Capitolul 10

13.1K 477 129
                                    



"Ma rog.." Spune in cele din urma, fara sa ma priveasca. Dau din picior nelinistita, nu stiu ce sa ii spun. "Mersi, banuiesc." Bolborosește, iar eu doar dau aprobator din cap.

Se opreste la semafor, si se lasa pe spate. Isi sprijineste cotul drept de manerul de la usa si isi lasa capul in palma. Ofteaza si incepe sa isi maseze tamplele. Isi inchide ochii, parand ca vrea sa isi relaxeze corpul.

"E verde."Il atentionez. Isi deschide ochii dezorientat si o ia din loc. "Te simti bine?" Il intreb ingrijorata, pentru ca nu pare a fii deloc bine.

"Da."Raspunde putin aspru. Nu insist, nu vreau sa il enervez. "De ce iti petreci timpul atat de mult cu Allison in ultima vreme?" Imi intorc privirea spre el.

"Nu stiu. Pur si simplu. Nu e atat de rea pe cat credeam, o plac." Explic si imi iau privirea de la el. Isi ia o mana de pe volan si o pune pe schimbatorul de viteze. "De ce?" Indraznesc de data aceasta sa il intreb.

"Întrebam. Nu prea e genul tău de prieteni." Mă priveste de data asta, îmi urmareste reactia.

"De parcă tu ai stii ce gen de prieteni vreau." Imi dau ochii peste cap.

"In nici un caz Allison. E total diferită de tine, din toate punctele de vedere."

"Nu e chiar atat de diferita de mine..si chiar daca e, Allison este foarte prietenoasă si e singura din grupul vostru care a fost draguta cu mine si nu m-a insultat niciodata. Plus ca, nu vad de ce ti-ar pasa tie cu cine ma inteleg si cu cine nu." Pufnesc, iar el pare incordat.

"Nu am zis ca imi pasa, eu doar spuneam ca Allison nu e o influență foarte bună. Mai departe, tu alegi, nu ma intereseaza. O iei cum vrei, deja m-am saturat." Se enerveaza.

"Te-ai saturat de ce?"

"M-am saturat de modul tau de a primi unele lucruri. Stiu ca nu sunt eu cea mai draguta persoana de pe Terra, dar uneori eu doar incerc sa fiu amabil, si tu o iei in nume de rau. Uita-te la Allison si uita-te la tine. Doua persoane complet diferite. Uita-te cum se imbraca cu ea, cum vorbeste, cum se comporta, cum abordeaza unele lucruri, viciile ei, baietii care o inconjoară, anturajele, totul. In nici un caz nu poate fii o influenta buna pentru tine. Tu esti genul ăla de fată..exagerat de cuminte. Nu ai experimentat niciodata nimic, habar nu ai cum stau lucrurile dincolo de liceu. Si, crede-ma, Allison le stie mai bine decat oricine cum se simte totul. Doar nu crezi ca nu o sa te tarasca si pe tine in rahatul ăla, nu?" Se opreste. Procesez incruntata cuvintele lui Lucas. De când își bate el capul de bună starea mea?

"Știu ca Allison este diferită de mine. Ei bine, nu stiu ce fel de viata duce ea, nu o cunosc atat de mult, dar urmeaza sa o cunosc. Ieri trebuia sa iesim, tocmai pentru a ne putea imprieteni mai bine, dar te-ai bagat tu cu scuza banala de 'am vrut sa petrec timp cu tine'. Si nu e neaparat ca nu iti primesc cuvintele, eu doar nu stiu ce sa cred in legatura cu tine."

"Cum adică?" Mă intreaba pe un ton confuz.

"Nu știu daca te prefaci sau nu. Nu stiu cand vorbesti pe bune, si cand nu. Nu stiu daca imi spui lucrurile astea ca sa iti bati joc de mine si sa ma lasi fara nici un prieten. In ultimul timp incerci sa fii prietenos cu mine, ei bine, in stilul tau, dar sa zicem ca nu ai mai fost chiar atat de nesimtit. Iar eu nu imi pot da seama ce vrei sa faci. Sunt sigura ca nu ai intentia sa fim prieteni, pentru ca asa cum ai spus tu, sunt genul de fata exagerat de cuminte. Sunt plictisitoare. Nu sunt invitata la petreceri, nu am avut niciodata un iubit, nu am avut parte de multe lucruri si am aproape 18 ani. Stiu ca nu ai vrea sa ma ai prin preajma, si ca nu ma consideri decat o simplă fată. Dar vi aici si incerci sa imi dai de inteles ca esti ingrijorat de faptul ca imi petrec timpul cu Allison si ca ma poate influenta, vi si imi spui ca voiai sa petreci timpul cu mine. Iar eu tot la ce ma pot gandi este ca te prefaci, ca minti, de fapt nu dai doi bani pe mine, incerci doar sa ma aburesti la fel ca si pe celelalte fete carora le-ai intrat in pantaloni. Asta-i tot." Iau o gura mare de aer dupa micul discurs. Tot acest timp l-am privit, cautandu-i privirea, dar nu m-a privit, decat strict șoseaua.

Make me | 1Where stories live. Discover now