Capitolul 8

34 4 16
                                    


     Atmosfera din birou era destul de lejeră acum. Isobel nu mai era tensionată din cauza greșelilor pe care le făcuse în acea zi; Thomas asculta cu interes ceea ce i se prezenta, ca și cum era pentru prima dată când auzea teoria femeii, iar Casian privea pierdut la Isobel în încercarea de a prinde firul fără a o întrerupe. Pentru un moment chiar fusese fașcinat de trăsăturile fine ale femeii.  Fața ovală îi era încadrată de părul negru și lung, care îi coboară până aproape de mijloc. Ochii negrii, cu forma lor alungită, sclipeau plini de viață și pasiune pentru ceea ce spunea, crezând totul până în adâncul sufletului - era genul acela de privire care te face să te răzgândești, chiar dacă nu ai toate informațiile necesare. Buzele pline, roșiatice, se mișcau repede, reușind să trasmită un mesaj clar în noua limbă pe care o vorbea. Mâinile subțiri i se mișcau rapid, gesticulând fiecare cuvând rostit. Pasiunea i se putea citi prin fiecare por emanant. 

— Totul a plecat de la pista pe care Jake a descoperit-o înainte să moară. Faptul că și sora ta a fost prinsă, înseamnă că ceea ce a descoperit el era destul de important și serios, debutează aceasta în explicații. Am analizat tiparul folosit în anii trecuți cu cel găsit la primul și al doilea caz și se potrivesc perfect: fete dispărute în urma unor cv-uri aplicate pentru posturi bănoase, urmele de violență sunt aceleași. Locurile în care au fost găsite sunt aproximativ din aceleași zone. De exemplu, spune aceasta fără să respire, primul caz a fost descoperit la docuri, bun, iar un caz vechi din seria de omucideri a fost găsit la doi kilometrii distanță de actuala locație. Nu este o distanță mare. La fel și la templu,  cazul trecut a fost înregistrat în pădurea din spatele acestuia. Relativ aproape, mult prea aproape aș spune, termină aceasta de prezentat prima parte a teoriei - similitudinea cazurilor. 

    În sfâșit reușește să respire, trăgând aer adând în piept ca și când terminase o cursă de marathon la șapte kilometrii. Ochii bărbaților erau asupra ei, analizând fiecare cuvânt rostit de ea. Casian, într-un final, a prins firul expliațiilor oferite de Isobel, dar nu putea pricepe de ce au nevoie de ajutorul lui. Thomas, pe de altă parte, își formula propunerea pentru Casian și oferta de a-l atrage într-un joc orb pentru prinderea unui infractor invizibil - colaborare care îi putea aduce două lucruri: 

1. Adevărul despre sora și cumnatul lui. Elucidarea misterului și poate revenirea în poliție. 

2. Ruinarea ambelor cariere, atât cea în poliție care oricum nu mai exista de ceva timp, dar și cea în afaceri pentru că tatăl său urma să îl  pedepsească aspru pentru încălcarea cuvântului său. 

     Casian analiza bine cuvintele femeii, care acum îl privea fără răbdare, așteptând răspunsul lui. Înainte să renunțe la tot ce ține de poliție, justiție și apărarea statului din care face parte, a investigat și el cazul pe care Jake l-a lăsat în urmă, dar nu a avut multe rezultate. Aproape de fiecare dată când găsea un indiciu important, probele erau ruinate sau dispăreau fără vreo explicație anume. Îi dădea dreptate lui  Isobel pentru  cele amintite anterior. Locațiile erau aparent aproape una față de cealaltă- cele vechi de cele noi, iar urmele de violență erau aceleași. A lucrat la caz pentru un an jumătate, prin mână și interogatoriu i-au trecut mulți suspecți, dar niciunul dintre ei nu se potriveau tiparului inițial pe care Jake l-a format: bărbat aflat la începutul anilor 20, care are legături ample cu oamenii de afaceri dar și cu traficanții de carne vie. Imposibil de găsit pe cineva, pentru că mulți se aflau în situația a doua, dar nu aveau 20 de ani. Dosarul era unul gros și plin de capcane, puse acolo cu scopul de a nu putea fi rezolvat. 

       Părea ca un scenariu de film prost, în care personajul principal aleargă după umbre imaginare și vânt, fără să prindă nimic. Ba mai mult, în final, singurul lucru pe care îl poate prinde sunt gândurile sale pierdute din cauza stresului și a situaților prin care s-a trecut singur. Un fel de autopedeapsă pentru o goanâ după vânt. Totuși, firul roșu nu s-a terminat acolo, ci a continuat în in familie. 

Cântecul ValurilorWhere stories live. Discover now