Ana

1.4K 42 1
                                    

Rekla sam DA!King me zaprosio. Tako sam sretna. Uvjerena sam da me voli. Uspjela sam. Naucila sam ga da voli. Nakon sto je prosidba prosla,otisli smo kod mojih i podijelili s njima sretnu vijest. Mama i tata su bili presretni kao Antoni i Kira,jedino Alen nije bio odusevljen.
Na posao sam ponosno nosila prsten cak sam i na drustvene mreze podijelila sliku prstena. Bio je predivan i skupocjen. King se stvarno potrudio i iznenadjenje je bilo predivno.

Posljednji par dana se ne osjecam dobro i narucila sam se na pregled kod doktora. Sjedila sam u cekaonici ginekologije. Sumnjam da sam trudna. Ipak sam ja doktorica. Za par mjeseci trebala bi specijalizirat i postat pravi doktor. No to me ne muci puno,znam da cu polozit to. Cekala sam da me prozove,hvata me neka nervoza.

"Doktorice Roberts udji te"-rekla je medicinska sestra. Usla sam iza nje.

"Dobar dan"-pozdravila sam ih. Bila je to ginekologinja dr.Julia Ron.

"Dobar dan,Ana. Ajde da vidimo tvoje sumnje"-rekla je. Poznajem Juliu sretale smo se u sali ponekad.

"Nervozna sam. Strah me."-iskreno sam progovorila. Legla sam na stol i otkrila svoj savrseno ravni stomak.

"Ne brini.  Sve ce bit uredu. Znas kako to ide"-rekla je. Utrljala je gle na moj stomak i prelazila spravom po mom stomaku. Trazeci malo zrno.

"Ana pogledaj. "-pokazala mi je malu lopticu. Trudna sam.

"Ocekivala sam,ali opet sam sokirana. Ja cu postat mama"-rekla sam. Postat cu mama. Ja cu nekom bit mama.

"Da i to Ana dvoje. Imas dvije male okruglice u stomaku"-rekla je. Okey. Blizanci. Ne znam kako cu s jednim?Kamoli s dvoje.

"O moj boze. Dvoje?"-imat cu dvije bebe. O moj boze. Moram se smiriti.

"Cestitam kolegice Roberts. "-rekla je. Obrisala sam maramicom onaj gel s stomaka. I cekala da mi prepise vitamine. Moram otic i reci Kingu. Nadam se da ce on bit sretan.

Nakon zavrsenog pregleda i kupnje vitamina,uputila sam se u Kingovu firmu. Vozila sam njegov auto,tako da sam stigla brzo do njegove firme. Parkirala sam auto i usla u firmu. Pozdravila sam portira i usla u lift. Pritisnula sam tipku za posljednji sprat. Gore je njegova kancelarija. Jedva cekam da mu kazem.

Stigla sam na posljednji sprat. Sekretarica nije bila tu. Otisla sam do Kingovi vrata bila su odskrinuta. Ugledala sam Kinga i Mathsa. Pritajila sam se zeleci cuti sto pricaju.

"Mislim da je  nisam trebao zaprositi"-govorio je King. Molim?

"Pitao sam te jesi siguran. Sto nije uredu?"-odgovorio mu je Maths.

"Mislim da je ne volim. Nije to to"-moje srce je upravo puklo na dva dijela. Ne voli me.

"Mogao si mi to davno reci. Djubre musko"rekla sam na sto je King skocio. Okrenula sam se i utrcala u lift.Cula sam da je nesto vikao.Nisam zeljela slusati.

Taman sto sam izasla iz lifta. Ugledala sam Kinga na stepenicama.

"Ana stani"-vikao je. Nisam ga imala snage slusati. Potrcala sam zeleci pobjeci od njega. Nisam mogla. Boljelo me. Uzasno.

Trcala sam prema glavnoj cesti zeleci mu pobjeci. Istrcala sam na cestu.

"ANAAAA NEEEE" to je bilo posljednje sto sam cula. I onda mrak.

Dodir moj •ZAVRŠENA•Where stories live. Discover now