Bölüm 3

142K 6.7K 576
                                    

Multimedia:Uygar

Genç kadın kendi kendine gülümsüyor,işine odaklanmak yerine düşünmeyi seçiyordu. Yazgı yanına geren minik bedenle işine döndü. "Öğretmenim diğer hareketi ne zaman göstereceksiniz?"diyen minik bedene baktı Yazgı. "Şimdi geliyorum Çisem."diyerek ayakkabısını bağladı kadın. Ayağa kalkıp Çisem ile beraber öğrencilerinin yanına geldi.

Çisem yerine geçti."Evet çocuklar bugünkü hareketimiz kuğu hareketi. Zor bir harekettir dikkatli izleyin."diye sevecen bir gülümseme ile. Öğrencileri bale öğretmenlerini çok seviyordu. Herkese onu anlatıyor ve Yazgı'ya öğrenci kazandırıyorlardı.

"Adımlarınıza odaklanın. Zeynep,bir ayağın hafif öne. Elif,ellerine dikkat et."diyerek öğrencilerine yanlışlarını söyleyen Yazgı yaklaşık yarım saat sonra dersini bitirdi. Minik öğrenciler gidecek yerine daha büyük lise çağındaki öğrenciler gelecekti.Genç kız çantasından çıkardığı kağıda baktı.

Tek bir kâğıt parçası onu böyle nasıl gülümsetebilirdi?Birkaç gece önce olanlar aklından neden çıkmıyordu?Uygar telefon numarasını yazıp ona vermişti. Neden sadece o kağıda bakıyor ve Uygar'ı aramıyordu.Yazgı telefonunu eline aldı.Yazılı numarayı telefonuna yazarken içindeki cesaret ateşinin sönmemesini diledi.

Uygar koçun uygulamalarını yapmış, şimdi ise serbest çalışıyordu.Takım arkadaşlarıyla beşe beş maç yaparken hayatı kendi yönlendirdiği için mutluydu.Bu işi yapmak, zevkle basketbol oynamak hayaliydi. Hayalini gerçekleştirmesi zor olmuştu elbette ama şimdi ünlü bir milli basketbolcuydu. Hayattan öğrendiği tek şey ise hayallerinin peşinden koşmayı asla bırakmamaktı.

"Uygar!Telefonun çalıyor"diyen saha kenarındaki Alpay'a baktı genç adam."Sen aç Alpay!Maç daha bitmedi"diyerek oyununa konsantre oldu Uygar.

Genç kadın telefonun açılmasıyla nefesini tuttu."Alo Uygar"dedi direk.Sonradan kendisine kızdı Yazgı.Birden samimiyetle konuşmuştu."Ben Alpay. Uygar antremanda şu an.Önemli bir şey mi vardı?"dedi kalın erkek sesi."Ben Yazgı. Şu kahve-"derken sözünü kesti Alpay."Çok konuşan kızın arkadaşı.Hatırladım"diyerek güldü."Arkadaşım için kusura bakma. Aysu hep böyledir"dedi Yazgı gülerek."Sorun değil. Eğlenceli biri"dedi genç adam.Yazgı durumu toparlayarak"O zaman aradığımı söylersin. Derse geçmem lazım"dedi genç kız."Hım öğretmen misin?"dedi Alpay."Evet. Bale öğretmeniyim"dedi Yazgı.

Alpay güldü.Bunu çok net duymuştu Yazgı."Peki söylerim aradığını iyi dersler"dedi genç adam.Yazgı teşekkür etti ve telefonu kapattı. Bir daha bunu yapmayacaktı. Çok utanmıştı.

Telefona Uygar çıksaydı ne konuşacaktı? Ortak yönleri var mıydı bilmiyordu Yazgı. Belki de çok farklılardı. Ama öğrenmeden bilemezdi bunu. Birini öğrenmeyi ilk kez bu kadar çok istiyordu.

Uygar havlusunu boynuna sarıp arkadaşlarıyla kenara doğru yürüdü. Suyunu içip Alpay'ı yanına geldi. "Diğer grupla oyna"dedi genç adam Alpay'a."Tamam sende tatlı balerinimizi ara"dedi genç adam.

"Ne?Balerin?"dedi Uygar gülerek."Yazgı seni aradı. Ama az önce derse girdi. Birde bana çapkın diyorsun. Kızın telefonunu almışsın hemen"dedi Alpay ısınma hareketleri yaparken bir yandan da konuşuyordu.

"Ne balerini?Açıkla."dedi genç adam emir vererek."Bale öğretmeniymiş.Haberin olsun balerinler duygusal olur koca adam"dedi genç adam ve sahaya gitti.

Genç kız etraftaki masalara baktı.Her yer doluydu kimse yerinden kalkmıyordu. Aysu derin bir iç çekti."Patron kimse kalkmıyor. Masalara bakmaktan gözüm çıktı"dedi gülerek.

"Zorla mı kaldırayım cimcime? "diyen hafif kilolu minik bir top sakala ve bıyığa sahip patron güldü."Hayır ama kötü kötü bakarsan giderler belki"dedi genç kız."Neden ben bakıyorum Aysu Hanım?"dedi yaşlı patron."Hadi ama patron şu sevimlilikle ben mi bakayım?"diyerek güldü Aysu.

Koca AdamHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin