5.Bölüm ''Kaçış Planı''

8.8K 377 94
                                    

Tek bir noktaya odaklanmış boş boş bakıyordum . Düşünemiyordum . Beyinim işlevini kaybetmişti . Niall'ın söyledikleri kafamda dönüp duruyordu . Bir plan hazırlamayı düşünüyordum ama yine bu kahrolası krallıktan kurtulamayacaktım . Ne yaparsam yapayım buradan asla çıkamayacaktım , dünyaya geri dönemeyecektim . Yaklaşık iki saat önce Niall gitmişti . Bende o gittikten sonra sadece tek bir noktaya bakıyordum . 

Bir plan hazırlasam bile burada kapalı kalacaktım . Asla eski hayatıma geri dönmeyecektim . O , lanet ettiğim istemediğim hayatımı şimdi geri istiyordum . Evet , zamanında ölmeyi istemiştim . Çünkü istediğim şeyler olmuyordu . Başarısız olduğum için ölmek istemiştim . Ama şimdi o lanet hayatıma geri dönmek istiyordum . Eğer , geri dönersem lanet etmeyi bırakacak , hayatımı sevmeye başlayacaktım . 

'' Dostum , araban hazılandı . Bu akşam kalmanı istiyorum . Beni kırmazsın öyle değil mi ? ''

Gelen seslerle kaşlarımı çatıp pencereye doğru baktım . Sesler dışarıdan geliyordu . Elbisemin eteklerinden tutup yumuşak rahat yataktan kalkıp pencereye yöneldim .

 Beyaz tülün arkasından dışarıya baktığımda Prens ve Kral konuşuyorlardı . Prensin sert , odun halleri gitmiş yerine şefkatli , iyi birisi gelmişti . Ya da insanları sevmediği için böyle davranıyordu .

'' Bu akşam elbette kalacağım . Hayatının geri kalanını geçireceğin kişiyi merak ediyorum '' 

Prensin yüzüne baktığımda donmuştu bu sözlerden sonra ama gülümsüyordu . Kral ise -kurtlar kralı- prense gülerek bakıyorlardı . Etrafa bakındıımda yan tarafta at arabası gördüm . Hani şu asillerin kullandığı şık at arabalarından . Kral ve Prensi izlerken aklıma bir plan gelmişti . Dünyaya geri dönemiyorsam buradan kaçardım bende . Aklıma gelen fikirlerle istemsizce gülümsemiştim ama kapının tıklanıp açıldığında yüzümdeki gülümsemeyi yok ettim . Arkamı döndüğümde ; John yüzünü yere eğmiş , ellerini karnında birleştirmiş kapının yanında bekliyordu . 

'' Balo başlamak üzere '' 

Diye beni bilgilendirdi . Başımı salladım ve onun yanına doğru yürüdüm . Tabii onun başı yere doğru eğik olduğu için başımı salladığını görememişti ama neyse . Birlikte odadan çıktığımızda koridorda benim gibi giyinmiş kızları gördüm . Hepsi etrafa korku dolu gözlerle bakıyorlardı . Gözlerine baktığımda sarılık veya kırmızılık göremedim . Onlarda adaylardandı ve hepsi insandı . 

'' Beni takip edin kızlar ! '' 

Merdivenin önündeki yaşlı kadının bağırmasıyla tüm gözler oraya döndü . Herkes ikişerli sıra ile kadının arkasından yürümeye başladı . Bende onları izlerken etrafa bakınıyordum . 

Bu balodan hemen kaçmam lazımdı . Tek çarem buydu . Eğer baloda olmazsa ben seçilmezdim öyle değil mi ? Büyük ve uzun koridorları geçtikten sonra önümüze kahverengi işlemeli bir kapı çıktı . Kadın , kapının yanındaki iki yanındaki görevlilerin kulağına bir şey söyledikten sonra büyük kapılar gürültüyle açıldı . 

Kapı açıldığında içeri doğru baktığımda ; Tam bir Kralliyet balosuydu . Tekli yuvarlak masalar salonun her tarafına konulmuştu . İçeride aynı prens  ve kral gibi pelerinli kişiler vardı . Onlara insan veya canavar demek istemiyordum . Ama ne diyeceğimi de bilmiyordum . İçeri doğru yürürken hepsinin pelerine baktığımda farklı renkteydiler . Sanırım Krallıklarının renkleri ile pelerin giyiyorlardı . 

Salon beyaz , bordo ve siyah renklerle asil bir şekilde süslenmişti . Etraftaki kadınlara baktığımda onların durumu bizimkisi gibi miydi diye düşündüm . Ama büyük salondaki herkesin -adaylar hariç- gözleri yeşil , kırmızı veya sarıydı . Ama bunlar normal bir renk değildi . Herkesin gözleri parlıyordu . Kadın , adayları belli bir yerlere dağıttıktan sonra bizden ayrıldı . Ben ise duvarın köşesine geçmiş etrafa bakıyordum . 

Vampir Krallığı ➳ Bodmin BalosuWhere stories live. Discover now