King

1.5K 47 0
                                    

Prolazili su sati. Dani. Mjeseci. Ana se nije budila. Nije davala nikakve znakove zivota. Jedino sto se desavalo jeste da je beba u njenom stomaku zivjela. Ako ta beba uspije doci na svijet to ce biti najmanje i najsitnije stvorenje.Ako pozivi bit ce to teska borba za zivot tog malog djeteta. Obitelj je bila tu. Svaki dan,svaki sat uz njen krevet moleci Boga da njihov andjeo otvori oci i bude ponovo s njima.

King je zabio glavu u posao zeleci da nekako zaboravi na sve sto desava oko njega. Nekako da ta bol u njegovom srcu otupi. Da,prestane. Krivio je sebe.Niko mu nije mogao pomoci.Sve se saznalo i za njegovu nesigurnost i njegove lazi i obmane. Jedino su njegovi prijatelji ostali uz njega. Maths je jedini znao da King istinski voli Anu,niko osim Mathsa nije znao da King ima problema s emocijama. To potice jos od ranih djeciji dana. RICHARD KING EDVARDS je prvo dijete svoji roditelja,na njemu su se "lomila kola". Bio je onaj od kojeg se ocekivalo sve, hrabrost,borba ,glava porodice i nositelj svog bogatstva. Naucen je da ne vjeruje ni rodjenoj braci i sestri kamoli nepoznatim osobama u svom zivotu. Kira je drugo dijete i dobila je svu ljubav dok je bila dijete,kasnije se ocekivalo da igra kako roditelji zele i da se bogato uda. Leonardo je bio trece,najmladje,najsladje on je trebao bit tatin princ i mezimac. Postedjen od svega i imao je svu ljubav roditelja dok i on sam nije odlucio da nece podleci zeljama svoji roditelja. I na kraju jedini je King ostao i kad je dobio sve,odpremio je svoje roditelje daleko. Ne zeleci da mu se vise mjesaju u zivot. Tako je ostao sam na ovom svijetu. Nije zelio brata i sestru blizu sebe,plaseci se da ce ih povrijedit svojim postupcima. Ana je bila jedina koja je probila sve zidove oko njega i doprla do njegovog srca,bolno svjestan toga da je usla tiho u njegovo srce zelio je se rijesiti. Imao je strah da je ne povrijedi i upravo se to desilo. Povrijedio ju je.Mislio je bit ce joj bolje bez mene. No,Bog je imao druge planove.

"Gospodine King jeli sve uredu"-upitala me moja tajnica. Klimnuo sam glavom i nastavio gledat kroz prozor. Nije mi do drustva. Cekao sam da mi Maths javi sto ima novo s Anom.

Sjedio sam i gledao kako se vani krenulo smracivat.Svako malo sam gledao na sat. Kvragu zasto ne zove. Rekao je da ce mi javit. Policija me bila ispitala i rekao sam sve sto se desilo. Gospodin koji je udario Anu je u zatvor,ceka konacno rijesenje. Njeni su saznali sto se desilo izmedju mene i Ane i zasto je bjezala od mene. Proklinjali su me. Zasluzio sam svaku uvredu. To je posljednji put da sam je vidio. Nisam vise isao tamo,nisam ni imao snage da je gledam onako polumrtvu.

"Brate"-moje razmisljanje prekinuo je Maths. Okrenuo sam se i ustao. Stoja je ispred mene blijed ko krpa. Sto se desilo s njim?

"Sto je Matsh?"-upitao sam. Zanima me kako je Ana.

"Brate zao mi je. Ana je preminula prije sat vremena"

Dodir moj •ZAVRŠENA•Where stories live. Discover now