Scrisoarea CXXVII

156 18 3
                                    


Dragă Charlie,

Sunt sigură că ştii despre Colectiv. 

Şi acum vreau să spun ce mă frământă şi n-am putut spune nimănui în afara psihologului meu, dar simt nevoia să spun şi altora, sub anonimat.

Ar fi trebuit să fiu acolo, Charlie. Era aniversarea de 2 ani cu prietenul meu. A scăpat cu răni uşoare pentru că era lângă uşă, dar, drace, dacă n-ar fi fost lângă uşă? Dacă eram amândoi? Dacă nu m-aş fi simţit atât de rău din cauza menstruaţiei şi aş fi mers? Mie-mi place să stau lângă scenă. Mereu am fost în primul rând la concerte, Charlie. E cel mai plin de viaţă acolo. 

Dacă aş fi putut merge, ne-am fi ucis pe amândoi. Aş fi distrus vieţile atâtor oameni (avem familii destul de mari şi o mulţime de prieteni - suntem distruşi oricum, dar aşa, ca fapt divers). Acum mi-e frică să mai merg la concerte în spaţii restrânse, Charlie. E concert Bucovina pe 12 decembrie, într-un loc al naibii de tâmpit. Într-un mall, Charlie. Un mall. Au de gând să ţină un concert metal -headbang, mosh pit, wall of death, tipi random care vor să iasă la aer pentru că au băut prea mult şi trebuie să dea la raţe- într-o sală de evenimente DINTR-UN MALL. O să se zguduie totul pentru că e la etajul unu. O să fie o grămadă de oameni care probabil o să se plângă de zgomot. O să fie naşpa, Charlie.

Mi-au murit zece prieteni. Zece. M-am săturat de înmormântări. Prietenul meu a ieşit din spital şi are doar câteva zgârieturi, dar traumele psihice sunt... distrugătoare. Avem zece prieteni, oameni minunaţi, morţi. Alţi cinci sunt în stare gravă la spitale de aici şi din străinătate. 

Nu pot face nimic, Charlie. Şi eu, şi el, suntem terminaţi. Avem coşmaruri, nu putem dormi nici separat, nici împreună. Ne certăm, plângem, ne iubim, suferim, dar rămânem împreună. De câte ori avem timp, mergem la Colectiv şi lăsăm o floare, o lumânare, un vers şi zeci de lacrimi. Am ajuns să nu-mi mai pese de ce s-a întâmplat asta. Nu-mi pasă. 

Îmi vreau prietenii înapoi.

Îmi vreau fericirea înapoi.

Îmi vreau relaţia fără probleme înapoi.

Îmi vreau planurile făcute cu acei prieteni înapoi.

Îmi vreau sănătatea mentală înapoi.

Îmi vreau lacrimile vărsate înapoi.


Cu drag, 

o 'satanistă' care a pierdut aproape totul


Dragă Charlie...Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum