Avoiding

111 21 7
                                    

,,Huh?" Baekhyun byl trochu zmatený.

,,Já ... " Kyungsoo se rozhlédl, cítíc se na veřejnosti trochu neřpíjemně, i přesto, že se nikdo nedíval. ,,Můžeme si promluvit u mě v pokoji?" Poté chytil Baekhyuna za zápěstí a začal ho táhnout k Baekhyunovu starému pokoji.

Když byli vevnitř, Kyungsoo zavřel dveře s příjemným kliknutím, poté se otočil ke stále zmatenému Baekhyunovi. Starší chlapec viděl, jak široké Kyungsoovy oši jsou, tak široké až to bylo skoro strašidelné.

Ale proč se ho na to Kyungsoo ptá? Zrovna jeho?

,, ... Hádám, že začnu od začátku ..." Kyungsoo si povzdechl zatímco se posadil na svou postel, poté Baekhyunovi poukázal aby se posadil na tu Chenovu. Baekhyun, naprosto zmražený, si dal na čas s tím, aby to zaregistroval předtím než se posadil.

,,Já ... My ... Chanyeol a já jsme se začali sbližovat. To víš, že?" Baekhyun napřímeně přikývl. ,,Takže já ... My jsme spolu byli na Valentýna a ... ... ..." Baekhyun se na Kyungsooa podíval. Oni spolu byli na Valentýna?

V tu chvíli si to Baekhyun uvědomil ... vzpomněl si, že se mají navzájem rádi.

Chanyeolovi se líbí Kyungsoo. Kyungsoovi se líbí Chanyeol.

Jak na to Baekhyun mohl zapomenout:

,, ... Já Chanyeol miluju." prohlásil Kyungsoo, přerušujíc Baekhyunův vlak myšlenek. Zvedl svůj pohled ze země, aby se podíval do Kyungsoových odhodlaných očí a žádná slova nikdy nedokážou popsat jak se na něj Kyungsoo v tu chvíli podíval nebo jak se cítil.

,,Uvědomil jsem si, že ho opravdu miluju, Baekhyune." řekl Kyungsoo, jeho hlas silný a bohatý, tón, který vždy používal když byl odhodlaný a zároveň tón, který pro Baekhyunovy uši zněl tak jinak. Baekhyun cítil náhle sucho v ústech. ,,A ... A já mu to řekl."

Cože?

Oni spolu od Valentýna chodí? Jaktože mu to Chanyeol nikdy neřekl?

Hůře, jaktože si toho nikdy nevšiml?

,, ... On mě odmítl, Baekhyune." pokračoval Kyungsoo, tentokrát jeho hlas byl skoro tišší než šepot. Baekhyun se na něj znovu podíval, poté se skoro udeřil když si vzpomněl, proč ho tady Kyungsoo vůbec požádal aby šel. Jak jsem jen mohl zapomenout, že Kyungsoo chtěl abych mu pomohl dát ho dohromady s Chanyeole? Jak jen jsem mohl na něco takového zapomenout? Baekhyun si povzdechl, ale poté si vzpomněl na to, co tu je za problém.

,,On ... tě odmítl?" Baekhyun nevěřícně zamrkal. To nene.

,,Řekl, že mě bere jen jako kamaráda." odpověděl Kyungsoo. ,,Jako hodně dobrého kamaráda ... A ... A já ... vážil jsem si toho. Nejdříve mi ... mi to nevadilo."

Baekhyun ho sledoval.

,,Ale teď ... už to nestačí." Kyungsoo si rukou prohrábl své vlasy a Baekhyun poprvé viděl jak moc atraktivní Kyungsoo je. Tohle je ten kluk, kterého má Chanyeol rád. ,, ... Já ... Čím blíže mi je, tím více ho chci. Čím dále ode mě je, tím více to bolí."

,,Baekhyune, jsi jeho nejlepší kamarád, a jsi i můj kamarád. Jsi jediný, kdo mi může pomoct." řekl Kyungsoo skoro zoufale. V jeho očích to Baekhyun mohl vidět — vidět tu iluzi lásky, kterou jsou všichni okouzlení.

,,Já ho miluju, Baekhyune."

Jeho staré já by se zvedlo a odešlo. Odešlo od lásky, odešlo od obětí lásky.

the faults in byun baekhyun | chanbaek, cz překladWhere stories live. Discover now