Capitolul 10

233 18 0
                                    

Ultima lecție am avut biologia. Locul unde stăteam de obicei în L.A era ocupat. Mă uit în jur și observ unul liber lângă o fată. Când m-am apropiat, și-a ridicat ochii verzi ca mușchiul spre mine.

" E ocupat?" o întreb.

" Nu, așează-te." Are o voce melodioasă. Părul brunet frumos și lung îi cade drept pe spate. E îmbrăcată într-o jachetă albastru închis, jeanși negri și o pereche de pantofi de aceeași culoare. Mă așez și îmi aranjez cărțile. Nu știu dacă ar trebui să încep o conversație, dar chiar mi-e simpatică.

"Cum te numeșți?" o întreb întorcându-mi capul spre ea.

"Maylin Gray, dar îmi poți spune May. Tu?"

" Emma, Emma Blackwell," zic cu un zâmbet.

"Încântată Emma" zice Maylin întorcându-mi zâmbetul, dând la iveală niște dinți albi și drepți.

Toată lecția am vorbit pe diferite teme, de la cărți și filme, la cum am ajuns în liceul ăsta. Maylin s-a mutat acum trei ani din Dallas, tatăl ei e om de afaceri şi rar era acasă. Aşa că ea cu mama ei s-au mutat aici ca să fie mai aproape de el.

"Ai frați, surori?" întreabă Maylin.
" Da, o sora și un frate, ambii mai mari."
" Cum îi cheamă și câți ani au?"
" Haley are 24, iar Justin 26"
"Dar părinții?"
"Au murit într-un accident de mășină acum șase ani," zic indiferentă.
"Îmi pare rău, nu trebuia să întreb" zice cu o voce tristă.
"Nu trebuie să-ți pară, a trecut mult timp de atunci", 'și durerea a trecut' am vrut să adaug.

Mă uit la ea atent. Pare diferită de restul.

Recunosc că ziua petrecută fără Ashley și Zayn a fost destul de plăcută. Am mai făcut cunoștință cu o fată pe nume Jane, cu părul creț și o privire de unde puteai deduce că-i plac filmele de dragoste. Jane umblă tot timpul cu un băiat, tot creț ca ea, deși nu se observă atât de tare ca la ea. Se pare că-l cheamă Jamie.

Când am mers la cantină, Maylin mi-a propus să mă aşez cu ea si prietenii ei, din care, mai târziu am aflat că face parte și Harry.

Când m-am ridicat de la masă am observat o fată care stătea cu spatele la mine, la o masă de alături. Râdea. Râsul ăsta..nu poate fi ea, dar râsul l-aș putea recunoaște oriunde. Avea părul blond și lung, mătăsos. Ea e. Katelyn.

" Kate?" zic şocată. Îmi dau seama că am spus-o mai tare decât intenţionam când văd cum fata cu părul că grâul se întoarce spre mine și mă izbesc de o pereche de ochi albaștri ca cerul senin. S-a schimbat. E mai frumoasă. Nu credeam că e posibil.

Da, ea e, repet în gând a mia oară. Fata care m-a părăsit când aveam cel mai mult nevoie de ea..

Flash Back
"Trebuie să-ți spun ceva" zice Katelyn.

"Zii", spun și caut mai departe în lista cu filme horror.

" Știu că te vei supără, dar încearcă te rog să înțelegi. Am nevoie de asta."

Mă opresc și mă uit la ea.

"Ai nevoie de ce anume?" întreb.

După câteva momente, văzând că tace adaug:

" Zi odată!"

"Știi," începe ea, " Am nevoie de o pauză, așa că am decis să merg într-o excursie cu părinții. Va dura doar câteva săptămâni, știi tu, până îmi voi reveni puțin de la tot stresul ăsta cu şcoala."

" Poate vrei să zici că nu mai poți ține pasul cu prostiile mele și îți iai o vacanță?" întreb. Nu credeam că are nevoie de o pauză.

" Păi, nu chiar așa cum ai spus tu. Vreau doar să mai schimb aerul," zice tremurând.

Inspir și expir adânc. Ashley, Zayn și Katelyn sunt cele mai importante persoane din viața mea, și mă doare enorm să mă despart de ei chiar și pentru câteva săptămâni. Am impresia că fug de mine.

Bine, bine. E okay. Are nevoie de o mică pauză. Câteva săptămâni, nu? Nu e așa mult. Rezist eu. Oricum, doar nu pleacă definitiv, se va întoarce la noi.

" Bine," zic încet.

"Ce?" întreabă tot atât de încet.

"Am zis bine, ok?" ridic vocea. Nu-mi place să repet. "Ia-ți vacanța aia..doar întoarce-te repede," zic cu privirea ațintită pe covorul de culoarea capşunii de pe podea.

"Da, sigur că mă întorc" zice Katelyn

End of Flash Back

Doar că nu s-a mai întors. A plecat pentru totdeauna. La câteva săptămâni după plecarea ei, a murit Mia. Aveam nevoie de ea. Aveam nevoie să-mi fie alături, să-mi zică că n-am ucis-o eu pe Mia, dar ea a plecat, și nu s-a mai întors.
Eram cei mai buni prieteni. Noi patru. Dar a plecat și nu s-a mai întors la mine. Și nu doar mie mi-a făcut rău. Ia rănit și pe Ashley și Zayn.

" E-emma?" întreabă bâlbâindu-se Katelyn. Se ridică de la masă și se întreaptă spre mine cu brațele deschise.

Among The Fallen [H.S]Where stories live. Discover now