36.Bölüm " Mektup "

2.5K 294 82
                                    

Saray yine çok sessizdi . Kral Yaser'i uğurlayalı tam bir hafta geçmişti ve hiçbir şey eskiye dönmemişti . Sarayda çalışanlar bile sessizdi . Eski neşe yoktu . Sarayın içindeki ve dışındaki mumlar söndürülmemişti . 

Sessizlik , 

Ürkütüyordu beni . Buna yalnız olmamda eklenince korkuyordum . Sessizlik benim için ölüm demekti . Sanki boşluktaymışsınız gibiydi . Kara bir delik gibi . 

Zayn ile neredeyse hiç görüşemiyordum . Odaya geldiğinde ben uyumuş oluyordum . Gün içinde kendisini işe verdiği için zaten göremiyordum . 

 Niall ise bu zamanlarda çok çalışıyordu . Yakında şövalyelerle ilgili bir yarışma olacağını söyledi ve ona katılacakmış bu yüzden Prens Liam'ın yanından ayrıldıktan sonra antreman yapmaya gidiyordu . 

Yani kısacası bu bir hafta benim için cehennem gibi geçmişti . Kızların yanına gitmek istiyordum ama nasıl davranacağımı bilmiyordum . Dağıttığım yatağımı sonra dolabıma doğru ilerledim . Düzelttikten sonra dolabıma doğru ilerledim . 

Bugün yine odamda takılacağım için kısa bir elbiseyi aldım ve üzerimdeki geceliği çıkardım . Elbiseyi üzerime geçirdikten sonra saçlarımı taradım ve taclarımarasında küçük olanı alıp taktım .

Kapıya doğru ilerleyerek açtığımda hizmetlimin kapıın yanında olduğunu gördüm . Beni gördüğünde selam vererek eğildi . Gülümseyerek ona selam verdikten sonra konuşmaya başladım . 

'' Zayn ve Tricia anne nerede ? '' 

'' Kral Zayn çalışma odasında , Validemizde büyük salonda eski fotoğraflara bakıyor ''

Bir an Zayn'in küçükken nasıl görüldüğü aklıma geldi . Nasıl bir çocuktu ? Kendi kendime gülümsedikten sonra odanın kapısını kapattıktan sonra merdivenlere doğru ilerledim . 

Elbisemin kısa oluşunu umursamadım . Sanırım burada uzun olacak diye bir kural yoktu . Hem geçen haftalarda Doniya'da kısa elbise giyinmişti ? Bir Kraliçe giyince sorun olmazdı umarım . 

Merdivenleri bitirdiğide koridoru geçerek büyük salonun yanına geldim . Korumalar benim için kapıyı açtığında teşekkür ederek içeri girdim . Tricia anne koltuklardan birisine oturmuş elinde albüm vardı . 

Kapı kapatıldığında çıkan ses üzerine Tricia annenin dolu bakışları benim gözlerime kenetlendiğinde ona gülümseyerek karşılık vererek yanına doğru adımladım . 

Koltukların ortasındaki şirin ahşap masanın üzerindeki eski fotoğrafları görünce gülümsedim . 

Tricia annenin yanına oturduktan sehpanın üzerindeki gözüme çarpan fotorafı elime aldım . Fotoğrafta tahminimce Zayn ve Liam vardı . Zayn olduğu her halinden belliydi . Esmer yakışıklılığı onu her zaman ön plana çıkartıyordu . 

'' Bu fotoğrafı Krallığın dışındaki kulübede çekilmiştik '' 

Tricia annenin boğuk çıkan sesini duyduğumda işaret parmağıyla albümde gösterdiği fotoğrafa baktım . Yaser baba ile Tricia anne yan yana durmuşlar , Tricia annenin yanında Zayn kucağında küçük bir çocuk sanırım bu Waliyha'ydı , Yaser babanın yanında Doniya ve Liam vardı .  

'' Tricia an-'' 

'' Bana Trisha diyebilirsin '' 

 '' Peki '' 

Trisha anne elindeki kucağındaki albümü benim kucağıma bıraktıktan sonra başka bir albümü eline alıp ona bakmaya başladı . Kucağımdaki albümdeki fotoğraflara bakarken Zayn'in küçüklüğünü inceliyordum . 

'' O zamanlarda fotoğraf makinesi mi vardı ? ''

'' Fotoğraflarını çekmek için ben getirttirmiştim '' 

Başımı sallayarak onu onayladım . Gülerek albümdeki fotoğraflara bakarken salonun işlemeli kapısı çalındı . Trisha anne fotoğraflara bakarken seslendiğinde ben diğer albüme geçiyordum . 

'' Sorun nedir Anna ? '' 

'' Yeni kumaşlar geldi efendim '' 

'' İzninle '' 

Trisha anne elindeki albümü sehpaya bırakırken mırıldandığında ona gülümseyerek albümdeki fotoğraflara bakmayı sürdürdüm .

Zayn'in tek olduğu ve gülerken çekilmiş olduğu fotoğrafı gördüğümde sevinçle elime alıp onu incelemeye başladım . Küçüklüğüyle şimdiki hali arasında hiçbir benzerliği yoktu . 

Fotoğrafı tekrar albümün içerisine koyduktan sonra sehpanın üzerindeki fotoğrafları düzenledim . Kapıya doğru ilerleyerek salondan çıktığımda oda hizmetlimin mutfağa doğru indiğini gördüm . 

 '' Hey ! '' 

Adını bilmediğim oda hizmetlim başını benim olduğum tarafa çevirdiğinde başını eğerek yanıma doğru geldi . 

'' Buyrun Kraliçe'm '' 

'' Odama kahvaltı getirilmesini istiyorum '' 

'' Hemen '' 

Diyerek eğilerek selam verdi ve yanımdan ayrılarak mutfağa hızla ilerledi . Keyifle merdivenlere doğru ilerlerken adımı duymamla arkamı döndüm . 

'' Kraliçe'm '' 

Saray görevilisi elindeki bir zarf ile bana doğru geliyordu . Önüme geldiğinde eğilerek selam verdi ve elindeki zarfı bana uzattı . 

'' Kral Zayn'i bulamadım ve size vermem gerektiğini düşündüm '' 

'' Ben ona veririm , teşekkürler '' 

Saygıyla tekrar eğildi ve yanımdan ayrıldı . Bu tür lakaplara alışık olmadığım için birisi bana 'Kraliçe'm' dediklerinde donup kalıyordum . 

 Merdivenleri çıkarken elimdeki zarfı inceledim . Zarf açık sarı rengindeydi ve tam ortasında bordo bir mühür vardı . Yani açıp okusam anlarlardı . 

En üst kata çıkan merdivenleri geçtikten sonra sağaya dönerek Zayn'in çalışma odasına ilerledim . Kapıyı tıklattıktan sonra Zayn'in kalın sesini duyduğumda kapıyı açarak içeri girdim .

Çalışma odası oldukça büyük ve asildi . Zayn bakışlarını önündeki kağıttan çekerek bana diktiğinde bir şeylerin değiştiğini hissettim . 

Sakalları yeni yeni çıkmaya başlamıştı ve bakışlarında eski yumuşak Zayn yoktu , sorumluluk sahibi sert bir Zayn vardı .

'' Bu senin için ? '' 

Bakışlarımı kaçırarak masasının önüne doğru ilerleyerek zarfı masanın üzerine koydum . Zayn bakışlarını benden ayırmadan zarfı eline aldı . 

Bakışlarını benden çekerek zarfı inceledi ve üzerindeki bordo mühürü bozarak zarfı yırttı ve içindeki kağıdı çıkartarak gözlerini kısarak okumaya başladı . 

Kaşları saniyeler içinde çatıldığında kağıdı buruşturarak masanın üzerine sinirle attı ve sandalyeden sinirle kalkarak pencereye doğru ilerledi . 

Masaya doğru eğildim ve buruşturduğu kağıdı elime alarak düzelttim . Üzerindeki eğik yazı okurken anlamamıştım ama sinirlenmiştim . 

' Kral Zayn Malik , 

Yıllardır vampir krallığında hüküm süren Kral Yaser'in ölümü üzerine üzüldüğümüzü belirtmek isterim .Yüzyıllar önce babanız ile yaptığımız antlaşmayı bozduğumuzu haber vermek istiyoruz .

 Antlaşma babanız Krallık üzerinde hüküm sürünceye kadardı . Bodmin balosunun iptal edilmesini ve bu yıl gelen Kraliçe'nin idam edilmesi , ülkeden gönderilmesini istiyoruz . Dünyamızda bir 'insan' olmasını doğru bulmuyoruz . 

Berserker '

 

Vampir Krallığı ➳ Bodmin BalosuWhere stories live. Discover now