King

1.5K 45 0
                                    

Sjedio sam u kancelariji kad me Maths dosao posjetiti. Vidjeli smo se prije par dana kad mi je cestito zaruke i sad je odlucio pricat sa mnom sto se desava.

"Vidim na faci da nisi sretan.Sto se dogadja?"-upitao me. Prijatelj mi je i zna da nesto nije uredu.

"Mislim da sam pogrijesio. Mislim da je nisam trebao zaprosti"-mozda je ovo bila nagla odluka. Jos nisam cisto s svojim emocijama. Ja sam zakrzljao sto se tice osjecaja.

"Pitao sam te jesi siguran?Sto se desilo?"-upitao me. Ni sam ne znam sto se sa mnom dogadja.

"Mislim da je ne volim"-prevalio sam to preko usta. Mislim ne znam sto osjecam. Sav sam na iglama ovih par dana.

"Mogo si mi to davno reci,djubre musko"-cuo sam Anu.Podigo sam pogled i ugledo je na vratima. Suze su tekle niz njene lijepe obraze.

"Ana stani"-viknuo sam i krenuo za njom. Usla je u lift. Potrcao sam niz stepenice. Moram joj objasnit.Mora znati istinu. Pluca su mi gorila. Ugledo sam je kako izlazi iz lifta,pozurio sam da je sustigne.

"Anaaa"-vikao sam. Nije me htjela slusati. Samo je trcala. Izaso sam za njom i ugledo je kako trci prema cesti. Trcao sam za njom. Uglom oka sam spazio veliki crni terenac kako juri po cesti.

"ANAAA NEEE"-vrisnuo sam. Crni terenac ju je pokosio. U tih 5 sekundi moj svijet se srusio. Trcao sam do mjesta gdje je lezala.

Pao sam na koljena pord njenog tijela. Uhvatio sam je i stavio njenu glavu u svoje krilo. Krv je tekla.Moj zivot je umirao u mojim rukama,a ja nisam mogao da joj pomognem.

Hitna je stigla prva. Neko me odvoji od nje. Stavili su je na nosila i odvezli. Stojao sam ukopan. Plakao sam. Neko me grlio no ja vise nista nisam osjecao. Nisam znao ni tko sam.

Ako je izgubim ja,ja vise ne zelim da zivim.

Dodir moj •ZAVRŠENA•Where stories live. Discover now