Capitolul 20

11.2K 510 121
                                    

"Ce faci aici?" Gura mea e aproape pana in pamant, si imi vine sa ma ciupesc ca sa fiu sigura ca nu visez, si Lucas chiar sta in pragul casei mele. Asta nu poate sa decurga bine, in nici un caz.

"Mia! Nu fi nepoliticoasa!" Mama mea imi atrage atentia, dupa care isi intoarce privirea zambitoare spre Lucas. "Scuz-o, te rog, uneori nu isi da seama ce spune. Haide, nu sta acolo, intră." Mama mea ii face loc pentru a intra inauntru, iar eu sunt pur si simplu uimita de politetea de care da dovada Lucas. Nu credeam ca am sa vad asa ceva vreodata, asta e prea mult din partea lui. Plus de asta, nu credeam ca am sa-l vad eu vreodata pe el vorbind cu mama mea. Sau in casa mea. Scena asta devine din ce in ce mai ciudata pentru mine.

"Nici o problemă." Lucas ii zambeste gentil mamei mele, dupa care se uita la mine, dar eu nu pot avea nici o reactie deocamdata. "Eram în trecere pe la vecinul dumneavoastră, asa ca mi-am adus aminte că și Mia stă pe aici. Am zis doar sa salut, nu vreau sa vă deranjez, doamnă."  Felul civilizat in care i se adreseaza mamei mele, ma impresioneaza la maxim, pentru ca nu aveam habar ca Lucas sa stie cum ar trebui sa se comporte in mod normal.

"Oh, te rog, tutuiește-mă. Și spune-mi Alice, 'doamnă' mă face sa ma simt bătrână." Mama mea chicoteste, urmată de Lucas, iar eu pur si simplu stau si ii privesc pe cei doi.

"Oh, nu, aș fi putut spune la fel de bine că tu și Mia sunteti surori." Spune, Lucas castigand 100 de puncte din plin datorita carismei de care da dovada, e clar dupa felul in care mama mea incepe sa rada. "Eu sunt Lucas." Se prezinta la randul lui, inca schitand zambetul prietenos pe buze.

"Oh, Lucas?" Mama spune, desi suna mai mult ca o intrebare, dupa care imi da o privire banuitoare. Uitasem ca i-am mai spus de Lucas, uitasem complet. Oh, chestia asta e atat de gresita! Nu intentionam sa imi cunoasca parintii. In seara asta cel putin pe mama are ocazia sa o cunoasca, tata e plecat cu munca din nou. In ultimul timp are o gramada de treaba, sau mereu este pus de gardă, si trebuie sa lipseasca toata noaptea. Pun pariu ca ii este foarte greu sa lipseasca atat de mult de prin preajma. Ii dau o privire urâțică mamei mele, ca nu cumva sa o ia gura pe dinainte si sa spuna ca i-am zis cate ceva despre Lucas. Oricum, incruntatura amuzată de pe fața lui dă de bănuit. "Deci? Vrei ceva de baut?" Mama schimba subiectul, si ii multumesc.

"De fapt, noi o sa mergem in camera mea acum." Intervin, trezindu-ma la realitate ca ar trebui sa spun si eu ceva, macar sa ies din toata chestia asta cu aparitia lui Lucas in casa mea. "Nu-i asa?" Ma uit spre Lucas intrebandu-l, dar e mai mult o propozitie afirmativa in capul meu. Nu are voie sa spuna ca nu vrea.

"Da, desigur, cum doresti." Imi zambeste si isi ridica umeri. Joacă rolul ăsta de 'baiat amabil' chiar foarte bine, dar n-ar trebui sa ma obisnuiesc, pentru ca e doar o fațada ca mama mea sa nu isi faca o parere proasta despre el. Habar nu am ce pune la cale de a venit in seara asta la mine. Stai, a venit aici in timp ce o petrecere e in desfasurare in casa lui? Sau nu se mai tine petrecerea? A anulat-o ca sa vina la mine? Nu stiu nimic si ma streseaza.

"Dacă doriți ceva, orice, știi unde ma gasesti, Mia!" Mama mea striga in urma noastra in timp ce urcam scarile. Pot spune ca e entuziasmata de el, de persoana lui si de aparitia lui aici, dar asta pentru ca nu stie cum stau lucrurile de fapt. Iar asta s-a intamplat pentru ca Lucas stie cum sa isi ascunda impolitețea in fața mamei mele.

"Ok, acum spune-mi, pe bune, ce cauți aici?" Il intreb cand ajungem in camera mea iar eu trantesc usa. El ma priveste amuzat, si incepe sa imi examineze camera, uitandu-se in toate colturile.

"Am venit să te vad." Ranjeste, enervandu-ma pe interior. Cred ca si-a dat seama deja ca ma enerveaza cand ranjeste, de asta continua sa o faca.

"Da, sigur. Tu nu ai o petrecere la care sa asisti?" Stiu ca poate sunt putin dura cu el, adica nu facuse tocmai ceva gresit, dar in realitate, pentru ca stiu cum este el, trebuie sa puna ceva la cale ca sa vina in casa mea, 'ca sa ma vada'.

Make me | 1Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ