Last Night

209 25 4
                                    

I přes to, že měl Chen minulou noc výbuch, bylo tady stále něco, co mu celou dobu leželo u srdce, jakoby nedělal něco správně.

Ale ignoroval to, protože pokračoval v upozorňování samého sebe, že to datum je až za dva dny, ne dnes.

Když se vracel zpět na pokoj, cítíc se celý rozjařený (no ale párkrát se mu povedlo zachytit Minseokovo očko), jeho nálada se změnila, když viděl kuličku před dveřmi.

Daná kulička byl jeho kamarád, Baekhyun.

Co tady sakra dělá? Chen se ihned rozběhl ke svému kamarádovi a zatřásl mu ramenem.

,,Baekhyune?" Jeho hlas byl smíchaný s obavami a úzkostí, když ve velkých kapsách svého kamaráda hledal jeho telefon, aby se na něco podíval.

,,...Děkuju za zvednutí telefonu..." jeho hlas se ozval tlumeně s dávkou sarkasmu, poté zasténal a přesunul se, chytajíc se za hlavu. Strach sevřel Chenovo srdce, když se podíval na datum, říkajíc 'Středa 18.' Třesoucíma se rukama položil jeho telefon ma zem, mezitím, co ho pohltila provinilost.

,,Kurva, Baekhyune..." zašeptal mezitím, co se na svého kamaráda šokovaně díval. ,,Promiň ... Moc se omlouvám... Nevěděl jsem to." Než to stihl dokončit, viděl Baekhyuna jak nad tím mávl rukou předtím než se o něj chytil jako podporu.

,,Posral jsem to... strašně moc...Baeku, boha, moc se-"

,,Přestaň." Baekhyun si povzdechl s žádným náznakem vzteku, bolesti, zrady nebo zklamání v jeho tónu, zatímco se snažil vstát. ,,Řekl jsi to sám. Nevěděl jsi o tom... Tvojí prací není se o mě starat." V tenhle moment si Chen uvědomil, kde jsou.

,,Co tady děláš? Proč nejsi na svém pokoji?" Když se Baekhyun posbíral, Chen se na něj ztrápeně podíval. ,,Nebo v našem pokoji? Řekl jsem Chanyeolovi, aby nezamykal dve-" Uvědomil si to hned, naštvanost se u ně objevila rychleji než dané obavy.

,,Chanyeol tě vykopl, že? Moc dobře ví, že na poslední letní zimu byla večer venku zima, takže tě nechal venku samotného? Mohl jsi umrznout k smrti! Ten bastard, nevěděl jsem, že je tak bezcitný -" Než stačil Chen vlétnout do dveří a zmlátit Chanyeola, popadla ho slabá ruka a zastavila ho.

,,Ne, Jongdae..." Baekhyun zamumlal a v jakékoli jiné situaci by mu Chen připomněl, že si změnil jméno, ale teď nebyl správný čas.

,,O čem mluvíš?" Chen se zastavil, hlavně proto, že nebyl bezohledná osoba. A taky to, jak Baekhyun vypadá zdrávahě k tomu, aby Chen dal Chanyeolovi lekci je nezvyklé, zvažujíc to, že Baekhyun je vždy ten, co ho otravuje aby mu pomohl vyššího chlapce zmlátit, naprosto nesouhlasíc vždy, když Chen řekne, že Baekhyunův nepřítel není i jeho nepřítel.

,,Jen... vyřeším si to sám." Baekhyun zamumlal, a i přesto, že byl Chen podezřívavý nic neřekl. ,,Jen bys mě mohl zvednout."

,,Šéf jako vždycky." Chen si povzdechl, ale pomohl svému kamarádovi, cítíc se více uklidněně, že Baekhyun byl stále svůj. Rozešli se zpět do Baekhyunova pokoje, a celou dobu si Chen nemohl pomoct ale všimnul si něčeho.

,,Jenom- co to máš kurva na sobě?"

,,...Buď zticha."

Baekhyun přivítal Kyungsooa se slabým úsměvem, sledujíc jak se jeho vystrašený výraz změnil do úlevujícího se.

,,Kdy jsi byl v noci?" zeptal se, jeho malé ruce přebraly Chenovo místo, když mu pomáhal do postele.

,,Někdo se rozhodl, že se vyspí na chodbě jako bezdomovec." Chen za něj odpověděl, nijak se neobtěžujíc tím, že mu jeho nejlepší kamarád poslal zabijácký pohled.

the faults in byun baekhyun | chanbaek, cz překladWhere stories live. Discover now