Richard King

1.4K 46 0
                                    

Ana je jutros otisla na posao,a ja sam otisao prosetat Ria. Da moram i njemu posvetit paznju. Obukao sam odijelo i otisao na posao. Vozac me cekao ispred. Smjestio sam se na sjediste i dao mu znak da krene. Uzeo sam mobitel i pogledao imal kakvi novi objavjesti.

Dva sastanka. Nije lose. Nadam se da ce ostati na ova dva. Ionako ih ne slusam puno. Imam ljude koji prate i provjeravaju svaku rijec. Stigao samu firmu i usao u lift. Pritisnuo sam dugme za posljednji kat.

"I vi idete na posljednji kat?"upitala je djevojka do mene. Nisam ni skontao da je tu. Bila je sitna.

"Da.Zasto?"-upitao sam je. Odmjerio sam je. Ne poznajem ovu curu.

"Oprostite,ja sam Ema Beer. Dosla sam jer imam intervju s gospodinom Edvardsom"-rekla je. Ne sjecam se da sam dogovorio da cu dati izjavu za novine.

"Ne sjecam se da ste se najavili."-rekao sam. Vec sam se krneuo ljutit.

"Nismo se dogovorili. Oprostite. Ja zeljela sam samo da pokusam doci do vas. "-koja drskost i bezobrazluk. Izbacit cu je kroz prozor s 35 kata.

"Jako smijelo. I bahato. Moram reci."-govorio sam kroz zube. Ne zelim lesinare oko sebe.

"Gospodine molim vas. Ovo mi je vazno za posao.Imam dijete i ako dobijem otkaz,ostat cu bez nje"-pocela je plakati. Samo sam cekao da stignemo na moj kat.

"Prestanite plakat. "-naljutio sam se. Sto da radim sad?I kako je dovraga usla u zgradu.

Lift je zazvonio. Izaso sam iz lifta i rekao tajnici da se pobrine oko djevojke. Obavit cu razgovor dat cu joj 5 minuta i nek se gubi.

Poslao sam Ani poruku.

^Sto mislis da odemo za vikend u Buenos Aires^


Mislim da bi nam o dobro doslo malo odmora. I malo uzivanja.
Nisam dugo cekao odgovor.

^Moze.Sto god zelis ja sam za.Ljubim te^

Nazvao sam tajnicu da posalje onu curu i da pripremi privatni avion za petak. Naravno polije posla cemo ic.
Odradio sam intervju,djevojka mi se zahvaljivala. Znam da ce ostale redakcije takodjer navaliti poslije ovog na mene,ali to cu prepustit tajnici da rijesi.

Jedva cekam petak da odemo. Prvi put Ana i ja. Nase prvo putovanje. Potrudit cu se da joj ostane u lijepom sijecanju. Ucinit cu svaki trenutak da se osjeca posebnom i voljenom.

Dodir moj •ZAVRŠENA•Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora