Bölüm 42

46.1K 2.3K 122
                                    

Genç kız heyecanla arkadaşına baktı. Hala daha hayranı olduğu şarkıcının konserine gittiğine inanamıyordu. Aysu arabayı dikkatlice sürerken aklı meşguldü. Yazgı heyecanla "Aysu hayalimiz gerçek olacak"dedi. Aysu sevincini belli ederek güldü. "Yazgı Enrique'ye gidiyoruz!"diyerek bağırdı ve iki arkadaş keyifli bir şekilde yolla devam etti.

Yazgı, Sevda'yı Uygar'a bırakmış, Aysu ile eğlenceli bir akşama merhaba demişti. Evli olması bu tür etkinliklerden soyutlanması anlamına gelmiyordu. Aysu ise Alpay'ı Uygar ile baş basa bırakmış Yazgı ile eskisi gibi vakit geçirmeye karar vermişti. Yazgı yakında gidecekti. En yakın arkadaşı ile sadece telefon aracılığı ile görüşebilecekti.

Uygar karşısında oturan moralsiz Alpay'a baktı. Sevda yürüteçle etrafta dolaşırken gözü kızının üzerindeydi. "Sıkma canını"dedi Uygar arkadaşına. Alpay kolasını yudumlayıp arkadaşına baktı. "Çok iyi bir baba olmaz mıyım? Neredeyse bir yıldır evliyiz"dedi ve somurttu. "Doktor ne dedi?"dedi merakla Uygar. Alpay hevesle "Bir sorun olmadığını söyledi. Neden çocuğumuz olmuyor anlamıyorum Uygar"dedi. Umutsuzdu. Birkaç hafta önce doktor kontrolüne gitmiş ancak bir sonuca varamamışlardı. Herhangi bir sorun yokken neden minik bir bebekleri olmuyordu? Yine de genç adam isyan etmiyordu.

"Dostum zamana bırak"dedi Uygar ve gülümsedi. Sevda'nın "Bababa" diye bağırması ile ayağa kalkan Uygar kızını kucağına alıp tekrardan koltuğa oturdu. Toka ile tutulan açık kahve saçları, kırmızı minik burnu Alpay'ı babalığa özendiriyordu. Alpay iç çektiğinde Uygar bunu fark etti. Sevda'yı arkadaşına doğru uzattı. "Tutmayı dene"dedi samimi bir şekilde. Alpay, Sevda'yı kucaklayıp minik kızı kucağına oturttu. Sevda şaşkın bir şekilde Alpay'a ve babasına bakıp elindeki oyuncak ile oynamaya devam etti. Alpay mutlu bir gülümseme ile Sevda'ya bakarken Uygar telefonu ile bu anı fotoğraflayıp Yazgı'ya attı.

"Başlıyor"diyen Uygar arkasına yaslandı. Alpay ise Sevda'yı koltuğa oturtup televizyona odaklandı. Minik kız sesler çıkararak oynuyordu.

Yazgı, Aysu ile kalabalığa doğru girip yerine yerleşirken bağırışlar artmaya devam ediyordu. Ortama uyum sağlayıp bağırırken Aysu zıplayarak bağırmaya başladı. Bir süre sonra Enrique Iglesias sahneye harika bir giriş yapıp herkesi coştururken Yazgı ve Aysu'nun bağırışları devam ediyordu. İki arkadaş bol bol fotoğraf çekip eğlenirken hayatlarındaki değişimin farkında olup yine de eğlenmeyi başarmışlardı. Çığlıklarla boğulan Yazgı, Aysu ile fotoğraf çekilip Uygar'a attı keyiflice. Bugün çok ama çok mutluydu.

Uygar bu yıl ki *Allstar performansının tekrarını izlerken oldukça keyifliydi. Üçlük yarışmasını tek basket ile kaçırsa da eğlenmişti. "Dostum John müthiş smaç basıyor"dedi Alpay keyiflice. Uygar takim arkadaşını izlerken Alpay'a hak verdi. "Bababa"diyen Sevda gözlerini ovuştururken Uygar kızını alıp ayağa kalktı.

"Uykun mu geldi kızım?"diyerek kızını pışpışlayıp salonda gezinmeye başladı. Sevda uysal bir şekilde babasına gözlerini dikmişken Uygar televizyona ve kızına bakıyordu. Minik bebeğin gözleri yavaş yavaş kapanmaya başlarken Alpay da oldukça sessizdi. Sevda bir süre sonra kendini tamamen uykuya bıraktığında Uygar gülümseyerek kızını gözünün önünde olması için tabanı yumuşak olan oyun alanına yatırdı. Sevda iç çekip yatarken Uygar Allstar'ı izlemeye devam etti. Alpay kolayı kafasına dikerken Uygar atıştırmalıklardan yiyordu. Alpay ile uzun süredir erkek erkeğe takılmıyordu. John'un smacı ile oldukları yerden kalkan Alpay ve Uygar heyecanlanmıştı.

Bu smacı canlı görmelerine rağmen televizyonda bir başka görünüyordu. "Haketti"diyen Uygar'a Alpay eşlik etti. "Mükemmeldi"diyerek güldü genç adam.

Yazgı, Aysu'nun koluna girerek kalabalıktan sıyrılmaya çalıştı. "Harikaydı"diyen Aysu'ya genç kız yanıt verdi. "Enrique mükemmel ötesi"diyerek iç çekti. Acaba kızı uyumuş muydu? "Yazgı dondurma yemeye ne dersin?"dedi Aysu çocukça bir ses tonuyla. Yazgı arkadaşına baktı. Aysu her zaman aynı kişiydi. "Olur"diyerek gülümsedi. İki arkadaş geç saatte dondurma alıp yemeye başladı. Bir yandan da arabaya yürüyorlardı. "Sadece telefondan görüşecek olmak beni üzüyor"dedi Aysu dudak büzerek. Sarı saçları dağılmıştı. Yazgı dondurmasını ısırıp Aysu'nun omzuna elini attı. "Sen hep yanımda olacaksın Sevda'nın teyzesi"dedi ve güldü. Aysu da gülerek arkadaşına baktı. "Söz ver, bebeğim olacağı zaman yanımda olacaksın"dedi Aysu ve serçe parmağını Yazgı'ya uzattı. Yazgı serçe parmağı parmağı ile sarıp "Söz veriyorum acil bir durum olmadığı sürece tam yanında olacağım ve bende doğum gazisi olacağım"dedi Yazgı.

Koca AdamWhere stories live. Discover now