnes. Tak tiež sa emôžem sa dočkať. Hlavne na to, ako Ethan zareaguje, keď ma uvidí.

,,Ešte stále neviem, ako sa mam dať učesať," povzdychla som si.

,,Rozhodne si ale daj do vlasov tú sponu od mojej mamky," poradila mi aspoň čiastočne.

,,Tuším to nechám na náhodu," zafrfľala som.

,,Neboj sa. Ty vyzeráš dobre aj keď ráno vstaneš. A to naozaj neklamem, veď vieš," zasmiala sa.

,,No tak to určite," prevrátila som oči.

,,Daj hlas, daj hlas," mávala rukou pred rádiom a a pišťala. Dala som hlas a začali sme spievať.

,,Hey I just met you, and this is crazy but here's my number, so call me maybe," zachichotali sme sa a preplietli sme si navzájom malíčky.

,,Hej a mali by sme kúpiť malú fľašku. Vieš, na lepší otvárací tanec," navrhla som.

,,Fajn. Skončíme po kaderníctve do K-Martu."

,,Dobre. Kúpime ale len niečo slabšie. Možno len víno."

,,Tak fajn," zaparkovali sme pred veľkou budovou s názvom My SPA. Nachádzajú sa tam rôzne salóny od vlasového až po pedikúrovi.

-

Sedela som v šatni našej najväčšej mestskej haly, ktorá slúži presne na takéto podujatia ako je ples, svadby, menšie koncerty a podobne. Čakala som na Candice, ktorá zháňa otvarak na fľaše s korkovým uzáverom. Odrazu sa zjavila v jej zelených šatách vo dverách.

,,Tak, na úspešné otvorenie plesu," zdvihla fľašku napila sa a potom mi ju podala. Napila som sa.

,,A na úspešný celý ples," zdvihla som fľašu rovnako ako ona a podala som jej ju. Kyslastá chuť zapríčinila trpnutie môjho jazyka.

,,A do tretice, na našich úžasných partnerov," napila sa a podala mi fľašu. Po treťom napití ma už takmer striaslo. Bol tam ešte kúsok a tak sme si ho rozdelili a malú fľašku sme ukryli naspäť do kabelky. ,,Máš žuvačky?"

,,Jop. A aj sprej do úst," podala som jej to.

,,Hm, vždy pripravená?" zasmiala sa podpichovačným tónom.

,,Slúži to len na tieto situácie," usmiala som sa. Horeli mi líca a celkovo mi bolo fajn. Bola to malá fľaška. ,,Koľko je hodín?" opýtala som sa. Po škole sa promenádujeme už od pol štvrtej. Ples sa začína o šiestej, ale my, hlavní účastníci tu musíme byť už od piatej. Najneskôr pol šiestej.

If you stayOn viuen les histories. Descobreix ara