Ana

2.1K 63 6
                                    

Stojala sam ne vjerujuci. King je pesnicom udario Nicka. Da cula sam ime kad je masa krenula navijat. Nick je pao kao pokosen. Svi su ih okruzili osim mene. Ja sam staja po strani i posmatrala. Naslonila sam se na drvo i gledala. Jako precizan udarac. Ocito da momak zna da udara.

"Ovo je zadnji put da si prisao mojoj sestri. Sljedeci put ces preselit na drugi svijet"-zile su mu poiskakale na vratu. Bio je bijesan. Leo se nije petljao jer je znao da Kingu ne smije niko nista.

Nick je ostalo lezati na podu,a King je krenuo prema autu. Porosao je pored mene,odmjerio me i nastavio dalje. Musko ko musko. Gledala sam u njegova siroka ledja. Dobro je gradjen. Priznajem.

Krenula sam u skolu. Ne zelim kasniti. Usla sam u razred. Tamo sam zatekla Rose i dvije fufice oko nje. Maltretirale su je. Okey. Pomoci joj ili ne. Ajde Ana uradi nesto plemenito. Nije ni usla u skolu vec su krenule u napad. To je danas tako novi u skoli znaci nova igracka. No ovaj put cu ja rijesit situaciju.

"Stella makni se od nje"-procijedila sam kroz zube. Obe su se okrenule prema meni.

"Streberica Ana,skloni se ili ces i ti se naci na nj-"nije ni zavrsila spucala sam je sakom u zube. Pala je na pod kao pokosena. Nisam problematicna,ali ne volim kad mi se prijeti. Pustite prijetnje,hocu djela.

"Jesi ti normalna"-druga je povikala. Samo sam je pogledala prijeteci.

"Hoces i ti da ostanes bez  zuba. Ne zajebavaj se sa mnom"-rekla sam. Rose se ukocila od straha. Da i nju sam prepala. Muski su ostali u soku.

"Jaa"-prekinula sam je. Ne zelim rijeci,isprike.

"Razguli"-viknula sam na sto se ona prepala.

"Samo jos neko nek je takne imat ce posla sa mnom"-zarezala sam na njih. Pogledala sam jadnu Rose. Naocale su joj bila slomljene.

"Rose sjedi kod mene. I ne brini se nece ti vise niko nista"-rekla sam. Stelu su iznijeli placuci. I krvavu. Izbila sam joj par zuba. Nisam mislila da cu tako jako opalit. Moji prsti su svakako crveni i osteceni od udaraca. Volim boksati zajedno s svojim bratom Alenom.Alen je kuci, ja i on se tucemo. Nekad pobjedim,nekad izgubim.Naucio me je da se branim,jer svijet je pun losi ljudi.

Sat matematike je poceo. Profesorica ocito jos nista ne zna. No cekam svaki tren kad ce me direktor pozvati na razgovor. Okey ovo ce mi bit prvi put da zavrsavam kod direktora. Jedna ceduljica nasla se na mom stolu.

-Pravi si Rambo.Volio bi odradit jedan trening s tobom.Leo-

Nasmijala sam se. Ne pada mi na pamet. Zguzvala sam papir i bacila ga na pod.

Zaculo se kucanje na vratima.

"Izvinite na smetnji,ali direktor zove Anu Ricards u ured"-rekla je tajnica. Super.

Uzela sam stavri i izasla iz razreda. Slijedi razgovor s idiotom.

Dodir moj •ZAVRŠENA•Where stories live. Discover now