15

104 9 0
                                    

Stiles
,,Co jste sakra dĕlali?" Zeptala se Mellisa. ,,Byli jsme vrátit úder." Zasípal Isaac, který sedĕl zraněný na křesle. Lydia, Mellisa, můj táta a já jsme ošetřovali. Scott byl celý poškrábaný od různých nožů a bůh ví čeho, Malia se pomalu zotavovala ze zlomeniny nohy a pár řezných ran, Derek o tom ani nemluvím ten sotva stál na nohou a dost podobně na tom byl Isaac. Argent byl trochu pochroumaný, ale nic vážnýho. Liam seděl na židli a koukal do prázdna. Já a Lydie jsme jen seděli v autě a čekali až přijdou. A Hayden...
Scott flashback
,,Stilesi? Lydie?" Podíval jsem se na ty dva. ,,Vy budete sedět v autě a budete se snažit zůstat naživu. Ostatní půjdeme dovnitř. Nejspíše budou mít něco jako ochranku nebo hlídky. Ty svážeme tě mohla lany. " Odmlčel jsem se a ukázal lana. ,,Pak prostě zmizíme. Chceme dostat nějaké informace, Takže se budeme snažit být potichu a hlavně nespustit alarm.

,,Tak jo otevřete dveře" Liam potichu otevřel dveře do budovy. Všichni až na Lydii a Stilese, kteří seděli v autě vlezli dovnitř. ,,Nikdo tu není. Jakto? Musíme změnit plán." Všichni se po mně podívali. ,,Dobře, tak opatrně půjdeme a budeme otevírat dveře do všech místností, vezmem prvního koho uvidíme. Souhlas?"  Všichni kývli a tak jsme se vydali dál po chodbě. První dveře. Nic. Druhé dveře. Nic. Třetí dveře. A bingo! ,,A do hajzlu..." řekl Isaac, který otevřel dveře ve kterých bylo pět lovců. ,,Scotte? Tvůj plán asi nevyjde..." Polkl jsem. ,,Asi ne..."  Lovci se po sobě podívali. Derekovi a mně se rozsvítili oči a šel jsem ochranářsky, před svou smečku. Dva lovci se rozběhli proti nám. Všichni jsme vytáhl svoje drápy a špičáky. Strhl se boj. 

,,Liame! Hayden! Honem!" Řval jsem na ně a u toho bojoval s jedním z lovců. Liam a Hayden byli obklíčení pěti lovci, kteří  zrovna přišli na pomoc. Sekl jsem drápama a tím lovci roztrhl hrdlo. Běžel jsem za Liamem a Hayden. Sehrálo se to strašně rychle a Derek mě táhl za sebou do auta. Liama drželi Malia a Isaac. Viděl jsem Hayden ležet na zemi v kalůži krve. Pak jsem omdlel. 

end of flashback

Všechno tohle jsem musel povyprávět. ,,Právě jsem ztratil betu" Řekl jsem oněměle a pak pomyslel na Liama. Hayden je jeho první láska. Allison... Ukápla mi slza. Zaklonil jsem hlavu a opřel jsem se. Lydia se snažila zamaskovat smutek tak, že ošetřovala Maliinu ruku. Sáhl jsem do svojí kapsy. Znova jsem se podíval na fotku. Začali mi téct slzy, nikdo až na Dereka si toho nevšiml. Derek nejspíš pochopil kdo je na fotce. Přišel si sednout ke mně a dal mi ruku na rameno. ,,Allison by nechtěla ať se kvůli ní trápíš." Podíval jsem se na Isaaca, ten se díval na mě a pak sklopil pohled. ,,Já vím, já jen... všechno mi ji teď připomíná. Hayden, Isaac, Argent a dům kde jsme spolu byli shořel, pamatuju si, když mi Allison přišla něco říct a já jí chtěl taky něco říct, chtěl jsem jí říct jak strašně ji miluju, ale tu šanci jsem promrhal. Pamatuju si to, jako by to bylo včera." Podíval jsem se na Argenta. Ten se na mně taky díval. A potom odešel do kuchyně, nejspíš se napít. 

Stiles

Během Scottova vyprávění Liam odešel. Šel jsem za ním. Liam seděl před domem a brečel. ,,Já... mohl jsem jí pomoct. Mohl jsem jí zachránit." Podíval se na mně. ,,Já ji tam nechal..." Liam se rozvzlykal. Sedl jsem si k němu a opatrně ho obejmul. ,,To bude dobrý Liame." ,,Když odjela na ty tři měsíce pryč, byl jsem jako zombie. Nic jsem nechtěl dělat a teď... Teď je mrtvá..." 

--------------

Ahoj, už jsem zase tady. Trochu smutnější kapitola. A taky vzpomínková... 

TEEN WOLF 7. série ✅Where stories live. Discover now