1. Houbičky

252 15 1
                                    

,, Mamí? "vždycky když jsem šla s mámou a bratrem na houby nikdy jsem se neztratila.,, Já se bojím" řekla jsem se strachem.,, Clinte kde je Mery?! "zeptala se matka se strachem jako já. Bohužel jsem je neslyšela ,a o to jsem se víc bála.
,, Mery?!" řekli oba dva na ráz, a začali hledat. Bratr byl statečný a dokázal se orientovat o proti mě. Bylo mi 10 let takže se tomu ani nedivím. Byl starší o 5 let.
Mám takový zvláštní pocit, ale to nemění na to že jsem se pořád bála. Šla jsem dál za hlasy které jsem slyšela.,, Mami, brácho? "zavolala jsem na hlasy. Potom jsem ale zjistila že to není máma a bratr.
,, Bojím se až moc o Mery zavolám policii" řekla matka zděšeně.,, Mami ? "zeptal se syn ,, slyším dívčí hlas". Matka se podívala na syna a syn hned věděl co chce udělat. Jako rychlostí světla vyběhli za dívčím hlasem. Potkalo je omyl. Byla to dáma která se procházela lesem a broukala si písničku.,, Neviděli jste náhodou malou hnědo vlasou dívku? "vyhrkla hned matka na dámu. Ta však zakroutila hlavou. Hned za ní už uviděli policisty. Matka byla štěstím bez sebe že na hledání dívky nebyli sami.

Šla jsem dál lesem. Najednou se přede mnou objeví zelené světélko. Jsem zvědavá jak nevím co. Vydala jsem se dal za ním. Už jsem ho skoro dohnala, ale v tom se objevilo další světýlko tak jsem se otočila koukla se. Mělo jinou barvu. Bylo fialové. Nakonec jsem si řekla že je mi fuk a že se zpátky vrátím k zelenému světélku.

,, Našli jste ji někdo? "odpověděla nervózně matka.,, Ne zatím ne paní Bartnová" odpověděl jeden ze policistů. Bratr seděl koukal na do země a bral to na vinu i když za to vůbec nemohl. Už bylo pozdě večer a matka se synem a policisty to vzdaly. Matka a syn se rozhodli že vystaví po městě lístečky "hledá se dívka jménem Mery Barton, má hnědé vlasy a zelené oči"

,, Noták já tě chytím! "zavolala jsem na zelené světýlko. Najednou jsem si uvědomila že jsem se toho světla dotkla. Zvláštní pocit. Cítila jsem se jako bych usnula. Jakmile jsem se probudila byla jsem schovaná ve stromu uprostřed louky. Čisté louky. ,, na tohle jsem čekal dlouho" odpověděl neznámý hlas. ,, Kdo jsi AAAAAH?!! "chtěla jsem se zeptat ale zjistila jsem že mám ve vlasech masožravý kytky. Byla jsem v šoku pak se znovu ozval ten hlas,, překvápko! trochu jsem tě vylepšil",, co to je? kdo jsi? proč jsem tady?! "řekla jsem na jeden nádech,, všechno ti vysvětlím to co máš ve vlasech jsou lilinky já jim aspoň tak říkám jsou to masožravé kytky, jo promiň obdaroval jsem tě masožravými kytkami, nebudu ti říkat co to znamená "dořekl první informaci.

,, Synku za to ty nemůžeš můžu za to já, neměly jste se mnou chodit neber si to na svědomí" řekla matka se slzami v očích bratr byl tak naštvaný že odešel do pokoje a zabouchl za sebou dveře.,, Doufám že se někdy objevíš" řekla matka a odešla.

,, Proč jsou moje vlasy zelené a na koncích mají přestup do červené ?" otázala jsem se když už jsem byla v klidu. ,, Máš to protože se ti nějak lilinky museli přizpůsobit do vlasů",, trochu přehnané barvy a navíc Proč jim říkáš lilinky? ",, protože že se jim to líbí",, ony mají svoji vlastní mysl? "řekla jsem s údivem.,, Ano, přesně tak ještě jsem chtěl říct že jsi spala 5 let".

,, COŽE?! "vyhrkla jsem,, buď v klidu ten strom je tvůj dům je jedno co s tím uděláš, ale máš tam potravu a postel jinak si ostatní obstarej sama" vykulila jsem oči byla jsem úplně mimo ale to světlo už zmizelo.,, Takže zopakování spala jsem 5 let, mám masožravý kytky ve vlasech a bydlím ve stromu "byla jsem vyčerpaná jenom z toho mluvení.

✬ Mery Carvi ✬ (Avengers FF)Where stories live. Discover now