What is a Baekhyun?

189 18 5
                                    

Chanyeol trval na tom, že bude během doby jídla sedět vedle Krise a i když si každý myslel, že to je proto, že mu jeho nejlepší kamrád chybí, spíše se snažil co nejvíce vyhýbat Kyungsoovi. Díky bohu, že poslední dobou Jongin s Kyungsooem více a více mluví a zaměstnává ho, takže se Chanyeol nemusí tak bát o to, že si někdo všimne, že se mezi nimi něco stalo.

Vlastně ho Kris hlavně ignoroval, protože se věnoval na stále nezajímajícího se Junmyeona. Chanyeol si povzdechl. Ani se nijak nelitoval, protože celou dobu strávil litováním svého kamaráda.

Jestli takhle Junmyeon projevuje, že má na někoho crush, pomyslel si pro sebe Chanyeol, tak by mě zajímalo, jak projevuje svou nenávist ...

Poslední dobou, vždy když dojí, a občas i předtím, je Chanyeol první, co odejde, jen aby se vyhnul Kyungsoovi. Dnešek nebyl nijak jiný.

Když se všichni postavili, připraveni si vše posbírat a odejít, Chanyeol vzal svůj už připravený tác a odešel, říkajíc, že má něco na práci. Když své jídlo vysypal do koše, úlevně si povzdechl, šťastný, že Kyungsooa zase setřásl.

Ale žertoval se strachem, že se Kyungsoovi nebude moc vyhýbat navždy. Přece jen, jsou ve stejné skupině v jejich hudebním klubu a navíc mají i stejné hodiny. Jednoho dne to bude nevyhnutelné.

Ani nevěděl, proč Kyungsooa vůbec odmítl. Měl říct ano. Měl říct ano, ksakru! Ale neřekl.

Proč ale?

A i přesto když Kyungsooa ignoroval, netoužil ani po tom vidět jeho tvář, nebo s ním znovu mluvit, jakýkoliv pocit, který cítil vždy, když Kyungsooa delší dobu neviděl. Ani to už nebylo stejné.

Pamatuje si, že ani nevěděl, že na Kyungsooa má crush dokud ho Kris neviděl, jak se vždy napřímý, když kolem něj Kyungsoo projde a neřekl mu, že na menšího chlapce má crush. Teď mu Kris nemůže pomoct, protože zaprvé, je tak moc posedlý Junmyeonem a zadruhé, Chanyeol mu nehodlá říct o tom, co se stalo mezi ním a Kyungsooem, protože se cítí až moc trapně a bojí se, co pro něj může jeho chování znamenat, bojí se, co Kris uvidí.

Chybí mu mluvení s Kyungsooem a taky mu chybí ty chvíle, které mezi sebou měli když se začali sbližovat. Chybělo mu to. Ale zase, je to ten stejný pocit, který cítil, když mu chyběl Kris, když ho Kris přestal kontaktovat během té Moon Angel éry, když mu chyběl Kris když byl furt s Baekhyunem (vlastně mu více chyběl Baekhyun, ale to byly jen jeho podvědomé kecy), když mu momentálně chybí Kris, protože všechna jeho pozornost je jen na Junmyeonovi, a když mu chyběl Jongin protože Chanyeol odešel ze školy jako první a Jongina nechal na jejich staré a nakonec, když mu chyběl půl roku Jongin, když byl v nemocnici.

Ale jestli všechny tyhle pocity byly stejné a ke Krisovi a Jonginovi nic romantického necítil, neznamenalo to ...

Znamená to, že ...

,,Chanyeole!" zvolal jemný hlas a zatímco kdysi by Chanyoel chtěl zavřít své oči a nechat ten hlas rozplynout v jeho uších, tentokrát věděl, že už to není stejné. Chyběl mu ten hlas, ale zároveň od něj chtěl utéct. ,,Chanyeole, čekej!"

Chanyeol už nemohl nadále utíkat. Nastal čas, kdy se musí postavit svému strachu a čelit tomu, čemu se bál, že bude muset čelit. Zhluboka se nadechujíc se otočil a skoro metr od sebe uviděl Kyungsooa. Kyungsoo vypadá nádherně, stále vypadá nádherně, ale tentokrát se změnil.

Počkat, to je špatně, Chanyeol je ten, co se změnil.

Všechny ty pocity, co pro svého crushe cítil, ty které nahromadil a žil s nimi se náhle proměnily v city přátelství, které cítí pro své všechny své jiné kamarády.

the faults in byun baekhyun | chanbaek, cz překladWhere stories live. Discover now