1.Bölüm ''Hayatımı mahveden prens''

10.5K 441 48
                                    

Yüzüme vuran soğuk rüzgar nedeniyle gözlerimi kısarak yoluma devam etmeye çalıştım . Kar nedeniyle yavaş yavaş yürüyordum ve havada uçuşan kar tanecikleri gözümün içine gelip yakıyordu . Ellerimi siyah montumun cebine koymuş , başımı ise montumun yakalarına gömmüş ilerliyordum . Dışarı çıkmamın nedeni kitap aşığı olmamdı . 

Kış ayı geldiğinde bir çok kitap okurdum ama öbür aylarda okumazdım . Kış benim için kitap okumak , kahve içmek , kestane yemek gibi bir şeydi . Sıcak çikolatayı saymıyorum nedeni ise sevmemem . Normalde soğu , karı sevmem ama kış başkaydı işte . Karın yağışını izlemek , kahve içmek , sevdiğim dizileri izlemek harikaydı . 

Kıstığım gözlerimin ardından gördüğüm kütüphane ile zar zor gülümsedim . İşte bu yüzden soğu sevmiyordum ben ! Üşümekten nefret ediyordum hele . Ayrıca yağmuru da sevmezdim , ıslanmaktan nefret ederdim . Kütüphaneyi görmemle adımlarımı hızlandırdım ayrıca temkinliydim . Islak yol buz tutmuştu .

Kar olmayan yerlerden geçmek için -nedeni düşmemek için- ayaklarımı kocaman açıyordum . Sağ elimi montumun cebinden çıkartım kütüphanenin dev ahşap kapısını açtım . İçeri göz gezdirdiğimde çalışanlardan yani yaşlı Bayan Wilson'dan başka kimse yoktu . Kütüphanenin ahşap ve bir o kadarda eski masaları boştu . Bunu seviyordum . Sakin , insanlardan uzak olmayı . 


Keyifle kütüphanenin içine girdim . Etrafa bakındığımda Bayan Wilson raflardaki kitapları düzenliyordu . Beni gördüğünde ise gülümsemişti . Bende ona karşılık verdikten sonra montumun fermuarını yarısına kadar getirdim . İçerisi baya sıcaktı . İşte ben sıcağı seviyordum ama yazdan nefret ederdim . Garip bir yapın var kabulleniyorum ..

Rafların arasına doğru ilerledim ve gözlerimi kısarak kitapları incelemeye başladım . Bakalım bugünkü şanslı kitabımız hangisi olacaktı ? Akiyon türünde bir kitap beğenmediğim için romantik bölümüne geçtim . Aslında romantik pek benim yapım değildir . Vıcık vıcık aşk sözlerini sevmem . Zaten aşk bana saçma geliyordu . 

Raflar arasında dolaşırken vampir-kurtadam kategorisine geldiğimde yüzümü buruşturmuş ilgi çekici kitap arıyordum . Vampir - Kurtadamları severdim . Ama bu kategori ile yazılmış kitaplar ; çok dandik ve saçmaydı . İyi anlatamıyorlar , kurgulayamıyorlardı bana göre . İzlediğim filmlerde alakasızdı . Hep aşk üçgeni içindelerdi .

Yenilmez bir vampir , duyguları olan bir kurtadam ve masum bir kız ve bu çok saçma . Arada kalan yine kız oluyor ve seyirciler kıza sinirleniyorlar ki burada suçu olan tamamen vampir veya kurtadam . Neden kavga ediyorsunuz ki ? Neymiş kurtlar ve vampirler ölümüne düşmanmış ... 

Rafların arasında gördüğüm ayrıca ilgi çekici bir kapağı olan kitabı yavaşca çekip elime aldım . ''Vampir Krallığı'' tek kaşımı kaldırıp kitabın arkasını çevirip okumaya başladım . Diğer kitaplardan farklıydı ve içindeki sözler beni etkilemişti .

Kitabı koltuk altıma koydum ve öbür vampir kitaplarına bakmaya başladım . İçlerinden bir tanesini de alıp kasaya doğru yürümeye başladım . Bayan Wilson'a gülümseyip kitapları ona uzattım .

''Bakıyorum çok hızlısınız Bayan Carter .. '' 

''Buradaki her kitap birbirinden güzel ve kendimi tutamayıp okuyorum ''

Dedim gülümsemem eşliğinde . Bayan Wilson aldığım kitaplara numara verdikten sonra bana doğru uzattı . Gülümseyip elinden aldım ve çantama koydum . 

''İyi günler Bayan Wilson ''

''İyi günler '' 

Kütüphane'nin kapısını açtım ve dışarı çıktım . Çıkmam ile yüzüme çarpan rüzgara bir küfür saydım . Montumun fermuarını çektim ve eve doğru ilerlemeye başladım . Yollar çok kaygandı . Ah ! Daha gidip ödevlerimi yapmam lazımdı . Bir sürü dönem ödevim vardı ve ben onları son günlere bırakmıştım . Yüzümü buruşturup yürümeye devam ettim . 

Vampir Krallığı ➳ Bodmin BalosuWhere stories live. Discover now