Ana

1.5K 46 0
                                    

Nakon danasnjeg dana ne znam vise ni sto da mislim. King je u mojoj bolnici na mom odjelu. Naravno gospodinu Edvardsu ne smije nista da fali ipak je on bitna licnost. Jedva sam cekala da pobjegnem kuci,sutra ne radim tako da mogu fino da se odmorim. Provest cu sutra dan s Kirom i ici cemo u soping da kupimo neke stvarcice za bebu.Jedva cekam da saznam kojeg je pola beba. Jos mi nista nisu rekli. Bitno da je beba ziva i zdrava.

"Kira duso ne vidjamo te nikako. Puno si u tom poslu"-rekla je mama. Vidim da joj je zao mene.No Alen i ja smo se odlucili za isti posao,a i siguran je. Dobra plata i sve.

"Mama radim. Skupljam novac za auto. Ne mogu stalno da vozim vas,a i planiram kupiti sebi stan kao sto je i Alen ucinio. Ne mozemo svi skupa zivit pogotovo  sad kad dodje beba"-rekla sam. Meni treba sna,a beba kad dodje niko nece moci spavat od nje. Alen ne zivi s nama,ali cesto je tu na rucku ili veceri sve zavisi od posla.

Cekam svoju platu i da moja plata u bolnici je 7000 pocetna da imamo velike place,a u veterini je oko 4000 tako da je dovoljno za mene.11 000 je dovoljno za jednu osobu,ali necu dobit cijelu jer sam samac tako da cu izac na neki 9 000 sve ukupno. Porez je takav,odvaja se od nas samac da bi dali onim koji imaju djecu. Ne logincno mi je to,ali uredu.Kad se udam dobijat cu cijelu platu. Svkako imam zaradu i od instagrama neka sica ali i to je dobro. Postala sam aktivna na toj drustvenoj mrezi jer sam vidila da se moze i od toga zaradit. Trebao mi je novac kad sam studirala,pa sam nastavila sad i kad radim. Jos nisam yt kanal otvorila,no i ne  zelim toliko dijeliti iz svog privatnog zivota.

"Duso ako ti treba mozemo mi da ti damo.Mlada si jos da bi se toliko ubijala od posla"-rekla je. Znam svaki roditelj brine,ali sto da radim i u kuci. Nisam za kucne poslove,bolje mi je na poslu.

"Mama volim svoj posao i sretna sam. Naprono je ali bolje i to nego sjediti u kuci"-rekla sam. Iskrena sam. Sto da radim u kuci i cekam da mi neko da 50 dolara. Ne treba mi to,kad mogu sama za sebe da zaradim.

"U pravu si,samo ne zelim da ti se sto desi. Brinem se za tebe Ana"-rekla je. Mama kao mama.

"Ne brini. Kako je Kira?"-upitala sam. Boze njeni roditelji su bas bili domisljati s imenom Kira. Kao da imam psa.

"Dobro je. Otekle su joj noge,ali dobro je. Izdrzat ce ona. "-rekla je mama ponosno.Jao kako ce samo kasnije skinuti te kile kad se porodi. Cula sam da je bas tesko.

"To je normalno. Bit ce sve uredu. Tata?Nisam ga vidila"-rekla sam. Gdje li je on otisao.

"Popravlja ogradu. Znas njega stalno se vrti po dvoristu"-mi smo jedina kuca koja ima ogradu. Nekako smo sigurniji kad je zatvorena. Da ograda ide u visinu skoro dva i pol metra,ovo je ne bas tako miran grad. Puno budala i psihopata i roditelji su zbog nas stavili tako veliku ogradu. I ja se osjecam sigurnije kad je zatvorena.

"Aham. Dobro. Idem u sobu da legnem nesto sam umorna"-rekla sam i krenula u svoju sobu.

"Ana trebala bi malo i izlazit. Nadji si prijateljice. "-dobacila je mama. Ignoriala sam je. Usla sam u sobu i stala ispred ogledala.

Pogledala sam se. Mislim da bi se trebala ofarbati i krenuti malo vjezbat. Prije sam bila zategnuta,no danas sam opustena kao prosjecna cura. Jao Ana kravo debela smrsaj. Opomenula sam samu sebe u glavi. Bar mi je guza dobra za razliku od stomaka.

Moram se vratit u formu. Zacrtala sam sebi u glavi da trebam da se zategnem. Trebam zapoceti svoj zivot.

Dodir moj •ZAVRŠENA•Where stories live. Discover now