Bölüm 9

97.1K 4.8K 457
                                    

Her insanın işte bu an dursun tüm zamanın böyle geçsin dediği anlar olur.Yazgı Uygar'a sarıldığı anı tüm gün yaşayabilirdi.

Genç kadın karşısında yemek yiyen arkadaşına eşlik ederken bir yandan da konuşuyordu."Alpay ile nasıl gidiyor?"dedi Yazgı. Aysu çatalını tabağındaki patatese geçirip "Alpay tamamen dostça davranıyor. Bunu istediğimden emin değilim."dedi genç kadın. Yazgı arkadaşına gülümsedi."Cesur ol ve ona farklı hissettiğini söyle. Bu kadar basit"dedi genç kadın."Saçmalama Yazgı.İlk adımı erkekler atar."dedi Aysu klasik sözü söyleyerek.

"İlk adımı en çok seven atar."dedi Yazgı.Aysu çatalını bıraktı."Yoksa Uygar'a açıldın mı?Allahım en büyük idolüm en yakın arkadaşımla"dedi genç kadın heyecanla. Yazgı gülümseyip"Hayır daha açılmadım"dedi. Aysu arkadaşına sırıtarak bakarak "Yani her an açılabilirsin"dedi.

"Doğum günün de ona sarıldım. Ben hiç o anki kadar huzurlu hissetmedim Aysu.Kolları öyle güven vericiydi ki."dedi Yazgı soluksuz.Aysu ufak bir çığlık atıp "Kızım sen bildiğin aşıksın!Kim Uygar Türkmen'in cazibesinden kaçabilir ki?"dedi. Genç kadın düşüncelere büründü o an.

"Ben onunla ilgileniyorum ama onun ilgisini çekiyor muyum bilmiyorum."dedi genç kadın. Aysu arkadaşının elini tuttu."Bu güzel gözler ve bu temiz kalple ilgilenmemek mümkün değil"dedi genç kadın .Yazgı gülümsedi.Arkadaşı ona çok iyi hissettiriyordu.

Genç kadın arkasına yaşlanıp yaşadığı olayları düşündü.Yılbaşında karşılaştığı o gizemli adamın bir basketbolcu olduğunu ve ona aşık olacağını düşünemezdi. Her şey Yazgı için bir masal gibiydi. Uygar ile eğlenceli vakit geçirmeleri genç kadını genç adam hakkında daha çok ümitleri yeşiyor, ardından ünlü bir basketbolcunun kendisiyle birlikte olmayacağını düşünüp tekrardan ümitleri çürüyordu. Kalbi kesinlikle bu adam için çarpsa da gerçekler bazen insanın canını yakıyordu.

Aysu derin bir iç çekti."Bugün sevgililer günü ve işe gitmem gerek. Ben kaçtım balerin" diyen genç kadın montunu giyip evden ayrıldı. Sarı saçlarını bere ile örten Aysu pembe atkısını da takmayı ihmal etmedi. Etraftaki çiçekçilere baka baka iç çekti. Bu yıl da yalnızdı.Uzun zamandır bir erkekten hediye bile almıyordu. Genç kadın çiçekçilerin yanından hızlı adımlarla yürüyerek geçti. Şimdi ise önünde sevgili ordusu vardı."Neden hepsi çok mutlu ve aşık?"dedi genç kadın. Aysu sinirlendi.Sert adımlarla yürümeye devam edip metrobüs durağına geldi.

Uygar arkadaşlarını bir süre izleyip topu eline aldı.Yakında lig maçlarının yanı sıra Avrupa maçları da başlayacaktı.Yazgıyı görmesi dahada zorlaşacaktı.Bu süre zaafında genç kızdan uzaklaşabilme olasılığı Uygar'ı endişelendiriyordu.Önce pas alıştırmaları yapan sporcular direktörün izniyle serbest çalışmaya geçti.İkili takımlar oluşturulup maç oynanmaya başladılar.Uygar şimdi rahatlayabilirdi.Basketbol oynamak onu her zaman rahatlatır, aklındaki fikirlerden arındırırdı.

Alpay bir yandan gözleriyle topu takip ediyor bir yandan da kaçamak bakışlarıyla Aysu'nun gelip gelmediğini kontrol ediyordu. Genç adam tek bir hamleyle topu kapıp karşı potaya koştu. Uygar önünü kapatırken genç adam ikilik atış denedi. Fileden geçen top ile gülümsedi Alpay. Her sayısından sonra yaptığı gibi parmağını öptü. Baş parmağının içini öpen genç adam bunu alışkanlık haline getirmişti. Bu alışkanlığı basketbola ilk başladığı zamandan kalmaydı.

Yazgı bugünlük ise ara vermiş,evde oturuyordu. Bir yandan internetten Uygar'ı araştırıyor, bir yandan da haberleri dinliyordu.Her gün gördüğü kaza haberleri genç kızı üzüyordu. Yazgı birkaç gündür Uygar'ın eski sevgilisiyle çekilmiş azınlıkta olan fotoğraflara bakıyordu. Hepsi normal fotoğraflardı. Sadece denizdeki fotoğrafları kadını rahatsız etmişti.O böyle bir şeyi yapmazdı.

Koca AdamWhere stories live. Discover now