Bölüm 35

52K 2.6K 447
                                    

Yazgı arkasına doğru yaslanıp öncekinden çok daha şişkin karnına baktı. Beş aylık bebeğinin tüm ultrason fotoğraflarına bakarken Aysu onu izliyordu. "Hey dünyadan Yazgı'ya. Ben buradayım"dedi Aysu  dudak büzerek. Yazgı elindeki fotoğrafı Aysu'ya uzattı. "Aysu en son çekilen ultrasonu buydu. Sence kız mı erkek mi?"dedi Yazgı heyecanla.

"Doktor ne demişti?"diye sordu Aysu fotoğrafı eline alıp.

"Kendini sakladığını söyledi"dedi Yazgı. Akşam ki randevuda cinsiyeti kesin olarak belli olacaktı.

"Sanki...sanki"deyip sustu Aysu "Bulamadım"dedi ve güldü. Arkadaşının göbeğine elini koyup gözlerini kapattı. "Kurduğumuz hayalleri hatırlıyor musun?"dedi Yazgı'ya sessizce. Yazgı da gözlerini kapatıp koltuğa daha da dayandı.

"Aşk"dedi ve gülümsedi Yazgı. "Bebek" dedi Aysu da. "Hepsine sahipsin"diyerekte ekledi. Yazgı gözlerini açıp arkadaşına döndü.

"Alpay da hala hareketlilik yok mu?"diye sordu. Aysu iç çekip "Hayır. Evlenme teklifinden bu yana nişanlıyız. Düğün veya nikahın konusu aramızda hiç açılmadı"dedi Aysu ve dudak büzdü. Kaderinde hem şanslı hemde şanssız olmak vardı. Alpay için oldukça şanslı, bu tür şeyler için oldukça şanssızdı.

"Evlilik önemli değil. Sadece hep onun yanında olmak, eve geldiğinde sarılmak, yemek hazırlamak ya da gece uyurken ona sarılmak gibi basit şeyleri istiyorum. Bunlar içinde evlenmek gerekli"dedi Aysu. Yazgı Aysu'ya bebeği gösterip "Bebek?" diye sordu.

"Tabi...Bebek içinde Alpay gerekli"dedi Aysu ve masadaki suya uzandı. Birden her yanı terlemeye başlamıştı. Kumandayı alıp televizyonu açan Aysu çıkan 'Hamileler İçin Egzersizler' programı ile isyan etti.

Alpay son şutunu atıp arkadaşlarının yanındaki yerini aldı. İdmanlar bu sezon çok daha yorucu geçiyordu. "Uygar bugün işin yok mu senin?"diye sordu Alpay. "Evet bebeğimin cinsiyeti belli olacak. Hastanede Yazgı ile buluşacağız dostum"dedi Uygar gülerek. "İçimden bir ses kız diyor"dedi Alpay ileriye doğru bakıp. Uygar'da arkadaşına baktı. "İçimden bir ses doğru söylediğini söylüyor"dedi Uygar gülerek ve devam etti.

"Cinsiyeti hiç önemli değil o benim bebeğim. Bu gerçekten çok farklı bir duygu Alpay. Her gün Yazgı'nın karnının büyüdüğünü, o günün yaklaştığını görüyorum. Bu içinin titremesine neden oluyor."dedi Uygar ve iç çekti. Alpay Uygar'a baktı.

"Şimdilik bu duygunu paylaşamayacağım dostum"dedi Alpay. Uygar az önce Alpay'ın yaptığını yapıp "İçimden bir ses artık evlenmeni söylüyor"dedi. Alpay gülümseyerek arkadaşına baktı.

"Son birkaç şeyi halletmem gerek."dedi ve ekledi Alpay "İçimizdeki sesler hep aynı şeyi söylüyor kaptan"dedi ve sırıttı. Uygar topun sekerek ayağının önüne kadar gelmesiyle yerden topu alıp antremana devam etti. Basketbol tüm hayatı boyunca başına gelen en güzel şeylerden biri değil miydi? Hayatının her dakikasında yapmak istediği tek meslek, tek eğlencesi değil miydi basketbol? Sokaktaki her çocuk futbol yerine basketbol oynadığı için onunla dalga geçerken Uygar'ın sığındığı tek yer değil miydi? Öyleydi. Basketbol Uygar'ın bir parçasıydı. Ve hep öyle olmaya devam edecekti.

✨✨✨

Yazgı aynada kendine bakıp gülümsedi. Aysu arkadaşının saçını tararken gülümseyerek ona baktı. "Hey bu kadar tatlı olmamalısın"dedi Aysu ve bir toka ile arkadaşının saçını iki yanından bir tutam saç alıp ortada tokayla tutuşturdu.

"Evet çok güzel oldu"dedi Aysu ve arkadaşını ayağa kaldırdı. "Doktora gitmeye hazır mısın tatlı anne?"diye sordu Aysu ve çantasını kontrol etti.

Koca AdamHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin