Bölüm 21

71K 3.5K 182
                                    

Yazgı arabanın penceresini açıp temiz havayı içine çekti

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Yazgı arabanın penceresini açıp temiz havayı içine çekti. Uygar dikkatlice yola bakarken genç kadın koltuğa yaslanmış koca adamını izliyordu. Uygar evlenme teklifinden birkaç gün sonrası için izin almıştı. Lig maçının bu hafta olmaması onun işine yaramıştı. Şimdi Yazgı'nın memleketi Uşak'a gidiyor, planlar yapıyordu Uygar. Öncelikle Yazgı'nın anne ve babasının onayını alacak ve babaannesini ikna edecekti sonra Konya'ya gidip ailesini Uşak'a getirecekti. Yazgı ile evlenme fikri bile  adamın kanını kaynatırken Uygar'ın hayalini kurduğu muazzam düş gerçekleşse neler olurdu?

Aysu etrafı gözleyerek raftaki kitaba uzandı. "Bu yeterince kalın. Bunu al" diyen Alpay'a baktı. Genç adam Aysu'nun ısrarıyla şapka ve güneş gözlüğü takmış, sevgilisi ile kitap alışverişine çıkmıştı. Aysu önceden aldığı kitapları bitirmiş, yenilerini almak için Alpay'a alışverişe gitmeyi teklif etmişti. Ancak adam çoğu erkeğin aksine alışverişten sıkılmamış aksine Aysu'yu bir mağazadan başka bir mağazaya sürüklemişti. Aysu kitabı eline alıp kasaya gidecekken Alpay genç kadını durdurdu. Alpay elindeki kalemi ona uzattı. "Kaleme ihtiyacın yok mu?"diye sordu sevgilisine.

Aysu kaşlarını çatarak genç adama baktı. "Sınava hazırlanıyor olabilirim ama tüylü kalem isteyecek yaşı geçtim Alpay" dedi. Kasaya gitmeye devam etti Aysu. Alpay elindeki kaleme baktı. Sıradan mor bir kalemdi ancak az önce genç adam sevgilisinden trip mi yemişti? Aysu kitabın parasını ödeyip poşetle birlikte Alpay'ın yanındaki yerini aldı. Genç adam dış kapıya doğru yürürken Aysu da Alpay'ı takip ediyordu.  Alpay'a bağırdığından dolayı suçlulukla dudağını ısırıyor, konuşmak istese de sesi çıkmıyordu.

Alpay ve Aysu kırtasiyeden çıktığında genç çiftin arasında derin bir sessizlik vardı. Alpay ona doğru dönüp Aysu'ya gülümseyen bir yüz sergiledi. Aysu elindeki poşetle hızla sevgilisinin beline sarılmış,rahatlamıştı.

"Özür dilerim biraz stresliyim.Sana patladım Alpay"dedi Aysu dudağını büzüp sarılmaya devam etti. Alpay gülümseyerek konuştu.

"Biliyorum. İlk kez bana trip attın." dedi genç adam o sırada kendisinden ayrılan sevgilisine bakarak.

Aysu da sırıtarak genç adama baktı. "Güneş  gözlüğü sana yakışıyor dev adam" diyerek Alpay'ın önüne geçerek yürümeye başladı. Alpay uzun boyuyla Aysu'nun yanındaki yerini alıp sevgilisinin sıcacık elini avuçladı.

Uygar benzin istasyonunda durduğu arabasından indi. Genç adam arabanın açık penceresinden  Yazgı'ya baktı. "Acıktın mı Yazgı?"diye soran Uygar gülümsemesini eksik etmeden sevgilisine bakıyordu. Yazgı sıcaktan dolayı saçlarını geriye doğru atmış,yüzünü tatlı bir kırmızılık kaplamışken Uygar'a baktı.

"Evet"diyerek yanıtladı koca adamı balerin. Uygar, Yazgı'ya arabadan inip lokantaya geçmesini kendisinin benzin alıp geleceğini söyleyerek Yazgı'nın yanından ayrıldı. Yazgı telefonunu yanına alıp arabadan indi. Lokantaya doğru yürürken Uygar arabasının deposunun dolduruluşunu izliyordu. Yazgı içinde büyük bir huzurla lokantaya girdi. Genç kadın en köşedeki yeri seçip otururken, Uygar deposu dolan arabasını park yerine götürmüş, arabayı park ettikten sonra arabadan inmişti.

Koca AdamWhere stories live. Discover now