18.Bölüm.

5.8K 216 22
                                    

Bir önceki bölüm hatalı oldu arkadaşlar gerçekten çok özür dilerim bunun için.

Multimedia 'da Siva var

Dün gece tekli koltukta uyumuştum. Jay ise kendine yere yatak yapmıştı. Gözlerimi açtığımda yerde yattığımı fark ettim. Kafamı arkaya doğru çevirdiğimde Jay'in yüzünün bana dönük olduğunu da yeni görüyordum. Ne yani Jay ile beraber mi uyumuştum?  Ama ne zaman onun yanına geçmiştim? Yattığım yerden kalkmadan etrafa göz gezdirdim Miraç ve Lizzie ikili koltukta uyumuşlardı. Cengiz ise evimizin en büyük koltuğunu kapmıştı bey efendi.

"Günaydın Uzaylı." birden Jay'in sesinin çıkması beni korkutmuştu.

"Neden senin yanındayım ben?"  tek kaşım havada konuşuyordum.

"Sana sormak lazım. Hayranlığını böyle basit şeylerle belli etme."  sinir tepeme çıkmıştı. Ego yığını işte ne olacak. Yanıbaşımda duran telefonuma baktım."Ohaaaaaaa" diye bir çığlık attım. Herkes bu çığlığım üzerine uyanıp homurdanmaya başladı.

"Herkes evine saat 12.30" Boş boş uykulu gözlerle bakan Lizzie "eee ne olmuş yani bırak uyuyalım pazar bu gün."  Aptal kız ya.

"Lan kalk bu akşam balo var."  dediğim de Lizzie öcü gibi yerinden fırladı. Cengiz de homurdana homurdana kalktı.

Sonunda hepsini kaldırmıştım. Hepsini evden kovdum "Cengiz akşam 6 da beni almaya gel"  dediğimde Lizzie, Miraç'a bakarak "Biz ne ile gideceğiz?"  diye sordu. Miraç acınası gözlerle mahcup mahcup bana baktı. Sonra "Şey taksi ile gideriz"  dedi Cengiz  hemen itiraz etti. "Ne demek taksi ile gideriz ya. Bizimle gelirsiniz işte" 

Cengiz'in bu iyi niyetliliği karşısında ona daha fazla ısınmıştım. Diğerleri gibi zengin şımarık züppe çocuklardan değildi. Balo için anlaştık ve herkes evine döndü.

Saat 4 olmuştu ve artık giyinmenin vakti gelmişti. Cengiz ile birlikte aldığımız mini siyah elbiseyi giydim. Altına kırmızı topuklu ayakkabı ve elime de minik kırmızı bir çanta almıştım. Saçlarımı da sımsıkı at kuyruğu yaptım. Gözlerimdeki makyajı yoğun yapmadım sadece bir eyeliner ile işi bitirdim. Ve kıpkırmızı bir ruju da sürdükten sonra artık hazırdım.

Miraç'ın odasına doğru yöneldim sakin bir şekilde saçını yapıyordu. Normalde Miraç bu tarz organizasyonlarda heyecanlı olurdu ama bu sefer değildi. Kapıya yaslanmış onu izliyordum. Beni fark etmemişti. "Neyin var? Anlat bakalım ablana kuzum"  dediğimde yüzünü buruşturup "Iyyyyy ilgili abla mı?  İğrençsin"  dedi ve benimle dalga geçti.

"Uzatma Miraç anlat." dediğimde derin bir nefes aldı ve anlatmaya başladı "Bak Kimseye söyleme tamam mı? Senin ortalıktan kaybolduğun gece,  babam Türkiye'ye gitmeden önce annem ile babamı konuşurken duydum. Odamda beni uyuyor sanıyorlardı. Babam iş için gitmedi Türkiye'ye. Annem, 'Senden nefret ediyorum git bu evden'  dedi ve babamı gitmesini istedi. Sebebini bilmiyorum. Ama babam da gelmiyor annem de ikisini de çok özledim." Miraç ağlamak üzereydi ve tabi bende öyle. Yine de güçlü görünmeliydim. Bu durum her ne kadar beni sarsmış olsa bike.

"Bak Miraç bize ne olursa olsun birbirimize destek olmalıyız. Bak bu gece çok eğleneceğiz lütfen toparlan birazdan Cengiz gelecek ve harika bir geceye başlayacağız." Miraç'ın söyledikleri çok işlemişti içime ama Miraç'ın gözünün önünde ağlayıp zırlayamazdım. İkimiz için de kötü olurdu böylesi.

Korna sesi ile irkildim. Koltuğa iyice yumulmuş annem ile babamı düşünüyordum. Miraç ise hâlâ aşağıya inmemişti. Yukarıya doğru bağırdım "Miraaaaçççççç! Cengiz geldi hadi."  Miraç,  hızlı hızlı merdivenleri indi. İkimizde kapıya doğru hızlı adımlarla yürüdük Miraç  ayakkabılarını giydi ve kapıyı açmak için tokmağı tuttu.

"Miraç bu gece çok eğlen tamam mı?  Başka hiçbir şey düşünme."  dedim. O da bana onaylayıcı bir gülüş sergiledi ve kapıyı açtı. Lezzie arabanın arkasına oturmuş bize gülümsüyordu. Göründüğü kadarıyla çok güzel olmuştu. Ben, ön yolcu koltuğuna oturdum ve Miraç ta arkaya Lizzie'nin yanına oturdu. Miraç Lezzie 'yi görür görmez bütün neşesi yerine gelmişti.

Parti, okulun büyük bahçesindeydi. Hava çok ılık'tı. İnsanın yüzüne hafifçe dokunuyor ve sarhoş etkisi bırakıyordu. Arabadan indiğimizde gözüm Jay' in arabasını aradı. İlk o gelir diye düşünmüştüm ama ortalıkta yoktu.

"Arabasını yeni aldı buralara park edip zarar görmesini istemez. İlk o gelmiştir merak etme." dediğinde Cengiz'e kocaman olmuş gözlerimle baktım. Jay'den hoşlandığım çok mu belli oluyordu.?

Lizzie Miraç'ın koluna girmiş balo alanına doğru yürüyorlardı. Ben de Cengiz'in koluna girdim ve hızlı adımlarla Miraçlara yetiştik. Herkes o kadar şıktı ki. Sanki kızlar birbirleri ile yarışıyorlardı. Mekan ise dibine kadar mükemmel olmuştu. Mrs.Staff hiçbirşey den kaçınmamış herşeyin en güzelini yapmıştı. Müzik sistemi son teknolojiydi ve civarda ünlü bir dj getirttirmişti. Türkiye de olsa bunları yapmak için öğrencilerden para isterlerdi.

Nihayet Jay'i görmüştüm. Gabriella ile club dans yapıyorlardı ve biraz ahlaksızca idi. Slow bir şarkı başladığında herkes tempolu  dans etmenin yorgunluğu ile eşlerinin kollarına attı kendini. Lizzie kafasını Miraç'ın göğsüne yaslamış bir o tarafa bir bu tarafa sallanıyorlardı. Cengiz ile ben gayet resmi bir şekilde dans ediyorduk. Birden Jay'in sesini duydum "Partnerini biraz ödünç alabilir miyim Cengiz Bey?" Cengiz in cevabını beklemeden beni kendine çekti. Cengiz ortada sap gibi kalmıştı. Ama tabii ki onun boşta olduğunu gören kızlar hemen etrafını sarmışlardı bile.

"Aptal mısın sen?  Ne yapıyorsun? " Jay alaylı bir şekilde gülüp cevap verdi.

"Gabriella iyi dans edemiyor ne yapayım yani. Bu kadar yakışıklı bir çocuk boş boş otursun mu?" E-GO-İST.  Kısa bir süre dans ettikten sonra şarkı bitti ve ben yerime oturdum. Kimisi içki içiyor kimisi kola içiyordu. Ben de kola içenlerdendim. Kolamı yudumlarken,  o kadife ses kulaklarımı doldurdu. Sahneye doğru kafamı kaldırdığımda Jay çok güzel bir şarkı söylüyordu. O kadar muhteşem söylüyordu ki büyülenmiş gibi onu izliyor ve dinliyordum. İnsanlar çok tuhaflar. Başlarına ne gelirse gelsin herşeyi düzeltebilecek, bütün o kötü düşüncelerden kendini arındıran birini buluyorlar. Benim hikayem de aynı böyle. Düşünmem gereken olumsuz olaylar var ama beni herşeye rağmen mutlu edebilecek insan karşımda bana bakarak şarkı söylüyor. Bütün düşüncelerimi beynimin karanlık odalarına kilitliyor. Bütün korkularımı kalbimin zindanlarında hapis ediyor.

Ve şarkı bitiyor. Şarkı bitmesine rağmen hala sahnede olan Jay'den gözlerimi alamıyorum. Kendime gelmemi sağlayan cümleler ise şunlar oluyor ;

"Bu şarkı güzeller güzeli Uzaylı içindi."

ZORAKİ (Tamamlandı)Where stories live. Discover now