Bölüm 27

67.2K 3.2K 176
                                    

Genç kadın arkadaşının gösterdiği nevresime baktı. Yazgı annesi,kayınvalidesi ve Aysu ile klasik düğün alışverişine çıkmış, mutlu bir şekilde kendisine gösterilen eşyaları beğeniyordu. Nikah için İstanbul'a gelen iki aile ile Yazgı çok fazla mutlu olmuştu. Yazgı kendisine gösterilen eşyalara bakarken mutluydu. Uygar bir hafta önce Yazgı'ya Konyadaki Rixos otelin fotoğraflarını göstermiş kadın mekan olarak Rixos'a bayılmıştı. Uygar bunun üzerine hem mekanı tutmak,hem de ailesini getirmek için Konya'ya gitmiş, işini halledip ailesiyle birlikte İstanbul'a gelmişti. Yazgı nevresim takımını,terliğini ve birkaç eşyasını daha almıştı. Mağazadan çıkan Nalan Hanım,Selma Hanım ve Aysu ile birlikte Yazgı şimdi kına malzemelerini alacaklardı. Yazgı nefes nefese onlara doğru koşan uzun boylu adama baktı. "Uygar..."diyerek yaklaşan Uygar'a baktı.

Uygar annesinin ısrarıyla kadınlara özel alışverişe katılmak zorunda kalmıştı. Genç adam Yazgı'ya bakarak sevgilisinin yanındaki yerini aldı. "Hoş geldin oğlum. Selma Hanımcığım hadi sıradaki mağazaya gidelim kına malzemeleri gerek"diyen Nalan Hanım Selma Hanım ile önden yürüdü. Aysu'da kayınvalidelere eşlik edip  genç çifti yalnız bıraktı. Uygar gülerek Yazgı 'ya baktığında Yazgı'da genç adam baktı. "Ne aldınız?"diye soran genç adam Yazgı'nın elindeki poşetleri almaya çalıştı.

"Birkaç eşya nevresim,terlik"dedi Yazgı. Uygar ve Yazgı annelerinin girdiği yere doğru yürüdü. Kına malzemelerine bakan ve nikah şekerine bakan anneler mutluydu. Uygar Yazgı'nın baktığı yere doğru baktı.

"Bence çok güzeller"diyen Uygar'a baktı Yazgı. Kına malzemelerini de halledip mağazadan çıkan çift ve anneler hazırladıkları listeye bakıp bir sonraki alacakları şeye baktılar. Bir süre yürüyüp pijamaların olduğu mağazaya girdi herkes. Aysu kendine bir pijama beğenip Yazgı'ya gösterirken Nalan Hanım pijamanın kalitesine bakıyordu. Uygar klasik çizgili mavi bir pijama bulup Yazgı'ya gösterdi. Genç kadın başını olumluca sallayıp arkasında sakladığı pijamasını genç adama gösterdi. Klasik çizgili pembe bir pijamaya bakan Uygar kahkaha attı. Yazgı ile aynı düşünmek, aynı şeyleri beğenmek bazen de farklı olmak bu çifti çok özel kılıyordu.

Alpay, Uygar'ın evinde Seyfi baba,Ramazan baba ve Umay ile oturuyordu. "Abim yarın evlenecek"diyerek telefonda konuşan Umay "Önce nikah bir gün sonra kına sonra düğün Nida"diyerek arkadaşına açıklama yapan Umay mutluydu. Alpay annesiyle Aysu'yu tanıştırmayı düşünüyor bu kararından emin bir halde yarını bekliyordu.

"Alpay oğlum sen evlenmeyi düşünmüyor musun?"diye sordu Seyfi Bey. Alpay oturduğu yerde doğrularak "Şimdilik düşünmüyorum Seyfi Amca"diyen Alpay'a baktı herkes. Umay telefonunu kapatmış sohbete katılmıştı.

"Aysu'yu çok fazla bekletmemeni öneririm" dedi Umay Alpay'ın her zaman bu konuyu düşündüğünü bilmiyordu. "Aslında bunun üzerine düşündüm ama hazır olduğumu sanmıyorum."dedi Alpay düşünceli bir şekilde. Seyfi Bey bunu fark edip Alpay'ın bulunduğu koltuğa geçti. Yaşlı adam Alpay'a birkaç nasihatte bulundu. Tıpkı Uygar'a yaptığı gibi genç adam sorular sorup Alpay'ı rahatlattı. "İnsan sevdiğini kaybetmemek için her şeyi yapmalı "dedi Seyfi Bey. Alpay en çok bu noktaya takılmıştı. Aysu'yu kaybetmemek için elinden geleni yapmalıydı. Hazırlanmalıydı.

Yazgı Aysu'nun gösterdiği kına kıyafetine baktı. Kırmızı kaftan çok güzel gözüküyordu. Yazgı Uygar'ın görüşünü almak için hemen yanındaki genç adama baktı. Uygar başını olumluca sallayıp Yazgı'nın kaftanı demesini sağlamıştı. Yazgı kabine yöneldiğinde Nalan Hanım ve Selma Hanım nikah için gerekli kıyafeti aramaya başlamış çabuk geçen saat ve çoğalan poşetleri aldırmadan kendilerini alışverişe kaptırmıştı iki kadın. Aysu da kendine kıyafet bakarken tek sıkılan Uygardı. Ancak yarını düşünüp 'evet' diyeceği anı hayal edip gülümsedi. Yazgı kaftan ile birlikte kabinden çıktı. Üstüne tam oturan kaftan göz kamaştırıcıydı.

Koca AdamHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin