Cap 30: Pentru ca te iubesc

4.7K 216 68
                                    

Emma's P.O.V.

Daca aveam un singur regret in momentul asta era acela ca nu puteam fi langa Zayn. Ca nu il puteam tine de mana. Ca nu il puteam imbratisa sau saruta. Ca nu il puteam simti aproape de corpul meu, atat de linistitor si de protector. Si da, trebuia sa recunosc ca eram putin geloasa fiindca ii luase apararea lui Eleanor. Pentru ca dobandise ranile de pe piept protejand-o pe ea. 

Apreciam ca se zbatuse in lanturi pana la sange pentru mine. Chiar apreciam. Dar ma simteam prost oricum. Dupa tot raul pe care mi-l facuse, de ce n-a lasat-o sa moara? Poate i-a fost mila de ea. Poate faptul ca tatal i-a fost omorat in fata ochilor l-a facut sa vreas-o tina macar pe ea in viata.

E ciudat cum, atunci cand esti atat de aproape de moarte, te gandesti la tot felul de lucruri stupide. Cum incepi sa recunosti cat de gelos esti sau cat de mult ai nevoie de o persoana chiar daca te simteai tradat de aceasta. Cum incepi sa lasi orgoliul de o parte, stiind ca nu mai are niciun rost.

Mi-am deschis ochii incetisor. Tatal lui Will facea toate gesturile cu incetinitorul, dar cu zambetul la fel de mare pe buze. Ce voia sa vada? Teama de pe fetele noastre pe care ne-o inspira el? In alte circumstante, nu i-as fi dat satisfactie. Dar oricum aveam sa mor. Si el la fel. Putin imi mai pasa ce impresie ii lasa ultima mea expresie.

Mi-am lasat privirea sa alunece pe geam, in timp ce el scotea chibritul. Gazul incepea deja sa ma sugrume. Si atunci, l-am vazut. Am vazut o lumina de speranta dincolo de acel geam. Harry statea rezemat de zid, dar intr-un mod in care il puteam vedea doar eu, din unghiul in care stateam. Am incercat sa-mi ascund bucuria.

El mi-a facut un semn. Si-a invartit degetele aratatoare, ca si cum mi-ar fi zis "Trage de timp". 

- Ar trebui sa avem dreptul la o ultima dorinta, am murmurat eu.

- Taci.

Panica m-a cuprins cu incetinitorul cand am realizat ce scurt era raspunsul lui. Trebuia sa gasesc altceva. Repede.

- Dar tu? Tu nu ai o ultima dorinta? In fond, o sa mori la fel de mizerabil cum vom muri noi toti. 

Ceea ce tocmai zisesem ii atrasese atentia. Mi-am smuls privirea de la geam, doar ca sa ii surprind ochii atintiti asupra mea.

- Daca nu va dau foc, gazul asta o sa va omoare oricum. As putea pleca chiar acum si as putea sa-mi indeplinesc toate dorintele.

- Si de ce nu faci asta?

Ramasesem fara idei. Asta vroia Harry sa fac? Sa-l dau afara? Nu. Semnul fusese destul de clar: Trage de timp. Speram doar ca urmatoarea lui replica sa nu inceapa cu " Daca ma gandesc mai bine..."

- Pentru ca afara este fiul meu, zise, zambetul palindu-i brusc, cu vocea vizibil afectata de gaz. Iar in incaperea asta va muri surioara lui scumpa si draga. Nu sunt prost. Stiu ca nu voi putea da ochii cu el niciodata de acum incolo.

Il iubea pe Will. Dar era nebun. Asta a fost tot ce mi-a trecut prin minte cand a apropiat chibritul de cutia acestuia, gata sa-l aprinda.

Si atunci, geamul s-a spart iar o persoanaa intrat violent prin el. Eleanor a tipat ca o proasta, dar Zayn, in schimb, Si-a intors privirea in alta parte, strangand din pleoape. La fel am facut si eu, ca sa nu-mi intre vreun ciob in ochi. Cand m-am intors catre acea persoana, l-am vazut pe Harry. Stiam ca el trebuia sa fie. 

Prea surprins ca sa aiba vreo reactie, cretului i-a fost usor sa-i smulga chibritele din mana. si sa i le arunce pe geam. Dar apoi, a urmat oroarea pentru Harry.

L-a impins de perete si l-a strangulat puternic. Gatul lui ii era perfect tintuit de perete, in timp ce el incerca sa se elibereze. 

- Harry! am tipat. 

For her skater heart (One Direction Fan Fic)Where stories live. Discover now