Winterball

159 5 0
                                    

Athena pov:
Het is nu ongeveer midden december. De tijd vliegt voorbij hier op hogwarts! De afgelopen tijd is er niet zoveel gebeurt behalve dat ik goeie vrienden ben geworden met Lily Evans. Haar vriendinnen Marlene en Alice zijn nu ook mijn vriendinnen. Dat geld ook voor Serverus Snape hij is een hele leuke jongen. Andrea en Alexis zijn verandert van school omdat hun gestoorde tante is blijkbaar op hun aan het jagen. Dus gaan ze nu naar Ilvermorny in Amerika. Ik vind het wel jammer maar we zien elkaar terug in de vakanties. En zoals ik al zei is Lily nu m'n beste vriendin en Jackson ook. Ik begin me nu ook meer te uiten voor mensen ik doe niet meer zo afstandelijk. Ik ben trouwens ook heel goede vrienden met Remus! Ik maak elke maand wolfsbane voor hem zodat de volle maan goed verloopt.

Het is nu avond en ik ging naar the great hall samen met Jackson. We aten zoals gewoonlijk en praten. Opeens stond Dumbledore en vertelde iets over een Kerstbal. We mochten een date meebrengen en ons klaar maken en al die soort dingen. Iedereen keek er erg naar uit. Ik keek er vooral naar uit in het kleren kiezen, haar doen en make-up doen met de meiden. Dat was eigenlijk mijn ding. Ik heb een overvolle kast met allemaal jurken, sieraden, schoenen, haarproducten, make-up en al die soort dingen. Na het eten begonnen mensen elkaar al uit te vragen. Lily, Marlene en Alice liepen meteen naar mij toe. 'Met wie willen jullie gaan?' Vroeg Lilly. 'Ik ga met Frank dat heeft hij net gevraagd en ik zei ja!' Zei Alice vrolijk. 'Ik hoop dat Sirius mij vraagt!' Riep Marlene uit. Ze was stapel verliefd op die jongen! Ik snapte er echt helemaal niks van. 'Wedden dat James en Lilly samen gaan.' Zei ik. Waardoor ik een stomp van Lilly kreeg. We moesten allemaal lachen. 'En jij Lucy? Met wie wil jij?' 'Uhm ik weet niet. Ik heb er niet echt over nagedacht.' 'Misschien met Remus of die Jackson!' Riep Lilly. Ik moest alleen maar lachen. 'Gaan we ons wel samen klaar maken?' Vroeg ik. Ze knikten allemaal zo hard dat hun hoofd er misschien wel af zou kunnen vallen. 'Maar we hebben geen jurken! En het is al binnen een week!' Riep Marlene. 'Rustig laat mij maar voor de jurken het haar en de make-up zorgen!' Riep ik. Ze keken me allemaal dankbaar aan. 'Het enige waar jullie je zorgen om moeten maken is jullie date!' Zei ik er nog bij.

'Mijn liefste Lilly-flower wil je alsje alsje alsje alsje blieft mijn date zijn voor het kerstbal!?' Vroeg James. Man hoevaak heeft die jongen Lilly al niet uitgevraagd! Lilly keek mij aan voor hulp en ik knikte dat ze ja moest zeggen. 'Goed dan.' Zei lilly tegen James. 'WOEHOE LILLY EVANS IS MIJN DATE!!!!' Riep James uit. We moesten allemaal lachen. 'Hebben jullie al een date?' Vroeg Sirius aan ons. 'Ja Frank!' Zei Alice. 'Nee nog niet' was wat Marlene blozend zei. Nu keek iedereen mij aan. 'Ah nee nog niet!' Zei ik. 'Echt ik dacht van wel er zijn al zowat 8 jongens die al aan het praten waren om je mee te vragen!' Riep James. Ik liet alleen een klein lachje uit. 'Nee James tot nu toe heeft niemand me gevraagd' zeg ik. We hadden nog wat gepraat en iedereen liep z'n eigen kamer in. Ik had er nog over gepraat met Aphrodite en Apollo. Zei zeggen dat ik met Remus moet gaan. Ze zeggen dat hij het meest geschikt is voor mij. En ik weet wel dat Aphrodite Remus heel leuk vind. Hij is een paar keer in m'n kamer geweest en ze blijft gewoon niet uit zijn buurt! Maar zelf wil ze dat niet toegeven. Het was tijd om te gaan slapen en ik viel al direct in slaap.

Het is nu al een paar dagen later. Vanavond is het bal al en iedereen die me tot nu toe heeft gevraagd heb ik geweigerd. Ik kende die mensen nauwelijks dus ben ik echt niet van plan om met hun te gaan! De afgelopen dagen heb ik voor Alice, Marlene, Lily en mezelf al een paar verschillende jurken gekozen. Ik moest natuurlijk nog kijken welke het best past.Toch wel handig om prinses te zijn. Voor gevallen zoals deze.

We hadden vandaag ook nog vrij gekregen om ons klaar te maken. Als ik naar buiten wil gaan hoor ik iemand mijn naam roepen. Ik draai me om en zie Remus. 'Lucy wacht even.' Ik wachte op hem en samen gingen we naar buiten bij the Black lake zitten. We hadden nog gepraat over van alles en nog wat. Het was erg gezellig! 'Uhm dus Lucy ik wou je iets vragen.' Zei hij. 'Ik luister...' 'wiljemetmenaarhetbalgaanalsjeblieft?'
'Wat?' 'Wil je met me naar het bal gaan alsjeblieft?' Fluisterde hij. 'Tuurlijk wil ik dat Remus!' Riep ik en omhelsde hem. Hij zag er erg opgelucht uit. Toen kwamen de meiden er aan gerend. 'Lucy daar ben je we hebben zowat de hele school onderzocht om jou te vinden!' Riep Marlene. 'Ik denk dat ik moet gaan. Dag Remus!' Riep ik hem nog na. Hij zwaaide enkel.

The beauty in her voice ~Sirius Black~Where stories live. Discover now