Чаровникът...

65 8 2
                                    

Стоиш на отвън на стълбите пред блока, в който живееш от известно време. Имаш нужда да помислиш. На улицата спира кола и от нея слиза момчето, което от известно време харесваш. Още преди да е затворил вратата на колата си, между устните му има цигара. Забелязала си този негов вреден навик. Той те поглежда и върху устните му изгрява онази усмивка, която кара сърцето ти да забърза ритъма си. Усмихваш му се и ти, надявайки се да те харесва поне малко.

Докато ти си мислиш: „Леле, дали ме е забелязал? Дали имам шанс? Дали един ден двамата ще стоим прегърнати, гледайки някой глупав филм? Дали някой ден ще вървим хванати за ръце? За него ще съществувам само аз, а за мен ще е само той!"

Грозната истина, принцесо, е че в ума ми има съвсем друг тип мисли. Мисли, които не биха ти се понравили! Мисли, които биха те отблъснали далече от него! Зад красивата си усмивка той с нищо не е по-различен от всички останали опитали се да се възползват от теб! И все пак, принцесо, опитай се да го обичаш такъв, какъвто мислиш, че е... Опитай дори да се промениш за него, а когато се убедиш, че думите ми са били истина ще бъдеш тъжна и може би дори депресирана. Не се притеснявай, това няма да трае дълго... само докато се появи следващия чаровник с цигара в уста, който ще ти намигне, за да те свали, но ти вече ще имаш едно наум... или поне така ще си мислиш!

Имала съм повече от една истинска Любов...Where stories live. Discover now