The shock

147 5 1
                                    

Sirius pov:
Als we terug bij het huis waren begonnen we ons allemaal klaar te maken. 'Lily hoe lang ga je nog in de badkamer zitten?' 'Heb geduld Sirius!' 'Ik wacht al een halfuur!' En dan kwam ze de badkamer uit. James zijn mond viel open. 'j-je ziet er geweldig uit!' Zei hij. Lily moest alleen blozen.

De rest van ons was ook al snel klaar. We vertrokken met Fleamont en Euphemia naar het paleis. Er was niks verandert aan het paleis. Het was enorm en prachtig. We liepen naar binnen en we waren de ouders van James al snel kwijt. Er waren vreselijk veel mensen in de balzaal. We hebben wat gepraat met de mensen in de balzaal. Blijkbaar zou de prinses met iedereen een praatje moeten doen. Ik heb medelijden met haar.

Toen werden er deuren geopend en de prinses kwam binnen. Ik kon haar niet zien omdat er heel veel mensen voor me stonden. Ik kon alleen maar een leeuw zien. Hestia. Die leeuw had me gebeten toen ik 7 was! De jongens ik en Lily stonden gewoon nog wat te praten het was echt vreselijk saai. We zagen dan twee mensen boven aan de trap met een microfoon praten. 'Zijn dat niet Andrea en Alexis?!' Vroeg ik. James, Lily en Remus knikte ongelovig. 'Had Lucy niet gezegd dat ze samen met Andrea en Alexis woont?' Vroeg Remus. Ik kon me daar niks van herinneren omdat ik bezig was met die meisjes. 'Ja dat betekent dan dat ze hier ergens is!' Riep Lily fluisterend.

We hadden gewacht totdat Andrea en Alexis naar beneden zouden komen. Uiteindelijk zijn ze naar beneden gekomen en we stormden op ze af. 'Andrea? Alexis?' Vroeg James. Ze mompelde beide nog iets en draaide zich dan om. 'Ah jongens?' Zei Alexis. 'Kun je ons nu uitleggen wat er is gebeurt?' 'Uhm ik en Andrea werken hier.' Fluisterde Alexis. 'Sinds wanneer?' Vroeg Lily. 'Al sinds onze 8ste maar we helpen alleen maar met de baby en we helpen de prinses soms. En sommige presentaties.' 'En waar wonen jullie dan?' 'Hier.' 'Waar is Lucy dan ze zei dat ze bij jullie woont?' Vroeg Lily. En we zagen dat Andrea iets gebaarde naar iets achter ons. We hoorden de koning luid praten achter ons dus draaide we ons om. Daar stond Lucy met Hestia? Als de koning klaar was met praten gingen we naar haar toe. 'Lucy?' En ze vertelde ons dat zij Athena is. Ik stond er maar verbaasd te kijken.

Ik moest alles even innemen. Dat had ik dus echt niet verwacht. Na wat gepraat te hebben zei ze dat ze verder moest. James, Remus en Lily kwamen naar me toe want ik was naar achter gegaan. 'Pads gaat het?' 'Ja het gaat prima prongs.' 'Hadden jullie dat verwacht?' Vroeg Lily. 'Nee niet echt.' Zei Remus. We vonden het wel cool voor haar maar als ze klaar is met hogwarts word ze meteen gekroond. 'Rem je weet toch als je met haar zou trouwen dan word jij koning!' Zei James. Hij zag er even geschrokken uit. Nu krijgt Remus serieus het enige meisje waar ik echt gevoelens voor heb.

'Uhm ik weet niet echt of ik dat wel wil.' Fluisterde Remus. 'Ben je nu serieus? Ga je haar nu dumpen vanwege haar plichten?!' Riep ik boos tegen hem. Hij schrok een beetje en zei niks. 'Sorry Pads maar dat is niet de toekomst die ik wil hebben. Het is ook nog niet zo serieus dus het zal vast niet zo erg zijn.' Zei Remus na een tijdje.

'Heyoo' riep Andrea. 'Hey' zeiden we stil. 'Wat is het probleem?' Vroeg ze. Ik keek naar Remus en hij knikte. 'Remus gaat het uitmaken met Athena.' Zei ik zacht. Andrea haar ogen werden groot en je kon zien dat er woede door haar ogen raasde maar ook verdriet. Ze stond er geschokt bij. 'Het is toch nog niet zo serieus dus zal het niet zo erg zijn.' Zei Remus. 'Dat zal het wel jij idioot! Athena heeft een afspraak gemaakt dat zodra ze weer single is dat ze met prins Theodon zou gaan trouwen. Jullie zijn echt een stelletje idioten!' Riep ze boos. We stonden er maar verbaasd te kijken. 'W-wie is prins Theodon?' Vroeg Lily. 'Hij is de prins uit Ierland. Hij is ook echt vreselijk hij heeft 6 vriendinnen ofzo en gebruikt vrouwen alleen maar. Hij denkt ook nog alleen maar aan zichzelf en is de koning der idioten.' Zei ze boos maar haar ogen begonnen vochtig te worden. 'Als zij met hem gaat trouwen zal ze 1 van zijn sletten worden en zal ze mishandeld worden. En als ze haar afspraak niet na komt gaat Hestia ter dood worden veroordeeld.' Zei ze nu wenend. 'H-het spijt me. Maar ik kan echt niet meer met haar samen zijn.' Zei Remus. Ik stond er geschrokken bij. Ik wilde niet dat ze zo een leven zou gaan leiden. Ze verdiend zoveel meer. 'En wat als ze meteen iemand nieuw zou hebben?' Vroeg James. 'Dat zou in princiep wel kunnen maar als ze langer dan een dag vrij is zal ze moeten trouwen met die baviaan.' Zei Andrea. 'Remus wacht met het uitmaken tot we iemand vinden voor haar.' Zei Lily Smeekend. Hij knikte en ik luchtte opgelucht op.

'Maar waar gaan we iemand vinden?' Vroeg Andrea. 'Ik ken wel iemand die gek is op Athena.' Zei James. We keken hem met grootte ogen aan. 'Wie?!' Vroegen we allemaal. Maar er ging een steek jaloezie door me heen. Haar met iemand anders zien dan mij doet pijn. Maar als zij er gelukkig van word is het goed. James liep naar me toe en sloeg z'n arm over me heen. 'Onze pads is de perfecte gast! Hij is echt gek over haar.' Zei James. Ik werd helemaal rood. Iedereen keek me met grootte ogen aan. 'Ik dacht dat ze ook maar een spelletje voor je was.' Zei Lily. Ik schudde m'n hoofd. Remus zag er gekwetst uit. 'Perfect nu moeten we haar vertellen dat Remus het gaat uitmaken binnenkort en al voor iemand anders moet gaan zoeken. En dan koppelen we die twee.' Maakte James Lily's zin af. Iedereen knikte instemmend en we maakte nog een paar plannen.

De avond was al snel voorbij en we vertrokken terug naar het huis. Ik was best tevreden want ik zou nu eindelijk een kans maken met Athena.

The beauty in her voice ~Sirius Black~Where stories live. Discover now