Bölüm 26

66.5K 3.2K 308
                                    

Multimedia: Tanıtım Videomuz

Yazgı heyecanla Uygar'dan gelecek telefonu bekliyordu. Yanındaki arkadaşına baktı. Aysu sonunda sınavını bitirmiş bir süredir rahattı. Sınav hayal ettiği gibi geçmese de Aysu umutluydu. Yazgı çalan telefonunu heyecanla eline aldı.

"Sakin ol"diyen Aysu'yu dinleyip sakinleşmeye çalıştı genç kız.

"Uygar?" diyerek genç adamı konuşmaya teşvik eden Yazgı koca adamın ağzından çıkacak kelimeleri aklına kazıyordu. "Aldım Yazgı'm. 12 Temmuz" dedi genç adam. Yazgı sevinçle gülümsedi. Olanlar tamamen gerçekti. 12 Temmuz'da Uygar ile evlenecekti ve bir aydan az kalmıştı. Yazgı bir süre Uygar ile konuşup telefonunu kapattı. Aysu arkadaşına meraklı gözlerle bakarken "12 Temmuz!" diyerek bağırdı Yazgı. Aysu'da arkadaşına eşlik edip çığlık attı.

"Evleniyorsun Yazgı!" dedi Aysu ayağa kalkıp neşeyle. Yazgı da "Evet!" diyerek ayağa kalktı. İki arkadaş sevinçle zıplarken oldukça mutlulardı.

Uygar evrakları alıp büyük binadan çıktı. Arabada onu bekleyen Alpay camını açıp "Ne oldu?" diye sordu. Uygar elindeki kağıtları gösterip "Evleniyorum" dedi gülerek. Direksiyondaki arkadaşının yanındaki koltukta yerini alan Uygar keyiflice arabadaki poşetin içine koydu kağıtları. "Hayırlı olsun koca adam. Bir ben kaldım demek" diyerek gülen Alpay arabayı çalıştırdı. Uygar arkasına yaslanıp gözlerini kapattı.

"İnan bana evleneceğime inanamıyorum"dedi Uygar birden çalan telefonu genç adamın doğrulmasına neden olmuştu. "Efendim anne" diyerek telefonu açan Uygar "Hallettin mi oğlum?" diye soran annesine cevap verdi. "Evet 12 Temmuz annem"dedi Uygar. " Oh maşallah"diyerek devam eden sohbette Uygar annesine önce Uşak'ta kına gecesi Konya'da düğün yapacaklarını söyleyip, hazırlıklara başlamasını Yazgı'yı arayıp fikrini almasını söyledi. Nalan Hanım bundan oldukça memnun bir şekilde onayladı oğlunu. Telefonu kapatıp yola bakan Uygar "Nereye gidiyoruz?" dedi sırıtarak. Alpay güldü. "Benimkine" diyerek radyoyu açtı. Uygar camını açıp yüzüne vuran ve saçlarını havalandıran rüzgar ile arkasına yaslandı.

Yazgı ve Aysu bir süre sonra sakinleşmiş tekrardan oturarak Aysu ile konuşmaya başlamışlardı."Şimdi bir sürü gazeteci gelir."dedi Aysu arkadaşına bakarak. Yazgı dirseğini koltuğa dayamış arkadaşına bakıyordu. "Gelir" dedi Yazgı dudak büzüp. "Sonra tüm gece seni izlerler. Yazgı çok güzel bir gelinlik almamız lazım" dedi Aysu arkadaşının iki elini tutup.

Genç kadın gaza gelmiş arkadaşını da gaza getirmeye çalışıyordu. Yazgı arkadaşının elini sıktı. "Evet. İstemesem de ilgi odağı biz olacağız. Bu normal tabi" dedi heyecanla. Aysu arkadaşının bu hallerine güldü. Çalan zil ile Aysu'nun oluşturduğu heyecanlı ortam yok olmuş Yazgı'yı gaza getirme işlemi yarıda kalmıştı. Genç kadın koltuktan kalkıp sert adımlarla kapıya yürüdü. Kapıyı sertçe açan Aysu gördüğü yüz ile yumuşayıp gülümsedi. İçeriye geçen Uygar ve Alpay ayaktaydılar.

"Haydi dışarıya çıkıyoruz" dedi Alpay Aysu'ya bakıp. Yazgı koltuktan kalkıp arkadaşının yanına geldi.

"Nereye?" dedi Aysu heyecanla. "Eğlenmeye" dedi Alpay Uygar'ın kolundan tutup evden çıkarken.

"Beş dakikaya aşağıya" dedi genç adam ve gitti. Yazgı masadan aldığı çantasını koluna takıp "Haydi Aysu" diyerek arkadaşını harekete geçirdi. Aysu ise "Beş dakika yetmez. Beş dakika yetmez"diyerek odasına koştu. Yazgı arkadaşına gülerken banyoya koşup aynaya baktı. Saçını düzeltip, göz kalemini yenileyen genç kadın arkadaşını beklemeye devam etti.

Alpay yanında somurtan yüzüyle oturan Aysu'ya baktı. Genç adam gülerek radyodaki Şarkıya eşlik ederken Yazgı ve Uygar arka koltuğa oturmuş, planları konuşuyorlardı. Alpay aynadan aşık çifte kısa bir bakış atıp tekrardan sevgilisine baktı. Aysu kısa sürede hazırlanmasına neden olduğu için trip atıyordu Alpay bunu biliyordu. Genç adam sevgilisinin huylarını çok iyi biliyordu. Aysu derin bir nefes alıp Alpay'a baktı. Alpay'ın yüzüne vuran güneş genç adamı Aysu'nun gözünde tapılası hale getiriyordu. Genç kız trip atmayı bırakıp gülümsemeye başlarken Alpay bunu farkedip şarkıya eşlik etmeyi sürdürdü. Bir süre yol alan çiftler sonunda arabanın durmasıyla arabadan indiler. Uygar, Yazgı'nın elini tutmuş, ona bir şeyler anlatırken Aysu ve Alpay geriden geliyordu.

Koca AdamHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin